Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Za mene si bolj fake, če skačeš okoli z neko cheap firma uro, kot pa z dobro repliko.
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
to se pač ti tolažiš... pa nehaj govorit o replikah, to so čisto običajni ponaredki
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Za mene je fake človek nekdo, ki hoče biti, kar že v osnovi ne more biti. Takšnih je v bistvu 3/4 ljudi (tudi na alterju). Delajo se nekaj, kar niso, oz. za to nimajo prave podlage. To pa ni isto kot občudovanje dragih ur in nošenje ponaredkov. Dokler se z njimi, valda, ne postavljaš.
Kupiti fake uro je v bistvu racionalen nakup. Povejte mi, kje lahko v celi Slo kupim lepo avtomatsko uro za 50€? Samo vi tega ne poštekate, ker mislite, da je originalna kvarčna zapestnica za 100€ višek originalnosti. Za mene si bolj fake, če skačeš okoli z neko cheap firma uro, kot pa z dobro repliko.
Izraz replika za fake se je prijel in ga uporabljate ljudje kot si ti - replika ljudjeCitat:
Uporabnik kloshar pravi:
Izraz replika se na trgu uporablja tudi za kopije. Tak izraz se je prijel in ljudje ga uporabljamo. Lahko pa rečeš tudi kopija, falšak, ponaredek, kakor ti paše.
Ne seri. Kdo nori s ponaredki? Jaz ne poznam nikogar, ki bi s ponosom naokol razlagal da bi si z veseljem kupil ponaredek, kaj šele da bi ga nosil.Če nimaš za original, si take ure pač ne kupiš! Če imaš res rad ure, na ponaredek še pomislil ne boš. Sicer pa, par postov nazaj si razlagal, kako TAG Heuer za tebe ne predstavlja nobenega "izziva" ker si zanj našparaš v par mesecih (čeprav ti tega nekako ne verjamem). Če ti je res tako enostavno, pa našparaj, pa si kupi enega Monaca ali Carrero, pol pa nam opiši, kako je bilo, ko si prvič dal "mašino" na roko. Verjemi, da ne boš več pomislil na fake, ko pa boš našparal še preeostali delež za tvojega sea-dwellerja pa lahko TAG Heuerco prodaš, pa si zmagal.Citat:
V osnovi je res vse eno in isto sranje. Večina ponaredkov prihaja iz istih tovarn, mehanizmov ni težko dobiti, delov tudi ne. Stvari so v zadnjih letih bolj napredovale, kot si lahko mislite. Folk nori s ponaredki. Pa tukaj sploh ne gre za kakršen koli snobizem, ampak za čisto ljubezen do ur. Stvar čim bolj približati originalu in imeti ob tem lastno zadovoljstvo. Seveda upam, da si bom lahko v prihodnosti ustvaril zbirko ur, kot je treba. Originalov, seveda. Kloshar bo, če se bo le dalo, imel nekoč dobre ure.
Ponaredek je ponaredek, to je dejstvo! S ponaredki si delaš sramoto! Ali bi si šel kupit "repliko" Audija RS4, ki bi stal 8.000 EUR in bi zgledal čisto enako kot original? "Repliko" Lacoste majčke za 5 EUR? "Repliko" Ray-Ban očal za 10 EUR?Citat:
Cbb, obstajajo slabi in obstajajo dobri ponaredki, to je dejstvo. Primer primerjave za ponazoritev. Marsikdo seveda preveč nabija cene, ogromno je scama, se pa da po določenih poteh pridet do lepih ur za lep denar. Seveda, za tvoje oči.
Ravnodušno ali osramočeno?Citat:
Numy, maš svašta folka, jaz osebno bi se povsem ravnodušno odpravil drugam.
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Ma dej, nimam živcev se ubadat z idioti.
Ti samo glej, da boš srečen s svojo urico na roki, pa bo vse ok!
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
saj veš, kot bodoči pravnik, da je izdelava in prodaja ponaredkov kaznivo dejanje?
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Res ne vidim smisla kupovati fejka za 200€, če pa za ta denar dobiš že mnogo bolj kvaliteten (mehanski) original samo pač ne prestižne znamke...
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Zaenkrat me ne bo še noben jebal zaradi tega, če bom nosil fake uro.