Uporabniki avtoplina (LPG)?

luka51

Guru
16. avg 2007
14.402
5.682
113
ebay.de
maš nekje 10-11€ liter. samo treba vzet 2 5 literski flaši da je končna cena preračunano taka.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Pri plinu je res pomembno zgolj kdo ti ga vgradi, kateri sistem je not, je stranskega pomena. Imel sem 2 avta predelana na plin. Prvega še pred leti, ko sem imel najbližjo črpalko 60km vstran (zato 100l rezervoar - sem šel vedno v smeri mimo črpalke), predelava narejena v Divači, s sistemom zelo zadovoljen.

Ker je bila to dobra računica, sem kasneje za nabiranje kilometrov namesto dizla kupil močnejšega bencinarja. Iskal avto v dobrem stanju, prevozil pred predelavo z njim 5k km, da sem se prepričal, da gre res vse v nulo, potem nasedel reklami Plineksa in predelal pri njih. Hvalili sistem, da se kao sam nastavlja, poraba kao 3% višja (kar sem vedel, da je nategovanje, vendar se prodajnik ni dal prepričat)... Ok, blizu so bili, cena tam tam z ostalimi, pa dajmo...

Avto prevzamem, menda vse v nulo. Pri nizkih obratih cuka. Grem nazaj (enkratno dodatno nastavljanje mora vsak vzet v zakup), težave se pojavijo drugje... Več kot 7 mesecev smo se zafrkavali, bil sem vsaj 10x tam, vedno je avto šel kao v nulo ko sem ga prevzel, naslednji dan pa klical. Nastavitve so bile tako mimo, da če sem se dlje časa vozil, se je zmešalo motornemu računalniku in sem 2x moral na pooblaščeni servis, da so mi ga resetirali. So bile krive svečke, menjam svečke za plinske. Potem te kao niso bile dovolj kvalitetne, vzamem plinske svečke pri njih. Potem so bile kao zanič vžigalne tuljave, menjam vžigalne tuljave. Seveda bistvene razlike nikoli ni bilo. Mogoče je pa motor slab (?!) nima kompresije. Grem izmerit kompresijo, vse ok...

Potem končno nekako zadovoljivo dela, se nekaj časa vozim (poraba 10-15% višja - po besedah njihovega mehanika je to čisto normalno - meni je bilo ekonomsko sprejemljivo, zato se nisem sekiral). Vmes je seveda začela hladilna tekočina puščat (standardna napaka pri njih). V drugem poskusu to uspejo zrihtat.

Potem pa na enem od servisov je šel budala nekaj šarit po nastavitvah in spet vse jovo na novo. Vmes mene obtoži, da sem obračal kable na injektorjih. V glavnem kar nekaj časa sem se lahko vozil samo res po jajcih, da je sploh šlo, vmes so ga nekajkrat nastavljali, tako daleč, da so do konca zj... motor. Seveda po njihovih besedah plin ne more bit kriv popolnoma nič, ker se vse samo nastavlja in je vedno za vse "kriv" motorni računalnik. Ali pa slab vgrajen material.
bonk.gif
Da o odnosu glavnega mehanika do strank niti ne govorim...

Nasvet za naprej? Trenutni avto je 200km bencinar. Kljub temu, da delam veliko kilometrov, ne bom tvegal s plinom, ker avto ni več nov, prav tako ga imam tudi za na progo. Naslednji avto bo skoraj sigurno spet bencinar, seveda tudi na plin, toda nikakor ne Plineks (če bi se šel kdo loterijo z njimi, mu z veseljem dam bon za 100€, ki sem ga dobil. Prijateljem ga ne dam, ker jim ne želim slabega). Predelava pri g. Siniši v Postojni, najverjetneje pa pri kakšnem večjem v Beogradu, ki ve kaj dela, saj poznam kar nekaj ljudi dol, ki vozijo na plin in se samo smejijo, ko berejo po naših forumih kakšne težave imamo z našimi "garažnimi" predelovalci...

