Ok, pred kratkim sem moral narest tavelik servis in sem po ideji sel ter razposlal par mailov na servise po Sloveniji naj mi povedo za koliko mi zamenjajo zobati jermen z ddv! Od ca. 7,8 mailov so odgovorili trije, stirje ( bi moral it pogledat), na moje zacudenje pa so nastale precejsnje razloke v ceni. Jermen in crpalko so mi zamenjali za 70 eur, medtem ko je moj stari servis hotel 150, za nek popust bi se pa moral pogajat ob momentu narocila na servis (halo, pa kaksna fakin pogajanja, rekel sem, daj ceno in to je to). Fus mojster bi vzel 90-100 eur brez racuna. Na koncu sem kupil se vse filtre in olje ter jim dodal se 30 eur in je bilo vse zamenjano, na uradnem servisu z racunom za reci in pisi 102 eur oz. 2,8 delovne ure! Aja, drug uradni serviser bi si za menjavo filtrov in olja (kar se upam sam naredt prej kot v pol ure) vzel se ca. 100 eur! Aja, ves material sem prinesel sam, nazaj samodejno dobil visek olja in ves star material.
In sedaj me zanima kaj je fora? A ne obstajajo neke norme koliko delovnih ur zahteva neko opravilo? Nekdo bi racunal za vse to okol 200, 250 eur, drug naredi za 100, oba z racunom. In ce gledam ure potem nekdo delo opravi se enkrat hitreje oz. me drug za se enkrat nategne?
In sedaj me zanima kaj je fora? A ne obstajajo neke norme koliko delovnih ur zahteva neko opravilo? Nekdo bi racunal za vse to okol 200, 250 eur, drug naredi za 100, oba z racunom. In ce gledam ure potem nekdo delo opravi se enkrat hitreje oz. me drug za se enkrat nategne?