ksz....
Ko sem kupil Accorda, sem pred prvim servisom raje vprašal za predračun. Najprej sem vprašal tam, kjer je bil avto kuplje in prej servisiran, torej pri Ambrožu v Radomljah, kjer so mi rekli, da je cena za redni servis 500 eur (6 litrov olja, oljni,zračni in kabinski filter). Ker se mi je zdelo to vseenomalo preveč, sem vprašal na AC Mobil (Autocommerce), kjer so mi za natanko isti servis z originalnim materialom in istim oljem rekli 400 eur. Ker mi je kolega priporočil tudi Žiberta v Kranju in glej ga zlomka, tam je bila cena 300 eur. Olje naj bilo isto, material tovarniški. Če nisi zraven sicer ne veš kaj gre dejansko noter, a avto je naredil bp še skoraj dodatnih 200k km.
Druga izkušnja je bila z vztrajnikom na Leonu. Na Verovškovi so rekli 300k sit, morda še malo več (takrat so bili še tolarji). Ker me je to vrglo na rit, sem šel vprašat enega "pod kozolcem" (preko znanca). Ta je rekel: material z "njihovim" popustom 240k (dopoldne je itak delal na poblaščencu, tako kot vsi fušarji, da lahko potem nosijo orodje domov), plus delo, za katerega "bo še videl" koliko ga bo. Ker sem avto sicer servisiral v Izoli pri Jerebu, sem reke, bom pa vprašal še dol, in probal dobiti popust kot stalna stranka, pa malo se zgovorit na kulanco itd... Rezultat? Na koncu me je ve skupaj stalo 150k sit, torej več kot pol manj kot je bila prvotna cena v Ljubljani. Avto je potem naredil še več kot 250 k (ga je kupil sodelavec), brez enega problema.
Tako da se včasih res splača poklicat še malo naokoli.
Aja, pa še odgovor fušarja glede garancije: saj nima biti kaj narobe.