Ure???

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
31 ur brez navijanja, nošenja pomeni tole ja... saj je kr dost. jaz imam tagheuerja carrero, je mal drazja od poljota, kaliber 16, torej valjoux 7750 in zdrzi brez navijanja 42, prav tako omege in roleksi imajo tole med 42 in48 urami. edino kak iwc big pilot in podobne imajo power rezerve okol 8 dni, samo cene pa tudi kr relativno visoke...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Zanimivo...potem pa je itak vseeno če vzamem tole avtomatsko, ali pa "kronograf" verzijo, ki se jo mora ročno navijati?

Kako pa so kaj te avtomatske? Če je recimo čisto "prazna", a se jo malce "strese" in je že pripravljena za uporabo, ali?

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
sam imam tudi burana saphire moonfase ki sem jo kupil tudi od julijana. imam pa jo na navijanje.avtomatsko pa ko se ustavi na novo nastaviš čas, jo streseš in dela naprej.
lp

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Pa še eno noobovsko vprašane...avtomatsko navijanje deluje že pri malih tresljajih, ali je potrebno urco fajn strest?

Namreč..če bi jo imel v avtomobilu, bi se zadeva sama navijala ali je premalo tresljajev?

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Chronograf pomeni štoparica.
Dotično tale ura pa kaže dual time to pomeni dvojni čas.
Hour and a power reserve of 31 hours pa pomeni ,da ima ura toliko rezerve ,ko je nimaš na roki.
Ura se navija takrat ,ko se premika.

criptus

Pripravnik
1. maj 2009
202
0
16
Gorenjska
www.goronix.si
@ Darjan

Avtomatska ura se navija takrat, ko se premika nihalo. Teoretično lahko tudi med vožnjo, praktično bi pa najbrž moral veliko sunkovito zavirat, speljevat in hitro vozit v ovinke... torej če voziš relly go-ahead ;-).

Se pa kupi poseben aparat na katerega namestiš uro, ta pa jo počasi vrti tako zagotavlja avtonomijo...

new_windmill.gif

W156_Perpetua_watch_winder_Uhrenbeweger.jpg

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.916
659
113
Običajno tudi pri rabljenih dobiš zraven certifikat, tukaj ga pa ni videti.

o0o0ki

Pripravnik
21. apr 2008
323
0
16
Ljubljana
Jst sm v Italiji dal 15€ za fake Rolexa. Po enmu tednu se je pokvaril kazalec za dneve (monday, itd), po kakšnem letu pa še ostali kazalci na uri.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik o0o0ki pravi:
Jst sm v Italiji dal 15€ za fake Rolexa. Po enmu tednu se je pokvaril kazalec za dneve (monday, itd), po kakšnem letu pa še ostali kazalci na uri.

ma js nebi rolexa sploh
smile-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
No ker vidim, da eni drkate na Poljote...

En pas sem iskal v ropotiji in sem to potegnil ven... samo potresel pa je začela tikat
grin1.gif

Se mi zdi, da je še s časov preden so s Casiji začel strašit. (beri 30 let)

Je kaj vredna?
hysterical-1.gif

edit: Odpovem se ji za suunto x10
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

rokyone

Pripravnik
18. nov 2008
38
0
6
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
...avtomatsko navijanje deluje že pri malih tresljajih, ali je potrebno urco fajn strest?

Namreč..če bi jo imel v avtomobilu, bi se zadeva sama navijala ali je premalo tresljajev?

Nihalo se zavrti že pri malih tresljajih oz gibih zato glede tega ni strahu.
Da se bo ura navijala, ne potrebuješ agresivne vožnje (nekdo je rally omenu
bonk.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik rokyone pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
...avtomatsko navijanje deluje že pri malih tresljajih, ali je potrebno urco fajn strest?

Nihalo se zavrti že pri malih tresljajih oz gibih zato glede tega ni strahu.
Da se bo ura navijala, ne potrebuješ agresivne vožnje (nekdo je rally omenu
bonk.gif

saj lih zarad predala so se menli... če jo bo mel na roki bo verjetno tudi kaj ven iz avta stopil z njo in je ne bo imel samo za vožnjo

ob rally vožnji, bi se pa tud v predalu navijala

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
wink-1.gif

No..bomo že...saj tudi kaj preveč natančne te ure niso, in jih je itak potrebno vsake par dni nastaviti in se jo itak takrat "vlači po rokah", tako da temu se ne a izogniti.

Naročeno..upam da hitro pride
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Poljot je prispel! Lična ura, a imam vprašanje glede natančnosti same ure...

po mojih merjenjih ura prehiteva nekje 20sec na dan, je to normalno? Po kateri uri jo naj sploh primerjam, ker sedaj sem primerjal s uro, ki imam na računalniku, kar pa ni nujno, da je točna. Mogoče s uro na teletekstu? Je "online" kakšna ura, ki se lahko reče, da kaže točen čas?

criptus

Pripravnik
1. maj 2009
202
0
16
Gorenjska
www.goronix.si
Glej na teletext. Tam je ziher točna.

Mehanski mehanizmi so občutljivi na vplive iz okolja, tako da je 'netočnost' pač njihova lastnost. In prav ta točnost raste s ceno. 20 s pomoje ni tako veliko...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.