1. recimo da sem slišal da obstajajo alternative za dobavo plina
2. ventil ti zrihtajo tako da gre notri bruto količina, samo je fino da če na polno tankaš da se pol tudi ene 30-50km pelješ, ne da ga poleti na polno nafilaš in parkiraš na sonce (ne da bi ti eksplodiral, ampak enostavno če bi se "raztegnil" bi se ti pač odprl varnostni ventil in bi odvečen plin šel ven. Jaz spravim v toroidnega (rezervna guma) na ta način ene 73-74l max, mislim da je bruto po specifikacijah ene 78l ali koliko (pozabil)
3. za druge ne vem, meni dela 4,2 8V brezhibno enih 32kkm sedaj (brez kakršnekoli težave). Edinkrat ko sem imel težave in mi je konstantno preklapljalo je bilo tankanje v plinarni v MB (tam me ne vidijo več). Sem do Lj in po Lj ene 50x preklopil nazaj na plin. No, takoj ko sem bil na polovici praznega sem tankal na Petrolu in problem je čudežno izginil. Toliko o težavah.
Sicer nisem fanatik, plin lahko ima minuse, ampak pri meni je bp.
Nisem eko fanatik, v bistvu mi je vseeno, samo da se peljem ceneje, pri porabi 15+l/100km si pa lahko predstavljaš da kar konkretno pridem na ceno običajnega vozila. Če te zanima še kaj pa vprašaj.