URE drugi del

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Daj mi povej kot amaterju, kako je drugačna od navadnih seamasterjev, ne vidim razlike ??

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
Liquidmetal material (world premiere), keramična luneta, keramično ozadje, glossy look (vidijo se res vsi detajli na ozadju, ravno zaradi močnega črnega glossy ozadja), limited edition 1948 kosov.

Več si lahko pogledaš na videu, ki sem ga objavil v zgornjem postu.

bruco21

Pripravnik
10. maj 2008
106
0
16
Prava lepotica....
zmaga.gif

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Zgleda dobro, cena ?

Cena je res malo visoka, v primerjavi z "normalnim" modelom Planet Ocean.
Liquidmetal limited edtion je 3.700 eur.

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Hmm, 4 zlatnike bi moral prodati zanjo.
smile-1.gif
A to imajo pri nas kje ?

Ne, nimajo... sem pa ravnokar bil v Slowatchu in sem probal "normalno" Planet Ocean 42mm in mi je žal premala. Tako da se od Liquidmetal PO lahko kar poslovim...

Probal sem par ur, med drugim tudi Tag Heuer Grand Carrera 17 in je res huda, samo preveč denarja - 4.120 EUR.

CAV511B.BA0902_wrist.JPG

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
če nekateri dajejo na avtomobile kitajske gume 19" ali 22", se potem tudi izplača kupiti te fejke oz. replike
grims-1.gif

te ure verjetno delujejo 1 leto potem se pa pokvarijo? tamale številčnice so verjetno samo za okras?

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Če dobiš noname ure za 50€, ki jim dela vse, zakaj potem ne bi replikam?

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
na bolhi en prodaja replike, pa jim ne delujejo majhni števčki
grims-1.gif

ampak je lep nakit
grin1.gif

saj pleharce ne vedo če je Rolex fejk ali ni
grims-1.gif

sploh zlata Daytona
cool-1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Pol pa le naroči, boš glavni frajer. RR že imaš, še ceneni, 3x preplačani fejk Rolex si kupiš in si totalni đek.
smirk-1.gif

A mogoče kdo ve, kako je s slovensko zakonodajo - ali je prepovedano prodajati ponaredke in ali je prepovedano kupovanje? Uvoz v EU vem, da je prepovedan.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Pol pa le naroči, boš glavni frajer. RR že imaš, še ceneni, 3x preplačani fejk Rolex si kupiš in si totalni đek.
smirk-1.gif

A mogoče kdo ve, kako je s slovensko zakonodajo - ali je prepovedano prodajati ponaredke in ali je prepovedano kupovanje? Uvoz v EU vem, da je prepovedan.

Ti na bolhi prodajaš nove rolexe recimo...

Pač maš napisano da je replika oz. še to nerabiš ker cena pove vse. Kaj ti pa bo inšpektor če ti to prodajaš?
Ti si jih kupil in so ti rekli da je orginal, recesija pač prinaša take cene. Popuši mi lahko qrac če jaz nekaj kaj je bilo izdelano
v aziji prodajam tukaj.

Potem lahko začnejo kar tožbami persilu, ti so tudi 15 let nazaj prodajali falšak G-shock zraven praška.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Dokler se firme ne zganejo ne bo nič, Hilti vem da je enkrat lepo spucal ponaredke iz bolhe.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
razlika je med ponaredki pa replikami, večina je replik ne ponaredkov
wink-1.gif

Replika (Replica) je le lepši izraz ponaredku (fake). Kot Rom za cigana.

Obe imata napis ROLEX, obe zgledadata zelo identično. Cena obeh je okol 50USD ali več, odvisno od kvalitete materialov in mehanizma.

SSKJ pravi @Replika (predmet) - kopija predmeta, lahko delujoča ali nedelujoča

Tisti mobiteli plastični ko ga kje vidiš v vitrini (no ni jih več toliko) so tut replike pa so samo prazen kos plastike
smile-1.gif

Je pa ogromna razlika med Repliko in ali "Homage" ure.

Homejđ je skoraj identičen orginalu, le da nosi svoj logo in svoje ime, firme posnemajo stil, obliko in materiale in nato dajo gor svoj logo,
svoje ime, imajo vsa dovolenja...

U-Boat in brajtling homiđi so recimo za dobit pri Poljotu ki je priznana firma. Štajnhart in Arčimedi pa delajo po IWC konceptu.
S tem pa načeloma resnično noben nebi rabil imet predsotkov, ker kupuješ orginal z garancijo v trgovini v nakupovalnem centru,
plačaš davek državi, bla bla bla...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.