URE drugi del

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
replika ni lepši izraz za ponaredek, replike so to kar ti opisuješ, podobne z svojim logotom ... če maš rolex za 20 $ je pa ponaredek ja
smile-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Dokler se firme ne zganejo ne bo nič, Hilti vem da je enkrat lepo spucal ponaredke iz bolhe.

Z bolhe... Pa idi na boljši sejem pa spucaj ponaredke hiltijev. Na izdelek ki je v moji lasti in ga prodajam lahko gor nalepim karhočem,
in še prodajam Stihlarco z BMW emblemom in trdim da je to bavarska motorka se lahko pri bmwju pod nosem obrišejo.

Kaj bo pa renault naredo če si na megana nalepim Audi A4 in ga na bolhi prodajam med audiji?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
replika ni lepši izraz za ponaredek, replike so to kar ti opisuješ, podobne z svojim logotom ... če maš rolex za 20 $ je pa ponaredek ja
smile-1.gif

Napiši v gugl fake watches, vse strani bodo replica.

Lol, poglej ti to: Fake Watches, Rolex Replica Watches, Imitation Rolex watches - vse to na eni strani v naslovni vrstici, not pa vse ure z eno ceno ki se spreminja par procentov gor in dol.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
smile-1.gif

Ni res ded. Tisto so "Homage" ure. Če že kaj so pol imitacija.

Daewoo Racer tudi ni bil ponaredek ali replika Opel Kadetta, imitacija pa.

Sicer je tak težko okoli teh izrazov zato so jim dali ime Homage. In tut ponaredki Homege ur se dobijo. Kaj so pol tisto? Ponaredki ponarejenega ponaredko
smile-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
aja? intelektualno lastnino pa kradete kot najvecji cigoti, vazen, da po forumu kupujete original Rolex
hysterical-1.gif

cigani

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.320
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
smile-1.gif

Ni res ded. Tisto so "Homage" ure. Če že kaj so pol imitacija.

Daewoo Racer tudi ni bil ponaredek ali replika Opel Kadetta, imitacija pa.

Sicer je tak težko okoli teh izrazov zato so jim dali ime Homage. In tut ponaredki Homege ur se dobijo. Kaj so pol tisto? Ponaredki ponarejenega ponaredko
smile-1.gif

Racer je bil licencno izdelan kadet. Torej ce ze kaj, potem je bil replika.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Dokler se firme ne zganejo ne bo nič, Hilti vem da je enkrat lepo spucal ponaredke iz bolhe.

Z bolhe... Pa idi na boljši sejem pa spucaj ponaredke hiltijev. Na izdelek ki je v moji lasti in ga prodajam lahko gor nalepim karhočem,
in še prodajam Stihlarco z BMW emblemom in trdim da je to bavarska motorka se lahko pri bmwju pod nosem obrišejo.

Kaj bo pa renault naredo če si na megana nalepim Audi A4 in ga na bolhi prodajam med audiji?

Lahko ti zadevo zasežejo in jo uničijo. Tukaj si lahko glasen, ko samo ropotaš v prazno. V živo bi pa ti bolj malo policiste pošiljal v spolne organe.

http://www.siol.net/slovenija/crna_kronika/2008/06/ponaredki_znamk_hilti_bosch.aspx

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
aja? intelektualno lastnino pa kradete kot najvecji cigoti, vazen, da po forumu kupujete original Rolex
hysterical-1.gif

cigani

ja jaz zaenkrat še nimam nobenega falšaka, jih pa zagovarjam, jebat ga cena dostopna vsakomur za najprestižnejše oblike moškega nakita.

Folk tut redno fura naokoli replike feln in ostalih rezervnih delov pa se nihče ne zmrduje.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
hysterical-1.gif

cigani

Ma a ste nekateri tu gor malo mentalno nepopolni ali zanalašč prcate?

PS: Čisto vse smo se zmenili v tisti temi v čveku. O fejkih lahko končamo na tem forumu. Malcy je še malo poprcal, ampak naj bo zdaj to, to.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Za konec naj napišem še lastno izkušnjo s ponaredki, da kakšnega nadobudneža odvrnem od nakupa le-tega.

Pred cirka pol leta sem na enem replika forumu zadel fake uro Rolex Sea-Dweller Deep Sea (prodaja se za 100$). Model mi pošlje uro s Kitajske in čez en mesec dobim pismo s Carinskega urada, da me čaka ura. Pošljem naj jim račun, da izvedejo carinski postopek, potem pa naj bi uro dobil. Ker računa nisem imel (stvar je bila podarjena), kontaktiram prodajalca, kaj narediti. Pošlje mi nek kvazi račun in jaz ga pošljem carini. Čez dva tedna dobim odločbo s carine, da je ura najverjetneje ponaredek in da naj se izjasnim, če je ali ni, če ni, jo bom dobil, če je, bo uničena. Odločba je bila poslana tudi pravnemu zastopniku za Rolex v SLO. Ker sem takoj vedel, koliko je ura, sem vse skupaj ignoriral. Nato dobim čez dva tedna spet odločbo, tokrat o uničenju ure - še enkrat me pozivajo, naj se zjasnim, ali je ura fake ali ni. Spet nisem nič odgovoril. Kitajc mi je pravil, naj jim rečem, da je bila ura samo popravljen, ja, vežda, tako glupi pa spet niso. Ure najbrž niso uničili, ampak zdaj z njo pozira en frajer na carini, sam pa čakam na kakšno tožbo.
bonk.gif

Jap, takole je to v naši Banana republiki. Mene jebejo za eno 100$ vredno uro, ki je niti kupil nisem, tam ima pa en Bavčar na računu 3mio€ neznanega izvora, ki mu jih lepo spregledajo. Kako je že rekel Smolar? "Ne šravfe, je tovarne treba krast!"

map

Guru
6. jul 2008
7.857
1.963
113
najrajš na babi
Pa kaj se bedaki sploh jebete z temi fejki, sam mam rajš Casio za 100 flik kot kak jeben fejk. Sram bi me blo če bi kdo na ulici pogruntal ta fejk in rekel, lej ga šiptarja ljubljanskega. Za 100 flik dobiš že sloidno uro ala festina, Casio itd, pa vsaj veš kaj je notr, na fejku pa ne. Če kupiš ene 3 fejke že dobiš soliden automatic ala Seiko.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Da mu ne bi kdo slučajno odgovarjal, ker smo to že 100x premleli, argumentirali, da ne bo tema spet dobila dodatnih 5 strani bullshita.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
339
83
Malce mešate tele replika/fake izraze. Daewoo Racer je bil "licenčni" Opel, torej Opel je kolikor mi je znano prodal licenco (dovoljenje) za izdelavo Racerja Daewooju pod njihovim imenom (Daewoo je torej plačal da je lahko izdeloval tako obliko/vsebino). Pri replikah dvomim da je nekdo kupil licenco od originalnega proizvajalca da lahko dela repliko, vključno z blagovno znamko prodajalca. Posledično gre za ponaredek (če ni dovoljenja za posnetek oblike in prodaje pod tujim imenom).

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.