Citat:
A replica is a copy that is relatively indistinguishable from the original. which are a copy used for historical purposes, such as being placed in a museum.
Citat:
However, replicas have often been used illegally for forgery, counterfeits, fakes especially of money and coins, but also commercial merchandise such as designer label clothing, luxury bags and accessories, and luxury watches. In arts or historic cars, the term "replica" is used for a non-original recreation, sometimes hiding its real identity.
Citat:
Uporabnik map pravi:
Pa kaj se bedaki sploh jebete z temi fejki, sam mam rajš Casio za 100 flik kot kak jeben fejk. Sram bi me blo če bi kdo na ulici pogruntal ta fejk in rekel, lej ga šiptarja ljubljanskega. Za 100 flik dobiš že sloidno uro ala festina, Casio itd, pa vsaj veš kaj je notr, na fejku pa ne. Če kupiš ene 3 fejke že dobiš soliden automatic ala Seiko.
Citat:
Uporabnik AXi0N pravi:
KSZ
Da gremo nazaj na "topic"...
Ker sem v postih malo nazaj pisal o tem, da dobim uro in da se odločam (različne Carrere in Omega PO) je padla odločitev, tako da bo kmalu na moji roki tale ura...
Citat:
Uporabnik AXi0N pravi:
KSZ
Da gremo nazaj na "topic"...
Ker sem v postih malo nazaj pisal o tem, da dobim uro in da se odločam (različne Carrere in Omega PO) je padla odločitev, tako da bo kmalu na moji roki tale ura...
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
replika ni lepši izraz za ponaredek, replike so to kar ti opisuješ, podobne z svojim logotom ... če maš rolex za 20 $ je pa ponaredek ja
Ni res ded. Tisto so "Homage" ure. Če že kaj so pol imitacija.
Daewoo Racer tudi ni bil ponaredek ali replika Opel Kadetta, imitacija pa.
Sicer je tak težko okoli teh izrazov zato so jim dali ime Homage. In tut ponaredki Homege ur se dobijo. Kaj so pol tisto? Ponaredki ponarejenega ponaredko
Racer je bil licencno izdelan kadet. Torej ce ze kaj, potem je bil replika.