Uporabniki avtoplina (LPG)?

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.456
346
83
34
Jutri se odpravljam v Rim z avtom. Predvidevam, da je LPG na vsaki pumpi na avtocesti? Katera je najboljša LPG aplikacija za android?

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.827
2.081
113
Ravno vsaka pumpa v IT ga nima, jih je pa zadovoljivo dovolj. Na avtocestah imajo celo čuden štos, da ponoči zaradi manjšega števila osebja na večini črpalk ne točijo LPG (samopostrežno ni dovoljeno, na celi pumpi je pa samo en človek, ki ne sme stran od blagajne).
Povprečno je pa cenejši kot v Sloveniji. Če se prav spomnim, ni na AC med Bologno in Sieno proti Rimu nobene LPG črpalke, nazajgrede jo pa imaš tik za Firencami pred dolgim klancem. V Padski nižini je na voljo skoraj povsod.
Če ti android podpira, so naloži LPG ITALY POI iz www.mylpg.eu

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.456
346
83
34
Evo me. Tja sem šel po AC, plin povsod okoli 0,80€. Za nazaj po regionalki, najcenejša pumpa 0,67€.Vožnja po Rimu je posebno doživetje, sploh če je avto velik.
grin1.gif

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
Rad bi vgradil plin v avto Renault Laguna 2.0 16v. Zanima me mnenje o plinski napravi versusgas.

Trenutno jo vgradi slo monter za 800eur. (z mazanjem ventilov in homologacijo)

LP

roblek007

Pripravnik
19. apr 2009
228
3
18
Pa da spet malo obudim tole temo, bi samo povedal svojo izkušnjo in sicer po cca 40k kilometri, mi plin enostavno ne deluje več. No, preklopi že ko se mašina segreje vendar je nemogoče voziti. Avto cuka ali celo ugasne,... peljem na servis in pravijo, da bo potrebna menjava injektorjev. Kot razlog so mi navedli "umazan" plin in se zadeva zapaca. Kakšna so vaša mnenja okoli tega? Ali tole pije vodo kar so mi sporočili ali je pa kaj drugega npr. napaka inštalaterja naprave... Kakšen je strošek tega. Sicer naj bi mi zamenjali pod garancijo, vendar se pustim presenetiti
smile-1.gif

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Jaz imam nameščen filter goriva, zato se mi zdi, da je to bolj kot ne iz trte zvito. Mene ne bi prepričali.
Me pa zanima, koliko pride menjava samo injektorjev in katero znamko le teh imaš.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Meni se je po zadnjem tankanju zacelo dogajati, da preklopi veliko kasneje, sele pri cca 70 stopinjah in po priklopu par sekund cuka kot bi sel na 4 cilindre (avto je 5 valjnik). Filtra sem drugače menjal pred cca 4k km in nista bila zapacana. Bom se malo spraznil rezervoar, ce bo pri novem isti problem pa na servis. Mi pa tale zimski Petrolov lpg sploh ni vsec...

Je pa ze cca 90k km na plin...

luka51

Guru
16. avg 2007
14.399
5.682
113
in kaj je tu čudnega? pač so crknili injektorji.
in ja zadeva se lahko zapaca do te mere, da se ventili zatikajo.

roblek007

Pripravnik
19. apr 2009
228
3
18
Citat:
Uporabnik Tusi pravi:
Jaz imam nameščen filter goriva, zato se mi zdi, da je to bolj kot ne iz trte zvito. Mene ne bi prepričali.
Me pa zanima, koliko pride menjava samo injektorjev in katero znamko le teh imaš.
Tudi pri meni je filter. Naj bi bilo cca 40-60 za komad. Lahko sporočim, ko uredim zadevo. Sistem je pa Zavoli.

roblek007

Pripravnik
19. apr 2009
228
3
18
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
in kaj je tu čudnega? pač so crknili injektorji.
in ja zadeva se lahko zapaca do te mere, da se ventili zatikajo.
Kaj je čudnega? To da se mi zdi da injektorji pač niso potrošni material, ki bi se menali tako pogosto. Če pa že so, mi je pa zanimivo, da se to nikjer pri izračunu stroškov oz. rentabilnosti ne upošteva.

roblek007

Pripravnik
19. apr 2009
228
3
18
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Mi pa tale zimski Petrolov lpg sploh ni vsec...

