Uporabniki avtoplina (LPG)?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Kje se zbirate? Mam nekaj vprašanj pa zgleda da ni nekega "foruma".

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Se pravi nič določenega...

Tuji Forumi it is then...
rolleyes-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.927
6.977
113
tuji forumi so povečini boljša izbira, vsaj ne naletiš na večne otroke ki se grejo retoričnega dokazovanja in forum spremenijo v chat

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Sem pričakoval kar sekto LPG fahrerjev pa zgleda da se bolj skrivajo.
tongue-1.gif

Bi mislil da je lahko konkretno pester forum iz te teme....

Maš plinaše, kateri zagovarjajo plin brez da bi priznali kakršnkoli minus, še to ne da prtljažnika gre nekaj
Maš dizl fahrerje, kateri ti infiltrirajo forum in pišejo kakšen drek je LPG in da dizl kur manj pa cenejši je pa čistejši.
tongue-1.gif

Pol maš zeleno sekto, katera vozi na plin, sodeluje na forumih in piše kako fino je manj obremenjevati okolje.
srce-1.gif

...

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
A se dobi plin tud drugje in ceneje? Ker vidim da tankajo to nek v plinarnah pa takih bolj specializiranih firmah ne sam na Petrolih.

Mam Landirenzo kompletek z 60l tankom, natankal sem maks 35l zaenkrat. Vem da ma varnostni ventil naštelan na 80% polnga tanka sklepam tako, sam še skoz je to daleč od 60l.

Zaenkrat...
tongue-1.gif
Sej ostalo sem pa že videl, da grem najbolje do zastopnika Landirenzo v Slo.

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
549
0
16
Ja najcenejši plin je v Ljubljani pri firmi Lorenline na Verovškovi, vendar ne vem kolko imajo oni prometa (odjemalcev). Dejstvo je namreč, da plin, tako kot bencin s starostjo izgublja na kvaliteti. To pomeni, če ni strank, je v njihovih rezervoarjih ''star'' plin. Poleg tega sem slišal imajo slabe filtre, kar privede do tega, da ti hitro zabašejo tvoj filter, ki ga imaš v avtu.
Jaz sem tam tankal samo 1x. Sedaj tankam na Petrolovih pumpah.

V tvoj tank (60l) bi moralo iti notri vsaj 45-48 litrov goriva (med 75%-80%). Morda ti niso dobro nastavili ventila oz. so ti namontirali napačnega, pojdi preverit, ja.
Jaz imam 72l tank in mi gre notri 54 litrov kar je 75% (ko tankam), 5% (3-4l) plina je takrat še v tanku.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.927
6.977
113
btw, mislim da ima petrol sedaj eno akcijo, s katero je sedaj -200€ pri montaži plina

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Kaj zelenci niso še nič izsilili subvencij za LPG? Lohk bi ene 10% cene znižal.
evil.gif

Bolš kot enormne kazni plačvat bi že blo.
uf-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Nenene jaz že nisem (več) tak!

Če maš profit od tega da je CO2 sam hudič boš tudi "spregledal" marsikatero dejstvo dokaz.....FAKT.
grin1.gif

Zdaj so pa od CO2 kot hudiča odvisni že miljoni ljudi, kateri iz tega "prepričanja" prejemajo plačo. Če želijo da sem tiho naj kaj primaknejo.
evil.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
KSZ

Koliko bi prišla vgradnja recimo v cliota? Meni razpon 800 - 1700 nič ne pove. 800 bi namreč dal, 1700 pa ne
smile-1.gif
Kako je potem s homologacijo, če ti vgradijo namesto rezervnega kolesa?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Blage nimam kolk pride cenovno, verjetno pa ne čez 1500€ za klijota.

Homologiraš BP sam dokupiš set za popravilo predrte gume pa maš v prtljažniku. Jaz nimam rezervne gume sam je že serijsko.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Se mi zdi, da 1.2 16v zna imeti hude težave, če boš dal plin noter. Vsaj en uporabnik tega foruma se mi zdi, da je imel tako izkušnjo. Ne vem pa, če je bila to posledica plina.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Pri fotru v firmi so dali vse cliote, kar jih imajo (cca. 10 komadov, se mi zdi, morda kak več), in so dali nekaj čez 800€ (tudi količinski popust, kar pa ni bil velk, glede na 10 avtov garant dela).
Drugače pa magari pokliči na plineks (ni reklama!), samo jaz sem klical tja za en avto, pa so mi res lepo povedat, kolk pride vgradnja, možno plačilo na 12 obrokov, kolk ima tak avto (4 so do sedaj predelali s 1.8 motorjem) porabo (realno), kolk je cenjša vrjanta (tank v prtlažniku) in dražja (namesto rezervne gume)... Skratka, imam vse info, da ko dobim avto, vem, kaj točno hočm in za kolk €€€...
wink-1.gif

Primerjava. Za 1.8 motor, 66l tank, boljša kvaliteta vgradnje, namesto rezervne gume pride cca. 1300€.. Poraba je pa od 9.4-10.8 (tm tm)..

