Uporabniki avtoplina (LPG)?

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Trenutno imaš strošek na bencinu 16 €/100 km, to je ogromno, ampak po predelavi na plin bo motor še zmeraj potraten poraba še zmeraj velika in kolikor pišejo tule gor bi bil po predelavi strošek na plinu od 10-11 €/100 km, to je še zmeraj veliko in premisli koliko ti res pomeni ta "stara" Laguna, da ti ne bo po enem letu čisto izpustila duše.

Tak strošek za gorivo lahko dosežeš pri dizelski porabi 7 - 7,8 l/100 km oz. še za bencin realnih 6,5 - 7,1 l/100 km.

Buy a Prius
wink-1.gif

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Citat:
Uporabnik Gasper008 pravi:
Trenutno imaš strošek na bencinu 16 €/100 km, to je ogromno, ampak po predelavi na plin bo motor še zmeraj potraten poraba še zmeraj velika in kolikor pišejo tule gor bi bil po predelavi strošek na plinu od 10-11 €/100 km, to je še zmeraj veliko in premisli koliko ti res pomeni ta "stara" Laguna, da ti ne bo po enem letu čisto izpustila duše.

Tak strošek za gorivo lahko dosežeš pri dizelski porabi 7 - 7,8 l/100 km oz. še za bencin realnih 6,5 - 7,1 l/100 km.

Buy a Prius
wink-1.gif

Poglejmo na situacijo z druge strani.

On ima avto, kateri mu je všeč, je velik in dobro ohranjen edini minus je poraba.
Če ga proda ne dobi praktično nič, tudi če prodajni ceni doda tistih 1500€.
Kupovanje "novega" dizla je pa loterija, spoh v rangu par k€.

Tko da če je možak zadovoljen z avtom in ga ima namen imeti še 4-5 let, je plin
zmaga.gif

Investicija se ti povrne v letu letu in pol, pol pa sam gasa. S tem da je plinsko inštalacijo možno prestavit v naslednji avto.

P.S.
Jaz se na plin vozim že cca. 1 leto, in edino za kar mi je žal, je da ga nisem vgradil že prej
grin1.gif

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.831
2.085
113
Pri nekaterih je prihranek precej manjši, saj se zaradi občutka cenejše vožnje vozijo precej več in so tako na koncu skoraj na istem.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Res je. Samo se pa več vozijo in če se vozijo na različne izlete to pomeni, da so videli in doživeli več kot tisti, ki se ne vozijo, ker je drago gorivo...
cool-1.gif

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Pravilno sta ugotovila. Preden sem nabavil vozilo na LPG sem zapravil mesečno okoli 100€ za gorivo. Zdaj pa 150. Ni noben problem narediti 50 km zaradi dveh pirov. Malce drag nadomestek fejsbuka.
cool-1.gif

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Jst sm tut ful razmisljal kaj naj naredim. Potem sem pa kupil dizla in sedaj imam porabo cca 5 litrov / 100 km
smile-1.gif

Se mi zdi, da bi se ful vec ljudi odloclo za plin, ce ne bi bilo toliko "če"-jev v zvezi z raznimi tezavami, ki se (naj bi se) pojavljajo

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
x2.

(Drage) težave se nedvomno pojavljajo. Tudi pri monterjih, ki so preverjeni.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Jaz imam 5 let garancije, torej še leto in pol ni izrednih stroškov... potem pa upam, da ne bo kaj preveč problemov ali pa, da vsaj ne bo preveč drago...
uf-1.gif

marjan

Pripravnik
25. jul 2007
799
3
18
Ksz.

Zadnje case je vse vec zverin (od 3.0 bencin naprej) predelanih na plin...
Zanima me ali zvok ostane isti (zvok V8
smile-1.gif
)?
Ali po predelavi lahko tankas samo bencin?
Ali izgubi kaj konj?

Lp

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
K zadnjemu - ti si pa nov "na plinu" :)
Imam 4,2 V8 predelanega. Zvok ostane isti (ko se moja pripelje domov na dvorišče takoj spoznam tovornjak:)
Predelava je taka da ti daj namesto rezervne gume okrogel tank za plin (ali pa v prtljažnik tak valj) - bencina se ne dotikajo.
Če zmanjka plina se normalno voziš na benz - samo indikator ti pove na kaj se voziš, sploh ne porajtaš.
Pri 340 konjih ne opazim ničesar:). Imam pa dikreten vbrizg tekoče faze, brez uparjalnika - torej enako kot se vbrizgava benz, samo da se plin.
Če te zanima kaj več (tudi nakup takega avta), pa pod privat.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
Citat:
Uporabnik VanZ pravi:
Pri nekaterih je prihranek precej manjši, saj se zaradi občutka cenejše vožnje vozijo precej več in so tako na koncu skoraj na istem.

