Uporabniki avtoplina (LPG)?

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
KSZ
A je kdo mogoče v zadnjem času kaj pri Istabenz plinih v Celju tankal? Sem namreč 1 mesec nazaj tam tankal poln tank in je poraba bila nenormalno visoka, več kot 20% več od povprečja prej in potem. Pa ni bilo nekega značilnega odstopanja glede hitrosti, klime,...? Ne vem, enostavno je malo čudno, nisem pa še enkrat šel, da bi preveril, če je res kaj v plinu? Raje pri Butanu tankam.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Da malo obudim. Sem šel še 1x sem tankat, pa se po polovici tanka kaže isto.
Ali preverja kakšna agencija količino/kvaliteto plina, ki ga lahko tankamo?

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
poglej poglej,,... mogoče pa rabmo novo Agencijo za preverjanje kvalitete LPGja.

nazaj na temo: men kaže tko, da polovico tanka mi kaže zeleno, pol mam pa kao rezervo pa še celo polovico. Sistem je G1. Sm se navadu, da vedno ko tankam pritisnem knof za kilometre in približno vem, kok jih nardim z enim tankom. Seveda je zelo odvisno od režima vožnje.

lp

luka51

Guru
16. avg 2007
14.402
5.682
113
sledi kablu od tipke in prideš do črne škatlice. Odpreš in so not 4 potenciometri s katerimi nastavlaš kdaj katero lučko prižge. in se igraj dokler ne ugašajo točno.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
nazaj na temo: men kaže tko, da polovico tanka mi kaže zeleno, pol mam pa kao rezervo pa še celo polovico. Sistem je G1. Sm se navadu, da vedno ko tankam pritisnem knof za kilometre in približno vem, kok jih nardim z enim tankom. Seveda je zelo odvisno od režima vožnje.
Meni sicer kaže malo bolj točno, pa se kljub temu zanašam zgolj na kilometre in prikaz povprečne porabe na potovalnem računalniku.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Tudi jaz imam G-1. Pa je pri Butanplinu in Petrolu kr OK. Skupaj cca 640 km z 42 litri. Po cca 200 km gre na 3/4, potem do rezerve malo hitreje, rezerva pa spet drži nekje 180-200 km.
Sedaj pri Istrabenz LPG pa je ob enaki vožnji, z enako klime, to občutno hitreje.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
A ima kdo kakšen kontakt za predelavo v Bosni ali Srbiji. Baje v Novem Sadu delajo dobro in na pol zastopnj, pa garancija velja pri nas. Če ima kdo, se priporočam

miklavz

† 1962-2015
30. sep 2012
912
1
16
Novi Sad - Doroslavac. Poguglaj. Meni je v 2 avta vgradil, vrhunski strokovnjak. Kolegu je pa popravil zje...no instalacijo od Plineksa.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Potrebujem informacijo kje vse je mogoče tankat LPG na relaciji SG-Split. Imajo vse AC črpalke? So sploh odprte ponoči? Tam nekje od Gospiča naprej bo potrebno iskat črpalko... Če se mi bo mudilo pa še prej
smile-1.gif

miklavz

† 1962-2015
30. sep 2012
912
1
16
Na tej relaciji nimaš sploh nobenih problemov - skoraj vsaka pumpa ima LPG, INA in TIFON vsekakor.
Cca 50 km preden ti zmanjka plina bodi pozoren na pumpe.
LPM
Zaenkrat sta edini problematični državi v Evropi Avstrija in Španija.

miklavz

† 1962-2015
30. sep 2012
912
1
16
Od Graca do Dunaja, če se še prav spomnim, le ena ærpalka. Proti Linzu in Salzburgu - le ena. Res pa je, da nisem iskal po vaseh.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
mis mso šli iz Ischgla do Lj, pa v Avstriji cela tema gledde LPGja. Sicer dve sem imel na poti gor in zelo slabo označene na eni mejhni pumpi. Ko smo šli nazaj po AC, ni blo nobene. Medtem ko Nemčija jih ima polno.

lp

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Ja, Avstrija je prazna pri LPG-ju, oni stavijo na CNG, ki je v vsakem mestu vsaj ena.
Sam vedno tankam ob meji Avstrije polno, da pridem čez brez problemov, pa naj bo to na Češkem, v Nemčij ali Sloveniji.

xsara

Pripravnik
11. sep 2008
117
0
16
Doma imamo na VAG 1.4 motorju vgrajen avtoplin. Nikoli nisem bil pozoren, kako je sedaj rezervnim kolesom (sedaj imamo namreč na tistem mestu vgrajen rezervoar)... Zanima me, ali je potrebno set za popravilo pnevmatike posebej homologirati. V homologacijskem kartončku je zaenkrat vpisana le predelava avtoplina Morda kdo ve, kako policisti gledajo na to? Na tehničnem pregledu mi preglednik ni vedel točno povedati...

Poleg tega me zanima, ali je normalno, da je bilo pri pregledu plinov (lambda in CO) pri vožnji na plin na 2800 obratih polje lambda rdeče - tam cca. 1,03 je kazalo, CO pa zeleno. Pri vožnji na bencin je bilo oboje zeleno. VAG COM sicer ne pokaže nobene napake in tudi pri vožnji ni ničesar opaziti.