Kar nekaj časa sem uporabljal aplikacijo AmiGO, ki jo je sedaj "nadomestila" aplikacija TomTom Maps & Traffic. Potrebujem, da aplikacija zvočno, preko BT, opozorja na radarje, v avtomobilu. AmiGO je le to opravljal brez težav. Sedaj z aplikacijo TomTom Maps & Traffic ta obvestila ne delujejo.
Ali obstaja, kakšna druga aplikacija (free), podobna AmiGO-u ?
Danes sem malo poskusil TomTom (AmiGO) - pizdarija, kakšno zmedo so naredili s spremembo imen. Sam sicer uporabljam TomTom GO Expert (TomTom GO) in nisem bil pozoren na spremembe.
Imate prav, program so res spremenili od korenin naprej. To novodobno čudo je polno ščurkov, da mi je kar gomazelo po avtu. Že takoj se je (sredi dneva) vključil nočni način v AA. Na telefonu je bilo v redu. Za boga svetega se ni dal prepričati, da bi uporabljal dnevni način. Če sem prižgal Google Maps, je bilo pa pravilno. Torej je definitivno krivda na strani AmiGO. Potem sem opazil, da mi je nekje risal STOP znak na križišču, kjer sem zagotovo imel prednost in TomTom GO Expert to lepo prikaže. Sem mislil, da bodo sedaj združevali zemljevide, pa jih očitno čisto še niso. Overlay mode ne deluje več (in menda niti ne bo). Prijava v TomTom račun ni narejena, naj bi se pa v prihodnosti naredila.
Opozarjanje na radarje - trenutno se zgolj prikaže opozorilo. Barva opozorila celo upošteva, kako hitro voziš, kar je podobno kot pri večjem bratu (da teži samo, če ocenjuje, da boš prehiter). Zvočno opozorilo nikakor ni delovalo, čeprav sem dodatno preveril nastavitve v programu in na telefonu. Dobra novica pa je ta, da imajo na spletni strani napisano, da je zvočno opozarjanje "in progress" za Androida, za iOS pa naj bi menda že delovalo.
In še marsikaj je čudnega. Odločili so se povsem prenoviti soliden izdelek. Pričakoval sem, da bodo poenotili vsebinski del (zemljevidi, reporti, prometne informacije), da jim bo lažje. Morda celo, da bodo imeli eno aplikacijo, kjer bo brezplačna imela kakšne omejitve, plačljiva pa polno funkcionalna. Tako bi si najbolj olajšali delo.
Pa nisem prepričan, če so se dobro lotili, saj pri tem ne vidim sprememb, so pa odvzeli nekaj uporabnih funkcionalnosti. Vidim, da bo najbolje, da kar podaljšam TomTom GO Expert, ki mi ravno kmalu poteče. Čeprav še zdaleč ni brez napak, vseeno deluje bolj zrelo in je najboljša navigacija. TomTom pa naj se kar potrudi, če ne želijo izgubiti precej uporabnikov bivšega AmiGO.