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
Kot sem še v vsaki temi s tematiko plina napisal imam Freelanderja 2.5l V6 predelanega na plin ...

Vgradnja me je skupaj s predelavo izpušnega sistema in pa montažo tanka 82l pod dno prtlažnika pršla cca. 1600 Eur lansko leto ...

Izpušni sistem sem spreminjal zato, da sem pridobil prostor za tanko pod avtom in mi je zato namesto dobre tretine prtlažnika ostalo 3/4 prtlažnika ...

Pa še link kako izgled v oz. pod avtom ... http://www.mojalbum.com/lovrod/free-na-plin

Poraba na benz 11-12l, na plin 12-14l plina ...

Homologiral mi je predelovalec sam in sem dobil vse urejeno ...

Meni so plin vgradili v Brežicah oz. tam blizu ...

Ko je bil avto fertik sem ga šel prevzet in sva se skupaj še vozila in naredila fine tunning plinskega programa in sem zelo zadovoljen ...

Tankam pa na Petrolu, sedaj pa sem 2x na Lorenline v Lj in se avtu nič kaj ne pozna ... Imajo pa 10% nižjo ceno kot Petrol ...

V okolici Brežic pa sem od tega ki mi je predelal dobil info, da je sedaj tudi OMV postavil tam dve plinski črpalki in da imajo pa sploh najcenejši plin cca. 047 Eur če se prav spomnim sam ne vem kaj čakajo z nadgradnjo ostalih črpalk ...

Skratka plin:
zmaga.gif

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
1. recimo da sem slišal da obstajajo alternative za dobavo plina
2. ventil ti zrihtajo tako da gre notri bruto količina, samo je fino da če na polno tankaš da se pol tudi ene 30-50km pelješ, ne da ga poleti na polno nafilaš in parkiraš na sonce (ne da bi ti eksplodiral, ampak enostavno če bi se "raztegnil" bi se ti pač odprl varnostni ventil in bi odvečen plin šel ven. Jaz spravim v toroidnega (rezervna guma) na ta način ene 73-74l max, mislim da je bruto po specifikacijah ene 78l ali koliko (pozabil)
3. za druge ne vem, meni dela 4,2 8V brezhibno enih 32kkm sedaj (brez kakršnekoli težave). Edinkrat ko sem imel težave in mi je konstantno preklapljalo je bilo tankanje v plinarni v MB (tam me ne vidijo več). Sem do Lj in po Lj ene 50x preklopil nazaj na plin. No, takoj ko sem bil na polovici praznega sem tankal na Petrolu in problem je čudežno izginil. Toliko o težavah.
Sicer nisem fanatik, plin lahko ima minuse, ampak pri meni je bp.
Nisem eko fanatik, v bistvu mi je vseeno, samo da se peljem ceneje, pri porabi 15+l/100km si pa lahko predstavljaš da kar konkretno pridem na ceno običajnega vozila. Če te zanima še kaj pa vprašaj.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Se mi zdi, da 1.2 16v zna imeti hude težave, če boš dal plin noter. Vsaj en uporabnik tega foruma se mi zdi, da je imel tako izkušnjo. Ne vem pa, če je bila to posledica plina.

Pri plineksu imajo 2 v galeriji... prav dobro zgleda s tistim rezervarjem namesto gume. Dvomim, da bi se hvalili, če so težave.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Bom res kar na plineks poklical, da me pred dejstvo postavijo. Če mi zrihtajo za kakega jurja bom mel prej kot v 1 letu povrnjeno. Kako je pa s homolomo? Uredijo vse oni? Še eno vprašanje, kako zahtevno je vzdrževanje? Če je res na 15kkm je brezveze, ker je to že 2x bolj pogosto kot so redni servisi za avto. Pri mojih letnih km je to kar bedna izguba časa.