URE drugi del

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Za mene si bolj fake, če skačeš okoli z neko cheap firma uro, kot pa z dobro repliko.

S tem se nikakor ne bi strinjal... Raje vidim, da ima človek uro za 100 eur kot pa fake za 200 eur.

Sicer pa brezveze nadaljevati v tej smeri... vsakemu svoje...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
to se pač ti tolažiš... pa nehaj govorit o replikah, to so čisto običajni ponaredki

Zadnjič sem bil pri kolegu urarju, ga je skoraj pobralo od smeha, ko je stranki rekel da ji ponaredka pač ne misli popravljati, mu je tip užaljeno zabrusil da to ni ponaredek, temveč kopija.

Pravi da je vsa razlika med ponaredkom in kopijo to, da je slednja šla čez več rok in je posledično že precej predrag ponaredek, mehanizmi so pa vsi isti. No tisti tepec je pa mislil da ima nekaj boljšega, ker je svoj ponaredek preplačal.
stupid-1.gif

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Za mene je fake človek nekdo, ki hoče biti, kar že v osnovi ne more biti. Takšnih je v bistvu 3/4 ljudi (tudi na alterju). Delajo se nekaj, kar niso, oz. za to nimajo prave podlage. To pa ni isto kot občudovanje dragih ur in nošenje ponaredkov. Dokler se z njimi, valda, ne postavljaš.

Kupiti fake uro je v bistvu racionalen nakup. Povejte mi, kje lahko v celi Slo kupim lepo avtomatsko uro za 50€? Samo vi tega ne poštekate, ker mislite, da je originalna kvarčna zapestnica za 100€ višek originalnosti. Za mene si bolj fake, če skačeš okoli z neko cheap firma uro, kot pa z dobro repliko.

Joj, ti pa si kmet, res. Dobre replike NI in ne more bit. Že to, da nekdo poskuša ukrasti dizajn, obliko nekomu, ki je s tem uspel je kmečko... In VSE replike so cheap shit, da ne bo pomote, od prve do zadnje.

criptus

Pripravnik
1. maj 2009
202
0
16
Gorenjska
www.goronix.si
Replika je naprimer žepna ura Breguet Marie-Antoinette, ki je bila narejena v Breguetu, ker je original v Izraelskem muzeju. Replika je spomenik pred Magistratom v LJ, ker je original na varnem v muzeju.
http://www.breguet.com/eng/Marie-Antoinette-watch

Vse ostalo ki je kopirano za namen služenja pa je navaden fake in pod vsako kritiko. Pa naj gre za špegle, ure cunje ali kar koli drugega.

Homage, ki je npr le delno kopiran design a svoja blagovna znamka je veliko sprejemljivejša izbira. http://www.minutka.si/leksikon/homage-ure.html

Nazadnje urejeno:

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Izraz replika se na trgu uporablja tudi za kopije. Tak izraz se je prijel in ljudje ga uporabljamo. Lahko pa rečeš tudi kopija, falšak, ponaredek, kakor ti paše.

V osnovi je res vse eno in isto sranje. Večina ponaredkov prihaja iz istih tovarn, mehanizmov ni težko dobiti, delov tudi ne. Stvari so v zadnjih letih bolj napredovale, kot si lahko mislite. Folk nori s ponaredki. Pa tukaj sploh ne gre za kakršen koli snobizem, ampak za čisto ljubezen do ur. Stvar čim bolj približati originalu in imeti ob tem lastno zadovoljstvo. Seveda upam, da si bom lahko v prihodnosti ustvaril zbirko ur, kot je treba. Originalov, seveda. Kloshar bo, če se bo le dalo, imel nekoč dobre ure.
smile-1.gif

Cbb, obstajajo slabi in obstajajo dobri ponaredki, to je dejstvo. Primer primerjave za ponazoritev. Marsikdo seveda preveč nabija cene, ogromno je scama, se pa da po določenih poteh pridet do lepih ur za lep denar. Seveda, za tvoje oči.
smile-1.gif

Numy, maš svašta folka, jaz osebno bi se povsem ravnodušno odpravil drugam. Služit kruh z urarstvom zna biti danes kar težka.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ljubezen do ur? pa tebi ni pomoči...

saj veš, kot bodoči pravnik, da je izdelava in prodaja ponaredkov kaznivo dejanje?

zakaj pa si ne kupiš ponarejenih Adidask?

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Izraz replika se na trgu uporablja tudi za kopije. Tak izraz se je prijel in ljudje ga uporabljamo. Lahko pa rečeš tudi kopija, falšak, ponaredek, kakor ti paše.
Izraz replika za fake se je prijel in ga uporabljate ljudje kot si ti - replika ljudje
zmaga.gif

Citat:
V osnovi je res vse eno in isto sranje. Večina ponaredkov prihaja iz istih tovarn, mehanizmov ni težko dobiti, delov tudi ne. Stvari so v zadnjih letih bolj napredovale, kot si lahko mislite. Folk nori s ponaredki. Pa tukaj sploh ne gre za kakršen koli snobizem, ampak za čisto ljubezen do ur. Stvar čim bolj približati originalu in imeti ob tem lastno zadovoljstvo. Seveda upam, da si bom lahko v prihodnosti ustvaril zbirko ur, kot je treba. Originalov, seveda. Kloshar bo, če se bo le dalo, imel nekoč dobre ure.
smile-1.gif
Ne seri. Kdo nori s ponaredki? Jaz ne poznam nikogar, ki bi s ponosom naokol razlagal da bi si z veseljem kupil ponaredek, kaj šele da bi ga nosil.Če nimaš za original, si take ure pač ne kupiš! Če imaš res rad ure, na ponaredek še pomislil ne boš. Sicer pa, par postov nazaj si razlagal, kako TAG Heuer za tebe ne predstavlja nobenega "izziva" ker si zanj našparaš v par mesecih (čeprav ti tega nekako ne verjamem). Če ti je res tako enostavno, pa našparaj, pa si kupi enega Monaca ali Carrero, pol pa nam opiši, kako je bilo, ko si prvič dal "mašino" na roko. Verjemi, da ne boš več pomislil na fake, ko pa boš našparal še preeostali delež za tvojega sea-dwellerja pa lahko TAG Heuerco prodaš, pa si zmagal.
nahrung002.gif
Če ne, si pa raje vsaj originalni Poljot kupi...

