URE drugi del

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
A replica is a copy that is relatively indistinguishable from the original. which are a copy used for historical purposes, such as being placed in a museum.

Citat:
However, replicas have often been used illegally for forgery, counterfeits, fakes especially of money and coins, but also commercial merchandise such as designer label clothing, luxury bags and accessories, and luxury watches. In arts or historic cars, the term "replica" is used for a non-original recreation, sometimes hiding its real identity.

Wikipedia

Zdej pa res dost o teh fejkih, ker je bilo tega preveč.
smile-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Ne samo licenco, še stare stroje in kalupe so jim prodali, odtod ista oblika.

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
KSZ

Da gremo nazaj na "topic"...

Ker sem v postih malo nazaj pisal o tem, da dobim uro in da se odločam (različne Carrere in Omega PO) je padla odločitev, tako da bo kmalu na moji roki tale ura...

tag-heuer-grand-carrera-ss-mens-watch1.jpg

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik map pravi:
Pa kaj se bedaki sploh jebete z temi fejki, sam mam rajš Casio za 100 flik kot kak jeben fejk. Sram bi me blo če bi kdo na ulici pogruntal ta fejk in rekel, lej ga šiptarja ljubljanskega. Za 100 flik dobiš že sloidno uro ala festina, Casio itd, pa vsaj veš kaj je notr, na fejku pa ne. Če kupiš ene 3 fejke že dobiš soliden automatic ala Seiko.

a ni ura (drag) nakit?
zakaj je potem važno kaj je v notranjosti ure? čas mi tudi kaže ura na telefonu...

zakaj bi kupoval nekaj (casio ipd.) za 100€, če pa mi ni všeč?

zakaj potem kloshar vozi A4 namesto audi A8?
A4 je fejk mini A8, po možnosti ima še zadnja stekla na polento...

map

Guru
6. jul 2008
7.857
1.963
113
najrajš na babi
Ura je nakit, o tem ni dvoma, ampak fejki so zelo slab nakit, v bistvu z nakitom nimajo nobene veze, samo zdravijo komplekse nezmožnosti. Glede na to da nekateri tukaj vozite Rolls Royse, mislim da sploh ni vprašanje kaj kupiti. če daš 300k za avto, boš tud 5 k za uro. Drugo je pa če si to želite, pa ni niti za urco, še manj pa za Rojsa. Z a tiste bo Casio še predober in tudi predrag. Začnite gledati za kakšnim Arielom z gratis darilom, uro bo tako in tako kazalo.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: Lery

criptus

Pripravnik
1. maj 2009
202
0
16
Gorenjska
www.goronix.si
Citat:
Uporabnik AXi0N pravi:
KSZ

Ker sem v postih malo nazaj pisal o tem, da dobim uro in da se odločam (različne Carrere in Omega PO) je padla odločitev, tako da bo kmalu na moji roki tale ura...

Lepo elegantna z belim ozadjem...

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
dejstvo klosar je v tem, da ti in tebi podobnim je tezko odsteti 20 eur za racunalnisko igro ali trikrat toliko za OS, bohnedaj da omenim mp3 ali glasbeni cd, kupujete pa ure za 3k eur

hysterical-1.gif
ja seveda, cigo

map

Guru
6. jul 2008
7.857
1.963
113
najrajš na babi
Citat:
Uporabnik AXi0N pravi:
KSZ

Krasna, poštena urca
tongue-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
How much is the fish?
smile-1.gif

Carrera ja, tudi mene bi to melo, samo z usnjenim paščkom. Še dve plači pa bo padla.

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
Pri nas, v Avstriji je 4.200. Sem tudi sam najprej gledal cenejše modele (Carrera day/date - 2.890 eur), ampak mi je ta bila res zelo všeč, super sede na roko in nenazadnje... če jo dobim, potem tako ali tako ni panike, če je za dobrega tisočaka dražja
smile-1.gif

Mamblita

Zelenc'
8. avg 2010
12
0
1
Ljubljana
Ta bo pa čez kaka dva tedna moja. Danes sem jo naročil in se na koncu odločil za kovinski pas.
994162-ML-classique-chronograph.jpg

Priponke

• 994162-ML-classique-chronograph.jpg
    994162-ML-classique-chronograph.jpg
    47,2 KB · Ogledi: 219

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
replika ni lepši izraz za ponaredek, replike so to kar ti opisuješ, podobne z svojim logotom ... če maš rolex za 20 $ je pa ponaredek ja
smile-1.gif

Ni res ded. Tisto so "Homage" ure. Če že kaj so pol imitacija.

Daewoo Racer tudi ni bil ponaredek ali replika Opel Kadetta, imitacija pa.

Sicer je tak težko okoli teh izrazov zato so jim dali ime Homage. In tut ponaredki Homege ur se dobijo. Kaj so pol tisto? Ponaredki ponarejenega ponaredko
smile-1.gif

Racer je bil licencno izdelan kadet. Torej ce ze kaj, potem je bil replika.

Sicer nočem pametnjačit ker res nisem prepričan, ampak rejser ni bil replika, replika bi bila če bi si jo sam naredil. (tako ford cobra ki so replike, ker orginalov pač ne delajo več)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.