No comment. bolj neumne izjave proti plinu pa se ne. Vozis se kolikor se pac vozis.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Izjava je kot taka ok in verjetno je v kar lepem % to tudi res. Jasno pa ne more bit argument proti plinu.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.053
5.659
113
Citat:
Uporabnik KarEn pravi:
Imam pa dikreten vbrizg tekoče faze, brez uparjalnika - torej enako kot se vbrizgava benz, samo da se plin.

Mal sm že vn iz teh debat......kaj od tega je boljše?

Kako je z ventili na dolgi rok? Dodatno mazanje odpravi vse težave al..........eeemmm ?
smirk-1.gif

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.831
2.085
113
Proti plinu nimam nič proti, ker ga tudi sam uporabljam.
Nisem pa edini, ki zaradi cenejšega energenta naredim kakšno pot, ki je drugače ne bi.

Lipovsek

Zelenc'
13. apr 2013
7
0
1
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
prebral sem večino teme in vidim, da je najboljša opcija prins ali g1...sem že poslal povpraševanje tem in še nekaterim drugim, da vidim ceno.

g1 ni glih najboljša opcija....

Argumentiraj prosim, veliko boljša izbira od Plineksa definitivno je, Prins naj bi bil klasa zase..

@sad: Zakaj se ne splača? Tak mlinček na AC žre zelo veliko, ob 45k km letno se bo pa hitro povrnilo..

@mobifrik99: Tudi če rabiš sredstvo za mazanje ventilov se ne sekiraj, nam ga po skoraj 20k km še ni zmanjkalo, strošek pa tudi ni velik.

Po nekaj predelavah lahko delim mnenje in izkušnje z Vami:
G-1 je za starejše avtomobile, pri novejših se lička check engine ne ugasne
Prins je vredu sistem, samo montiran v Nemčiji. V Sloveniji podjetje ki prodaja luči ne pozna prijemov dobre predelave (pri meni okvara ventilov)
Dober sistem je Zavoli, ki mi ga je predelal Plineks (sedaj že v drugi avto). Dobra cena, korekten pristop in profesionalna izvedba.
cheer.gif

buggy

Pripravnik
23. sep 2007
198
0
16
pa dej no a ne vidis, da se je lipovsek registriral samo zato da Plineks propagira...trol da res ni in ne vem zakaj moderatorji ne ukjrepajo glede prikritega reklamiranja. BTW: na drugih forumih ima isti pristop...tolk je bebast da se nick isti uporablja... dafaq

Zedina

Zelenc'
14. apr 2013
1
0
1
Jaz ti predlagam, da probaš poklicati še Plineks. Jaz sem nadzadovoljna s storitvijo, odnosom in servisom! Edino kar me malo moti je to, da so daleč
smile-1.gif

buggy

Pripravnik
23. sep 2007
198
0
16
Plineks troli...upam, da se zavedate, da je tole spamanje kontraproduktivno. Kvaliteta vasih storitev je najboljsa (v vasem primeru slaba) reklama ..tako da tudi trolanje po forumu z dnevno generiranimi uporabiki ne bo pomagalo ..kje so moderatorji, se sprasujem?

Lipovsek

Zelenc'
13. apr 2013
7
0
1
Citat:
Uporabnik buggy pravi:
pa dej no a ne vidis, da se je lipovsek registriral samo zato da Plineks propagira...trol da res ni in ne vem zakaj moderatorji ne ukjrepajo glede prikritega reklamiranja. BTW: na drugih forumih ima isti pristop...tolk je bebast da se nick isti uporablja... dafaq
Ko mački na rep stopiš, zacvili (to so že včasi znali povedat). Nevem zakaj bi imel na forumih različne nike, ker se nimam za čim skrivat! Tak je očitno tvoj pristop in bi te moderator moral odrezat, ker izvajaš prekrito reklamiranje za podjetje, ki se mora takega reklamiranja posluževati! Rem mi je žal, da sem temu tudi sam nasedel, zato sem na to opozoril!
Na foromu izražam svoje mnenje in povem, kaj dejansko je. Nevem zakaj bi kogar promoviral, če povem svoje izkušnje!!