URE drugi del

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Seveda ma sense.
smile-1.gif
Ravno to je point, da mi ni nosit neke cheap firme, rajši dam enak denar za falšak in imam potem vsaj res lepo uro, ki nekako izgleda.

TheMan

Pripravnik
6. mar 2008
376
0
16
Naj izkorisitm temo na brzino. Ima kdo kak falšak za prodat. Pomembno je samo da deluje dobro, pa da je dobra cena.

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Citat:
Uporabnik matix pravi:
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Sicer pa je v SLO glede ur kar žalostno - bi rekel, da smo ljudje, ki damo nekaj na ure, v manjšini.

Joj no.. in potem praviš, da bi nosil repliko
confused-1.gif
makes no sense

Jaz ne-original ni šans da dam na roko... preprosto sam sebi bi se zdel glup ko točak. Fake watches are for fake people. Dokler ne bom v situaciji ko si bom lahko privoščil novega TAG-a, bom pač zadovoljen s svojim Vostokom za 200e :D
467716-post_slo.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Sicer pa je v SLO glede ur kar žalostno - bi rekel, da smo ljudje, ki damo nekaj na ure, v manjšini.

Zanimivo... ti torej enačiš nošnjo ponaredkov dragih ur s tem "da daš nekaj na ure". WTF?
confused-1.gif

map

Guru
6. jul 2008
7.857
1.963
113
najrajš na babi
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Potem pravite, da je težko reči.
tongue-1.gif

Mi je bila že nekaj časa všeč ideja mehanske ure, pa me je vedno malo skrbelo, ker niso najbolj točne. Čeprav kolikor berem je bolj problem, da prehitevajo, ne zaostajajo. To bi pa meni čisto prav prišlo. Imam ogledano tisto longinesko, ki sem jo omenjala zgoraj (če bo le pasala na roko), pa me je pač zanimalo, koliko bi me ta potuha v bodoče stala.

Tista longineska je zlo luštna. Price/performance je sigurno zmagovalka. O kvaliteti ni za izguljati besed. Samo da ti je všeč in ti na roko paše pa je OK.

Sam razmišljam o modelu Hydroconquest.

magnum

Pripravnik
31. avg 2007
230
3
18
O čem to govorite: "price/performance"?

Dajte že enkrat skužiti, da je draga mehanska ura nakit!

map

Guru
6. jul 2008
7.857
1.963
113
najrajš na babi
Citat:
Uporabnik magnum pravi:
O čem to govorite: "price/performance"?

Dajte že enkrat skužiti, da je draga mehanska ura nakit!

Se tudi jaz strinjam.

Ampak zadnje čase ko gledam cene longinesov, se mi cene glede na kvaliteto in tudi legendarno ime zdijo celo nizke, kar je tudi pohvalno.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:

Zanimivo... ti torej enačiš nošnjo ponaredkov dragih ur s tem "da daš nekaj na ure". WTF?
confused-1.gif

Preberi še enkrat moj prvi post na tej strani. Če ne kapne, nič hudega.
smile-1.gif

TheMan,
naročiš si ga lahko z http://www.timeshops.net . Model, ki jih prodaja, je na listi premium dilerjev, je zanesljiv, hiter in korekten. Če se ti ura pokvari, mu jo lahko pošlješ nazaj in ti jo brezplačno popravi. Ima ogromno modelov, dobre in kvalitetne kopije. Na ceno pa navadno vpliva mehanizem v uri (azijski eta clon, azijski j21, swiss eta). Glej za slednjima dvema, ker so kloni nezanesljivi in hitro kaj poči (take mehanizme je pač težko kopirat
smile-1.gif

pose_nb.jpg

Tole je t.i. Noobmariner, ena najboljših replik, kar jih je. Cena: 110$ (iz UK 65 GBP). Če hočeš swiss eto, te pride še dodatnih 150$ več.
smile-1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
zmaga.gif

Super je. Klasika!

