To je za velike fante. Ure so ogromne in ne izgledajo ravno estetske, če nimaš res konkretne roke za to. In še ti gredo potem raje v smer manj risankastega in mnogo bolj prepoznavnega Panerai.
To je za velike fante. Ure so ogromne in ne izgledajo ravno estetske, če nimaš res konkretne roke za to. In še ti gredo potem raje v smer manj risankastega in mnogo bolj prepoznavnega Panerai.
Saj s slikami je isto: če bi povprečnež na steni videl Munchov Krik, bi pomislil, da ga je narisal sosedov otrok
Folk marsičesa ne prepozna. Saj veš, kako je pri ženskah: tipi se trudijo, da zberejo za BMW serije 5, ženska pa opazi samo barvo avtomobila, itak ne ve, kolk stane bbbbbeeeeeeemmmmveeeee (ali pač kaka druga znamka).
Potrebuješ nima slabega okusa, samo kupil si je čisto prevelikega IWCja. Je tudi jasno, da mu dosti za ure ni, saj ima le eno preveliko opletajočo in to je to. Sicer pa vsakemu svoje.Tako malo okusa za ure ima samo še Jože Potrebuješ.
Investicija sigurno ne, ker razen par modelov v večini denar izgubljaš. Res pa je da ne gre na nulo kot pri pametnih jajčkih, če imaš kaj zanimivega. Tako, da ogromnih izgub tu ni (ponavljam, če je zanimiv model ure).Evo vam bo zdej en hilbilly uletu v temo z par vprašanji :
- Kaj vidite na teh klasičnih urah, a služijo izključno kot nakit? Ker uporabnost je ..hmm precej omejena, kaže čas in to je več al manj to.
- Eni omenjete uro kot investicijo...gre to skozi? Torej se rabljenim uram res dviga cena? Če ja... zakaj?
Zgolj osebno mnenje... klasične ure so zame en ostanek preteklosti, podoben fenomen kot vinilne plošče in ... eni sicer prisegajo na njih, a tehnologija je šla konkretno naprej. Kot bi se v 2021 s konji okoli prevažal, sicer gre, tu in ta celo paše, ampak za daily drive pa ni ravno... Rad bi razumel, zakaj se ljudje navdušujejo nad klasiko, recimo da nakit in investicija sta dva taka ok argumenta, še kakšen?
No to je zgolj tvoje mnenje, moje recimo je, da si novodobni hillbilly ti in tebi podobni , ki mislijo da so "pravi deci" z ammm.. nakitom?Ne boš razumel, ker si hillbilly.
Sicer nimam ne klasične, ne pametne ure, ampak a ti gledaš na vrednost zgolj na podlagi tega koliko boš na koncu uro lahko prodal? Ja kaj pa uporabna vrednost? Vsa leta uporabe dodatnih funkcij dajo verjetno takšni uri dosti večjo vrednost, pa čeprav je po tvoje zgolj kos plastike.Lahko si kupiš Garmina za 1000€, ki šiša, brije, zube vadi, pa bo čez 3 leta vreden skoraj 0... kos plastike brez vrednosti.
Aha zgolj za enako ceno... torej je res bolj slaba investicija to.Uro, ki sem jo kupil pred 5 leti, brez težav prodam za enako ceno.
Poglej, mlečnozobec. Vprašanje si privlekel ven ti z očitnim podjebavanjem in ko si dobil odgovor, nadaljuješ neko opravičevanje lastne manjvrednosti.No to je zgolj tvoje mnenje, moje recimo je, da si novodobni hillbilly ti in tebi podobni , ki mislijo da so "pravi deci" z ammm.. nakitom?
Se ti ne zdi to oksimoron? Pravi moški pa nakit? Seveda se ti ne... In kakšni statement daš s to klasično uro? Razen, da si ostal za časom, v času, kjer je bilo kazanje materialne zapravljivosti nekaj častnega? Sta z Janezom že starejša gospoda ali? Ker potem lažje razumem takšne odgovore...
En nasvet za lažje in bolj uspešno življenje...statement ne devaš z materialnimi zadevami, ampak prej s svojim telesom, dejanji, obnašanjem,... To pri ženskah še vedno pali, no mogoče pa na moških palijo klasika ure? ... Preseravanje z precenjenimi urami je hmm bolj slab statement, no razen znotraj "na dnar" bolane družbe, torej ne tistih ki imajo, ampak tistih wannabe, ki bi želeli imeti.. V naših koncih ima vsak šverco z avti eno fino klasiko na roki. Dober statement praviš, če bi le dali verigo iz vrata ane? Tisto je pa že preveč...
Sicer nimam ne klasične, ne pametne ure, ampak a ti gledaš na vrednost zgolj na podlagi tega koliko boš na koncu uro lahko prodal? Ja kaj pa uporabna vrednost? Vsa leta uporabe dodatnih funkcij dajo verjetno takšni uri dosti večjo vrednost, pa čeprav je po tvoje zgolj kos plastike.
Aha zgolj za enako ceno... torej je res bolj slaba investicija to.
Torej logika... pravi moški si le, če nosiš nakit v obliki ure, seveda klasične, to te povzdigne na drug nivo, da piko na i. In takih moških, ki se preseravajo z nakitom dandanes manjka in so zelo iskani. Niti ne upam si pomisliti kakšne ženske takšni moški privabljajo. Zanimivo, da vas vseeno ni tako malo, kar dokazuje 116 strani te teme...
Tvoje pisarjenje daleč največ pove o tebi, čeprav skušaš biti v preprosti temi o urah nek veliki psiholog. Papa.Kdo kje joka? Mislim, da bolj vidva, saj se oba počutita napadena, pa sem zgolj izrazil svoje mnenje, daleč od podjebavanja. Povprašal sem, če so klasične ure še kaj druga kot nakit, po nekaj odgovorih lahko zaključim, da niso in tudi dobra investicija niso. In tudi klase ti ne dajo, kot je lepo razvidno pri Janezu, ki ni sposoben argumentirane debate brez žalitev, no pa sej to sem že vedel, ker tudi s švercerji nimam dobrih izkušenj . To je vse kar me je zanimalo, no pa ker je tole forum, sem sproti razril tale vaš peskovnik, sproti podrl par gradov oz. podal svoj pogled, zaradi katerega bo Janezek malce težje zaspal. Zakaj? Ker ve, da imam prav, saj mu verjetno žena isto trobi, verjetno že kar nekaj desetletij, pa še zmankuje mu ... časa ... malce ironično. Ampak ja, se strinjam Viper, ni vsak za vse... živi in pusti živeti aka vsako tele ima svoje vesele. Sem zvedel, kar sem želel .... se umikam iz te teme in jo prepuščam "pravim" moškim z nakitom in da še zaključim v stilu in nivoju Janezka (lol).
Povprašal sem, če so klasične ure še kaj druga kot nakit, po nekaj odgovorih lahko zaključim, da niso in tudi dobra investicija niso.
Za namene naložbe verjetno nihče ne kupuje ur. Ura se lahko hitro spraska in s tem tudi zgublja svojo vrednost.