Citat:
Uporabnik Mr_Orange pravi:
Glej, najpomembneje je, da niti na Invicti niti na Orientu nikjer ne zaslediš besede "Rolex". Tu tiči kilometerska razlika.
Citat:
Uporabnik Mr_Orange pravi:
Med fake in hommage je črta debela cel kilometer! Bistvo je v temu, da se hommage noče kititi s tujim perjem in se pretvarjati, da je nekaj več kot je v resnici, fake pa ravno obratno!
Citat:
Uporabnik PrePro pravi:
ksz
Imam uro z mehanizmom eta valjoux 7750, ki jo je občasno potrebno naviti - npr., če je čez vikend ne nosim. Do sedaj nisem nikjer zasledil navodil ali teme o tem kako se ura navija. Mislim na to kdaj jo je potrebno nehati navijati; ali po določenem številu obratov krone ali se navija dokler se še da vrteti ali kaj tretjega. Do sedaj je še nisem upal vrteti do konca. Kakšna so vaša mnenja oz. napotki?
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
saj veš, kot bodoči pravnik, da je izdelava in prodaja ponaredkov kaznivo dejanje?
To ti povej tistim kitajčkom, ne meni, pa se ti bodo smejali v fris. Zaenkrat me ne bo še noben jebal zaradi tega, če bom nosil fake uro.
Citat:
Uporabnik zino pravi:
7750 praviš da je bil narejen pred 5 leti? da jo ima zenith in iwc?
7750 najdeš vsepovsod, v veliko urah, je skoraj najbolj razširjen avtomatik. recimo moj tag ima točno ta mehanizem, najdeš ga v junghansu, kakšno leto jih ima sector, torej ure nižjega razreda. sector z 7750 stane manj od 1000 evrov.
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
e.v 7750 je bil narejen pet let za Zenith El Primero automatic, imaš jo 21.600 ponihljajih in 28.800.
Pri zetihtu (in ostalih) velja, da recimo ko jo moreš navit, se vsedeš dol, in z filingom začneš navijat...
Prvi obrati so zelo na easy, pol pa se težavnost "stopnjuje". Sicer minimalno ampak če si vzames čas in
delaš počasi in s filingom in POČASI, jo lepo navijaš do konca. Ampak POČASI!
Sicer pa je nerabis navijat do kraja, sej ko jo naviješ gre na roko... Torej jo naviješ parkrat, recimo z prsti zasučeš
5x in jo daš na roko in začneš nosit, pol se bo pa navijala tako sama,...
načeloma ni dobro do konca navijat, ampak če imaš filing in to delaš počasi, pol nima kaj bit narobe.
7750 najdemo tudi v IWCjkah.
Si bom ju3 vzel čas in navil en avtomatik, pa ti prilepim video.
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Vidiš, meni pa ni do tega, da bi nosil nekega Citizena za 200€. Raje dam 200€ za fake, pa imam vsaj lepo, ročno sestavljeno avtomatsko uro, kot pa neko tralala kvarčno tiktakarico, ki na roki izgleda kot zapestnica z morja.