Je pa tale PAM že tudi izpet ko stara lajna. Nič manj kot Sub ali pa Speedmaster.
smile-1.gif

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Seveda ma sense.
smile-1.gif
Ravno to je point, da mi ni nosit neke cheap firme, rajši dam enak denar za falšak in imam potem vsaj res lepo uro, ki nekako izgleda.

Ne, to kar ti govoriš, nima smisla...

PrePro

Pripravnik
1. nov 2007
414
0
16
ksz

Imam uro z mehanizmom eta valjoux 7750, ki jo je občasno potrebno naviti - npr., če je čez vikend ne nosim. Do sedaj nisem nikjer zasledil navodil ali teme o tem kako se ura navija. Mislim na to kdaj jo je potrebno nehati navijati; ali po določenem številu obratov krone ali se navija dokler se še da vrteti ali kaj tretjega. Do sedaj je še nisem upal vrteti do konca. Kakšna so vaša mnenja oz. napotki?

Nazadnje urejeno:

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
e.v 7750 je bil narejen pet let za Zenith El Primero automatic, imaš jo 21.600 ponihljajih in 28.800.

Pri zetihtu (in ostalih) velja, da recimo ko jo moreš navit, se vsedeš dol, in z filingom začneš navijat...
Prvi obrati so zelo na easy, pol pa se težavnost "stopnjuje". Sicer minimalno ampak če si vzames čas in
delaš počasi in s filingom in POČASI, jo lepo navijaš do konca. Ampak POČASI!

Sicer pa je nerabis navijat do kraja, sej ko jo naviješ gre na roko... Torej jo naviješ parkrat, recimo z prsti zasučeš
5x in jo daš na roko in začneš nosit, pol se bo pa navijala tako sama,...

načeloma ni dobro do konca navijat, ampak če imaš filing in to delaš počasi, pol nima kaj bit narobe.

7750 najdemo tudi v IWCjkah.

Si bom ju3 vzel čas in navil en avtomatik, pa ti prilepim video.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
7750 praviš da je bil narejen pred 5 leti? da jo ima zenith in iwc?
7750 najdeš vsepovsod, v veliko urah, je skoraj najbolj razširjen avtomatik. recimo moj tag ima točno ta mehanizem, najdeš ga v junghansu, kakšno leto jih ima sector, torej ure nižjega razreda. sector z 7750 stane manj od 1000 evrov.

Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
e.v 7750 je bil narejen pet let za Zenith El Primero automatic, imaš jo 21.600 ponihljajih in 28.800.

Pri zetihtu (in ostalih) velja, da recimo ko jo moreš navit, se vsedeš dol, in z filingom začneš navijat...
Prvi obrati so zelo na easy, pol pa se težavnost "stopnjuje". Sicer minimalno ampak če si vzames čas in

Sicer pa je nerabis navijat do kraja, sej ko jo naviješ gre na roko... Torej jo naviješ parkrat, recimo z prsti zasučeš

načeloma ni dobro do konca navijat, ampak če imaš filing in to delaš počasi, pol nima kaj bit narobe.

criptus

Pripravnik
1. maj 2009
202
0
16
Gorenjska
www.goronix.si
Težko bi rekel da se ta mehanizem uporablja v urah nižjega razreda. Skoraj vsak vstopni model vrhunskih znamk ima ta ali kak drug ETA mehanizem (ure za 4K€). Heuer uporablja le osnovo, dodela ga do konca sam in tudi imenuje s svojim imenom (Calibre 16). Poleg tega imaš ETA mehanizme iz materialov različne kakovosti in natančnosti izdelave...

Citat:
Uporabnik zino pravi:
7750 praviš da je bil narejen pred 5 leti? da jo ima zenith in iwc?
7750 najdeš vsepovsod, v veliko urah, je skoraj najbolj razširjen avtomatik. recimo moj tag ima točno ta mehanizem, najdeš ga v junghansu, kakšno leto jih ima sector, torej ure nižjega razreda. sector z 7750 stane manj od 1000 evrov.

Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
pravim samo, da valjoux 7750, najdeš v sectorju ki stane pod 1000 evrov. to pa pravim zato, ker se omenja ta mehanizem v znamki IWC, ki pa vemo koliko stane.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.