Citat:
Uporabnik matix pravi:
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Sicer pa je v SLO glede ur kar žalostno - bi rekel, da smo ljudje, ki damo nekaj na ure, v manjšini.
Joj no.. in potem praviš, da bi nosil replikomakes no sense
Jaz ne-original ni šans da dam na roko... preprosto sam sebi bi se zdel glup ko točak. Fake watches are for fake people. Dokler ne bom v situaciji ko si bom lahko privoščil novega TAG-a, bom pač zadovoljen s svojim Vostokom za 200e
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Sicer pa je v SLO glede ur kar žalostno - bi rekel, da smo ljudje, ki damo nekaj na ure, v manjšini.
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Potem pravite, da je težko reči.
Mi je bila že nekaj časa všeč ideja mehanske ure, pa me je vedno malo skrbelo, ker niso najbolj točne. Čeprav kolikor berem je bolj problem, da prehitevajo, ne zaostajajo. To bi pa meni čisto prav prišlo. Imam ogledano tisto longinesko, ki sem jo omenjala zgoraj (če bo le pasala na roko), pa me je pač zanimalo, koliko bi me ta potuha v bodoče stala.
Citat:
Uporabnik magnum pravi:
O čem to govorite: "price/performance"?
Dajte že enkrat skužiti, da je draga mehanska ura nakit!
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Zanimivo... ti torej enačiš nošnjo ponaredkov dragih ur s tem "da daš nekaj na ure". WTF?
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Seveda ma sense.Ravno to je point, da mi ni nosit neke cheap firme, rajši dam enak denar za falšak in imam potem vsaj res lepo uro, ki nekako izgleda.
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
e.v 7750 je bil narejen pet let za Zenith El Primero automatic, imaš jo 21.600 ponihljajih in 28.800.
Pri zetihtu (in ostalih) velja, da recimo ko jo moreš navit, se vsedeš dol, in z filingom začneš navijat...
Prvi obrati so zelo na easy, pol pa se težavnost "stopnjuje". Sicer minimalno ampak če si vzames čas in
delaš počasi in s filingom in POČASI, jo lepo navijaš do konca. Ampak POČASI!
Sicer pa je nerabis navijat do kraja, sej ko jo naviješ gre na roko... Torej jo naviješ parkrat, recimo z prsti zasučeš
5x in jo daš na roko in začneš nosit, pol se bo pa navijala tako sama,...
načeloma ni dobro do konca navijat, ampak če imaš filing in to delaš počasi, pol nima kaj bit narobe.
7750 najdemo tudi v IWCjkah.
Si bom ju3 vzel čas in navil en avtomatik, pa ti prilepim video.
Citat:
Uporabnik zino pravi:
7750 praviš da je bil narejen pred 5 leti? da jo ima zenith in iwc?
7750 najdeš vsepovsod, v veliko urah, je skoraj najbolj razširjen avtomatik. recimo moj tag ima točno ta mehanizem, najdeš ga v junghansu, kakšno leto jih ima sector, torej ure nižjega razreda. sector z 7750 stane manj od 1000 evrov.
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
e.v 7750 je bil narejen pet let za Zenith El Primero automatic, imaš jo 21.600 ponihljajih in 28.800.
Pri zetihtu (in ostalih) velja, da recimo ko jo moreš navit, se vsedeš dol, in z filingom začneš navijat...
Prvi obrati so zelo na easy, pol pa se težavnost "stopnjuje". Sicer minimalno ampak če si vzames čas in
delaš počasi in s filingom in POČASI, jo lepo navijaš do konca. Ampak POČASI!
Sicer pa je nerabis navijat do kraja, sej ko jo naviješ gre na roko... Torej jo naviješ parkrat, recimo z prsti zasučeš
5x in jo daš na roko in začneš nosit, pol se bo pa navijala tako sama,...
načeloma ni dobro do konca navijat, ampak če imaš filing in to delaš počasi, pol nima kaj bit narobe.
7750 najdemo tudi v IWCjkah.
Si bom ju3 vzel čas in navil en avtomatik, pa ti prilepim video.