Ure???

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

criptus

Pripravnik
1. maj 2009
202
0
16
Gorenjska
www.goronix.si
Po COSC standardu je dovoljeno dnevno odstopanje -4/+6 sekunde.

Ure s tem certifikatom pa so najmanj 10X dražje od Poljotk.

Ob tem seveda močno dvomim da so odstopanja 20s stalna, take zadeve je treba gledat na dolgi rok. Meni moj Heuer pozimi prehiteva cca 4-6s poleti pa je bolj točen. Nihanja so precej precej odvisna tudi od intenzivnosti premikanja rok, in še kupa drugih dejavnikov...

Sicer pa, saj ima ura garancijo...

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Zaimivo..danes sem gledal na TXT in prvi dve uri je bila ura točna..potem pa je naenkrat (torej ko sem pogledal čez 3 ure) že bila spredaj ~5sec. Zdaj...po 6 urah je spredaj že za 10sec...

Je možno, da je zaradi mene "poskočila" toliko sekund naprej, ker sem jo nekaj tresel...je tisti model na avtomatsko navijanje..ali pa se TXT ura sinhronizira tako, da pač enkrat na par ur uskladijo?

Garancija je ja...a bi se rad prepričal pri "uporabnikih" kako in kaj, preden pošiljam nazaj...pa tudi lastnika štacune zdaj ni, je baje na dopustu do 20...

Carlito149, bi jih naredil...a nimam digiča...skoraj boljše, če se dobimo enkrat na piru
wink-1.gif

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Zaimivo..danes sem gledal na TXT in prvi dve uri je bila ura točna..potem pa je naenkrat (torej ko sem pogledal čez 3 ure) že bila spredaj ~5sec. Zdaj...po 6 urah je spredaj že za 10sec...

Je možno, da je zaradi mene "poskočila" toliko sekund naprej, ker sem jo nekaj tresel...je tisti model na avtomatsko navijanje..ali pa se TXT ura sinhronizira tako, da pač enkrat na par ur uskladijo?

Garancija je ja...a bi se rad prepričal pri "uporabnikih" kako in kaj, preden pošiljam nazaj...pa tudi lastnika štacune zdaj ni, je baje na dopustu do 20...

Carlito149, bi jih naredil...a nimam digiča...skoraj boljše, če se dobimo enkrat na piru
wink-1.gif

Če hočeš točno mehansko uro jo kupi z COSC certifikatom.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Zgleda je nekaj narobe s uro...

Od včeraj 00 do danes 09 ura prehiteva za 12sec glede na radjsko vodeno... pa sem uro imel čisto pri miru, čez noč. Tako da čez celoten dan bo prehitevala kar konkretno, okoli 30sec...

Na poljot24.de strani piše sicer slednje:

The time deviation of mechanical watches is in general not comparable to quartz watches. The average time deviation of Russian watches is comparable to good Swiss watches and 10 to 20 seconds per day. Better results are possible. Each watch is checked on my watch timer and adjusted if necessary before it is shipped.

Škoda
frown-1.gif

COSC ja...čez nekaj časa, sedaj še ne mislim dati več kot 2000€ za uro.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Se razume...samo ne vem zakaj potem delajo neke kompleksne mehanizme z ne vem kolko dragulji, etc...če potem kaže narobe skoraj za 1min na dan...

malcomX, koliko pa tvoja poljotka prehiteva/zaostaja?

Če se ne motim imajo urarji nekakšno "mašinco" s katero lahko umerijo uro, kje v LJ bi se lahko našlo urarja, ki bi zadevo pogledal in mogoče diganosticiral, če se lahko mogoče kaj popravi, ponovno nastavi?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Meni se seamasterca (koaksialka) pelje mimo cca 3 do 5s dol... V 15ih dneh. Po internacionalki merjena, pa mi je v 2 mesecih
šla mimo skupno za 7 sekund (hodi gor in dol, v skupnem pa se pelje mimo kot sem povedal) zdaj ko je toplo, na skvošu in
fucbalu je nimam gor, pozimi bo pa sigurno fušala za 10 sekund na mesec,...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

malcomX, koliko pa tvoja poljotka prehiteva/zaostaja?

Sigurno se zgubi za kake 3 minute na mesec
cool-1.gif

Kaj boš pa pričakoval od ure ki je pod jurja
cool-1.gif

Samo tista amphibia ma čist druge reference kot pa to da je točna
cheer.gif

Trenutno nosim spet citizenko, ker mam en hud model pa se mi je malo zaluštalo spet.

Sedaj pridno šparam za panerajko,...

criptus

Pripravnik
1. maj 2009
202
0
16
Gorenjska
www.goronix.si
Nekaj teh Poljot sem imel priliko videt, pa so nekatere prav všečne.

Favoriti:
Aviator I
Aviator1.JPG

Strela (klasika ampak zelo lepa urica)
Chronograph%20Strela%20front.jpg

Pilot Chrono
Chronograph%20Pilot%20Berkut-New%20front.jpg

Sturmovik
Sturmovik.jpg

journey
Poljot%20Chronograph%20Journey%20front.jpg

amphibia
5453.jpg

Pa še kakšna bi se našla. V bližnji prihodnosti pa sigurno ena od teh na moji roki...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
To pa kar poceni, predvidevam, da je quartz ura? Meni osebno chronograph ure niso všeč, z vsemi tistimi dodatnimi kazalci...je pa tale dokaj solidna, ker so kazalčki diskretno narejeni.

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Pozdravljeni

Zanimam se za nakup ure Tissot T-touch expert titanium z gumjastim paščkom. Zanima me kaj menite o tej uri in kje bi jo dobil najceneje.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.