Že dober mesec kupujem novo uro, z avtomatskim mehanizmom. Najprej sem imel v mislih kakšen Longines, potem pa sem (po dveh letih spet) šel k Brodniku, zaradi Frederica Constanta. V mojem dometu (tja do 2000 EUR) ni imel nič razen ene ure, ki pa je imela premajhne številke na malih številčnicah za moj ne več 100% vid. Možakar mi je omenil še Mauricea Lacroixa in na watchtime.net sem videl Les Classiques Chronographe Automatique v modri barvi, za katero sem se takoj zapalil.
Naslednji dan sem se vrnil k Brodniku, ki je model našel v svojem delovnem katalogu 2010 (je novi model). Cena 1700 EUR, ampak na vse ure ML, ki niso na zalogi, je treba čakati cca 8 mesecev, ker jih delajo sproti. BTW, pokazal mi je še eno Junkerco, Chronograph Höhenrekordflug F13 z mehanizmom ETA/Valjoux 7750 za zelo ugodnih 900 EUR.
No, ko tako razmišljam, ali naj ugriznem v to jabolko in čakam 8 mesecev, sem še malo gledal drugje. Pri Lobodi sem si ogledal ure Baume&Mercier, od meni dosegljivih mi je bila najbolj všeč Classima Executives M0A8692 za 2390 EUR. Ura je res lepa, izvedba s kovinskim paskom (M0A8732) pa mi ni tako všeč, ker je številčnica enobarvna, brez črt, pa še kazalčki niso modri. Zdaj sem v dilemi, ki je še večja, ker imam uro Atlantic Worldmaster, prav tako z belo (srebrno) številčnico. Nekako se mi zdi malo brez veze, da bi imel obe uri enakega klasičnega dizajna. Vsaj barva številčnice naj bo drugačna.
Po eni strani je Maurice Lacroix cenejša, prelepe modre barve, ampak po drugi strani pa jo je treba čakati več kot pol leta. In kar tudi ni nepomembno, nisem je imel prilike videti v živo. Kaj svetujete?