Citat:
Cbb, obstajajo slabi in obstajajo dobri ponaredki, to je dejstvo. Primer primerjave za ponazoritev. Marsikdo seveda preveč nabija cene, ogromno je scama, se pa da po določenih poteh pridet do lepih ur za lep denar. Seveda, za tvoje oči.
smile-1.gif
Ponaredek je ponaredek, to je dejstvo! S ponaredki si delaš sramoto! Ali bi si šel kupit "repliko" Audija RS4, ki bi stal 8.000 EUR in bi zgledal čisto enako kot original? "Repliko" Lacoste majčke za 5 EUR? "Repliko" Ray-Ban očal za 10 EUR?

Citat:
Numy, maš svašta folka, jaz osebno bi se povsem ravnodušno odpravil drugam.
Ravnodušno ali osramočeno?
grims-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Če so lastnosti enake ( okey 85%), razen cene jst ne vidim problema
tongue-1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ma dej, nimam živcev se ubadat z idioti.

Ti samo glej, da boš srečen s svojo urico na roki, pa bo vse ok!

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Ma dej, nimam živcev se ubadat z idioti.

Ti samo glej, da boš srečen s svojo urico na roki, pa bo vse ok!

Aja, če ti deset ljudi govori, da se blamiraš s ponaredki je deset idiotov, ti pa edini pameten.
aplauz.gif

Pa očitno smo ti res že na žulj stopili, če se spuščaš že na osebne žalitve...c,c,c

Glede mojih ur pa ne skrbi.... so vsi originali in sem zadovoljeen z vsakim od njih
zmaga.gif

xcape

Pripravnik
14. feb 2009
320
0
16
Kdo nosi ponaredke (ure, očala, cote,...)? Mladina in razni nastopači, ki se hočejo dokazovati oziroma izstopati. Ste že videli 50+ letnika s fake uro? Ne, ker taki ljudje ne potrebujejo dokazovanja. (pustimo izjeme, ki zapadejo v drugo puberteto)

Dam pa vsem prav, ki zagovarjajo dobre ponaredke z dobrim mehanizmom. Tudi avtomatik v ponaredku bo zdržal dovolj dolgo, morda bo pas prej odpovedal ali celo ohišje. Razumem zakaj se kupujejo ponaredki, velika večina ur je predragih in se zadosti vsaj delna želja po prestižu in s tem nakup ponaredka. Nekateri nikoli ne bodo imeli možnosti imeti originala in jim je lahko oproščeno nošenje ponaredka saj tudi s tem pokažejo, da poznajo ure.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Obstaja pravilo 100 ljudi, 100 čudi. Če mi 10 ljudi govori, da se reže, še ne pomeni, da jih bom poslušal.
stupid-1.gif

Sam ti si pa ko pitbul ... Kolko časa se bova šla še to - kdo bo zadnji post napisal v debati?

In ne, nihče mi ni stopil na žulj, ne da sem mi ponavljat ene in iste stvari, če ne zakapirate. Saj je logično, glede na to, kje živimo.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:

saj veš, kot bodoči pravnik, da je izdelava in prodaja ponaredkov kaznivo dejanje?

To ti povej tistim kitajčkom, ne meni, pa se ti bodo smejali v fris. Zaenkrat me ne bo še noben jebal zaradi tega, če bom nosil fake uro.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Res ne vidim smisla kupovati fejka za 200€, če pa za ta denar dobiš že mnogo bolj kvaliteten (mehanski) original samo pač ne prestižne znamke...

Sicer pa je kdo slišal za JS Watch Reykjavik? Islandus z rdečo 12 je čudovit.
smile-1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Res ne vidim smisla kupovati fejka za 200€, če pa za ta denar dobiš že mnogo bolj kvaliteten (mehanski) original samo pač ne prestižne znamke...

Aaaa, jok brate. Kaj mnogo bolj kvaliteten? Manj kvaliteten pa še grši. Kvalitetni mehanski originali so malo dražji.
wink-1.gif
Razni poljoti&co pa niso nič boljši od dobrih fejkov, kvečjem slabši, ker šparajo na materialih.

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
55
28
A maš ti kak poseben fetiš na to, da se blamiraš in delaš totalnega bedaka iz sebe?

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Zaenkrat me ne bo še noben jebal zaradi tega, če bom nosil fake uro.

hysterical-1.gif

Ded, pol uporabnikov foruma te =be zato ker podpiraš nošenje fake ur! A še nisi ugotovil?

Ampak maš prav, predolgo se že posvečam repliciranju na tebe... ne bom več! To je moj zadnji odgovor tebi v tej temi. Ti kar veselo nosi LOLexe in podobne statusne simbole.
nahrung002.gif

Over & Out!

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.