Hja to tudi sam opazim, da malo šparajo petrolovci pri zimski mešanici - premalo propana, ki je dražji in več butana ki je cenejši.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Citat:
Uporabnik roblek007 pravi:
Pa da spet malo obudim tole temo, bi samo povedal svojo izkušnjo in sicer po cca 40k kilometri, mi plin enostavno ne deluje več. No, preklopi že ko se mašina segreje vendar je nemogoče voziti. Avto cuka ali celo ugasne,... peljem na servis in pravijo, da bo potrebna menjava injektorjev. Kot razlog so mi navedli "umazan" plin in se zadeva zapaca. Kakšna so vaša mnenja okoli tega? Ali tole pije vodo kar so mi sporočili ali je pa kaj drugega npr. napaka inštalaterja naprave... Kakšen je strošek tega. Sicer naj bi mi zamenjali pod garancijo, vendar se pustim presenetiti
smile-1.gif

Meni so jih na Prins sistemu par let nazaj najprej očistili (pri proizvajalcu), drugo leto pa zamenjali z novimi. Sedaj imajo čistilno napravo in jih po potrebi očistijo, ko se zapacajo. Strošek je cca 70€. Meni se je napaka kazala tako, da mi je pozimi med preklopom avto preprosto crknil, ogret je pa delal BP. Sedaj imam že 2 leti mir pozimi
priden.gif

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Meni se je po zadnjem tankanju zacelo dogajati, da preklopi veliko kasneje, sele pri cca 70 stopinjah in po priklopu par sekund cuka kot bi sel na 4 cilindre (avto je 5 valjnik). Filtra sem drugače menjal pred cca 4k km in nista bila zapacana. Bom se malo spraznil rezervoar, ce bo pri novem isti problem pa na servis. Mi pa tale zimski Petrolov lpg sploh ni vsec...

Danes bil na servisu. Opišem napako in dobim odgovor: Tankaš na Petrolu?
Da seveda, saj drugega tukaj nimamo.
Aha, naroči se na čiščenje injektorjev.
???
Zadnje 4 mesece imajo strašne težave z vsebnostjo katrana v plinu in stranke na veliko hodijo nazaj s tovrstnimi težavami. Nekaterim pri preklopu celo kar ugaša.

shocked-1.gif

Glede na štalo, ki so jo imeli z Renaulti in biodizel eksperimentom ne bi bil presenečen če tudi tukaj ne poizkušajo kje šparat... Zgoraj sem napisal, da m petrolov zimski LPG ni všeč... gre ravno za cca 4 mesece odkar opažam, da so občasno težave...

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Eno vprašanje: Odpravljam se v Nemčijo, kjer uporabljajo ACME adapter. Kje ga kupiti (na Verovškovi je drag ko žafran)? Oziroma, ali jih imajo mogoče kar na črpalkah za posodit? Izkušnje?

roblek007

Pripravnik
19. apr 2009
228
3
18
Citat:
Uporabnik Tusi pravi:
Eno vprašanje: Odpravljam se v Nemčijo, kjer uporabljajo ACME adapter. Kje ga kupiti (na Verovškovi je drag ko žafran)? Oziroma, ali jih imajo mogoče kar na črpalkah za posodit? Izkušnje?

Naj bi jih imeli kar na večjih črpalkah. V kakšni zakotni vasici je to težko pričakovati. Nikoli pa ne veš.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.827
2.081
113
Citat:
Uporabnik Tusi pravi:

V kolikor se ne seliš tja, ti lahko posodim mojega (M10 - acme).