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Mene to čudi koliko problemov mate nekateri..res pa da je prevoženih šele 30k km na G1, tok tok.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Imam kolega, ki je tudi naredil že kar nekaj km na G1 in so mu na začetku 2x nastavljali, zdaj pa nima problemov. Edina pripomba je na precej šalabajzersko vgradnjo kar se estetike tiče.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.830
2.084
113
Naredil bom reklamo za sistem AG, ki mi ga je montiral Aljaž Cajhen (avtocona.si). To pa zato, ker je zadeva po pol leta in več kot 10,000 KM od prvega dne brezhibna. Kljub več kot 380,000 KM skupnih na motorju.
Zmenjeno, pripeljano, montirano in čez dva dneva skupaj s papirji odpeljano.

turbox

Pripravnik
29. dec 2011
529
0
16
Zakaj si ne kupite original avtomobila na CNG plin?Passat recimo poraba cca 4kg/100km-4.4€ pri nam,v Italiji pa 4€.Pa še parkiraš lahko v podzemnih garažah kar z LPG ne smeš.Je pa res,da ni dosti krajev pri nam,kjer bi lahko polnil ampak jih bo v prihodnosti zmeraj več.Pa še bolj ekološki je od LPG.Je pa tudi res,da ni še dosti izbire avtomobilov...

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
zakaj ne smeš z LPG parkirati v garaži?
Sej pred vstopom v garažo preklopiš na delovanje bencina...

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Citat:
Uporabnik VanZ pravi:
Naredil bom reklamo za sistem AG, ki mi ga je montiral Aljaž Cajhen (avtocona.si). To pa zato, ker je zadeva po pol leta in več kot 10,000 KM od prvega dne brezhibna. Kljub več kot 380,000 KM skupnih na motorju.
Zmenjeno, pripeljano, montirano in čez dva dneva skupaj s papirji odpeljano.

Sigas pravi google

http://www.sigas.si/servisne-tocke

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.415
2.372
113
Pomurje
Ima kdo od Plineksa? Sem vozil novega Aurisa hybrida z njihovim sistemom. Privič sem se vozil z avtomobilom na plin. Zadeva se mi je zdela prepričljiva.
Ker bom menjal avto, razmišljam o vgradnji plina v hibrida. Zahtevajo pa mazanje ventilov, tako pravi proizvajalec oz. Toyote.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Ima kdo od Plineksa? Sem vozil novega Aurisa hybrida z njihovim sistemom. Privič sem se vozil z avtomobilom na plin. Zadeva se mi je zdela prepričljiva.
Ker bom menjal avto, razmišljam o vgradnji plina v hibrida. Zahtevajo pa mazanje ventilov, tako pravi proizvajalec oz. Toyote.
iz lastnih izkušenj in izkušenj dveh kolegov Plineks odsvetujem.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Koliko je CNG črpalk v Sloveniji? Ni mi jasno kaj bi lahko bilo narobe z LPG-jem v podzemni? Ni bilo že debate o tem, da ti pravno nič ne morejo?
smile-1.gif
Se mi zdi, da so se v zadnjem letu in pol ponudniki plina razširili kot gobe po dežju. Se spomnim, da so se takrat omenjali samo Plineks, G1 in Prins..

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.415
2.372
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:

Se opravičujem vgrajen je Prins in ne Plineks. Toraj kako je s Prins-om.
Tega sem vozil http://www.prins.si/rally-monte-carlo-2013

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:

Se opravičujem vgrajen je Prins in ne Plineks. Toraj kako je s Prins-om.
Tega sem vozil http://www.prins.si/rally-monte-carlo-2013
Prins je Mercedes med plinskimi sistemi (tudi po ceni). Vgradnja pri Plineksu je kot bi dobil italijanski avto, ki bi ti ga sestavljali pod kozolcem v Romuniji...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.053
5.658
113
Zato ker ce pusca toroid plin ostane v garazi in se folk lahko zadusi....preventiva