Uporabni programi za Android + opis + slike

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
1. V koledar so se mi sinhronizirali rojstni dnevi iz FB, ki pa bi jih rad nekaj zbrisal, ampak se ne da. kako lahko to storim'
2. Ali se da slike od stikov povečat, saj so se mi iz neznanega vzroka zmanjšale. nimam jih pa več na SD, v sistemu pa jih ne najdem?

roCkY

Guru
2. sep 2007
2.595
501
113
Ali obstaja aplikacija, ki bi odklenila obračanje slike, ko jo neka aplikacija zalene? Moti me namreč priklop za napajanje na spodnji strani GTAB-a. Marsikdaj bi bilo bolje, če bi imel tablo obrnjeno za 180 stopinj in napajalni kabel stran od sebe.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sgs2 ima recimo tako, da z vrha potegneš dol in v tistem mini meniju zakleneš obračanje. pa neki se mi svita da bi tudi tudi tvoja tablica mogla to imet.

roCkY

Guru
2. sep 2007
2.595
501
113
Nisi razumel oz. morda nekolko nerodno napisano.

Iščem aplikacijo, ki bi tekla v ozadju in preprečila aplikacijam zaklepanje obračanja slike.
S sistemsko funkcijo se ne da odklenit obračanja kadar ga aplikacija zaklene.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.898
708
113
Citat:
Uporabnik roCkY pravi:
Nisi razumel oz. morda nekolko nerodno napisano.

Iščem aplikacijo, ki bi tekla v ozadju in preprečila aplikacijam zaklepanje obračanja slike.
S sistemsko funkcijo se ne da odklenit obračanja kadar ga aplikacija zaklene.

To pa ne vem če je izvedljivo. Če aplikacija reče, da želi imeti landscape orientacijo, ji druge aplikacije tega ne morejo spremeniti. Aplikacije namreč tečejo ločeno in med seboj ne morejo komunicirati, razen preko operacijskega sistema.

roCkY

Guru
2. sep 2007
2.595
501
113
Ja sej zaenkrat sem v temi. Nisem uspel najti nič. Ali ICS na tem delu prinaša kaj novega?
Saj, če bi bila aplikacija pokončna ali ležeča z 180 stopinjskim zasukom bi bilo OK. Marsikaj ne more biti obrnjeno za 90 stopinj. Zaklene v ležeče na točno določeno stran - konektor spodaj.
Zanimiv je recimo je splashtop, ki se na osnovni strani postavi ležeče in se ne da obrnit. Ko se konektaš na oddaljen PC pa lahko obrneš za 180 stopinj. To bi rad recimo pri HBO GO, TViN in podobnih zadevah. Namig sem razvijalcem omenjenih dveh sicer že pred časom sporočil.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.898
708
113
Tu verzija androida nima velikega pomena, ker je to menda že od vsega začetka not. Vse je odvisno od tega, kako razvijalec določi orientacijo zaslona za določeno aktivnost (screen).

Možnosti so naslednje:
android:screenOrientation=["unspecified" | "user" | "behind" |
"landscape" | "portrait" |
"reverseLandscape" | "reversePortrait" |
"sensorLandscape" | "sensorPortrait" |
"sensor" | "fullSensor" | "nosensor"]

Pri tebi bi moral nastaviti samo na reverseLandscape ali pa sensorLandscape (v tem primeru sam preklopi glede na orientacijo naprave).

Sem malo googlal na to temo in sem zasledil da ni možno tega doseči z drugo aplikacijo. Edino nekateri custom romi imajo možnost, da lahko v operacijskem sistemu potem to povoziš.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Kaj pa je kej alternativa za Toshl? Pa more bit grafično spodobno, da ne bo obični excell:)
Pri Toshlu me moti letna članarina, če hočeš več kot en priliv/plačo vpisat. Da pa vedno urejam samo eno, mi pa nekak ni.

Lahko je tudi plačljiva app, samo ne tolk kot Toshl.

Bias

Pripravnik
7. jan 2011
103
0
16
evo zdele bi pa rabu sledeče:

eno aplikacijo ki bi mi spravila npr. 6 fotk na eno fotko kot na tej spodnji slikici. Torej zberem fotke, mi zmeče skupaj random in objavim na FB :D

Zih to obstaja, a?

takole:

Bias

Pripravnik
7. jan 2011
103
0
16
ej najbolš so mi forumi!
smile-1.gif
par minut in odgovor je na dlani...sm iskal pa nisem vedu pod kva bi iskal...evo, stestiram in poročam!

Hfala
wink-1.gif

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Kaj pa je kej alternativa za Toshl? Pa more bit grafično spodobno, da ne bo obični excell:)
Pri Toshlu me moti letna članarina, če hočeš več kot en priliv/plačo vpisat. Da pa vedno urejam samo eno, mi pa nekak ni.

Lahko je tudi plačljiva app, samo ne tolk kot Toshl.

Jaz uporabljam Financisto. Je free in zelo prilagodljiva
smile-1.gif

mukwai

Pripravnik
2. jun 2011
110
9
18
Iščem program, ki bi znal prebrati gpx datoteko (ali katero sorodno) in potem na zemljevidu prikazati pot. Poskusil sem že Route planner, ki naj bi iel gpx import, pa ga nisem našel (morda je samo v plačljivi verziji?).

Varianta bi bila tudi, da bi nekako prikazal moje poti, shranjene v Google maps na računalniku, vendar ne najdem, da bi android verzija imela dostop do tega?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Jaz imam Photo Grid in je kul in simple za uporabo
smile-1.gif

maš free al plačljivo verzijo?
jst imam free pa zlo male in slabe slike shranjuje. Evo zadnji pirmer 474x578px.
frown-1.gif