Uporabni programi za Android + opis + slike

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
682
3
18
KSZ...
Ve kdo kako ali s čim bi nastavil, da se mi vsakič (ali pa enkrat na dan recimo) ko se priklopim v domač wifi, sinhronizira cel drive od taba ali telefona na domač pc?

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Sicer sam uporabljam to kombinacijo in super deluje, samo ce rabi sync samo ko pride domov, je brezveze da nalaga na dropbox in pol nazaj na pc. Pomoje je boljsa izbira tole, oz. nekaj v tem smislu.

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
682
3
18
Zakaj bi stvari zunaj nalagal na moj DB, če se lahko to sigurno nekako uredi lokalno npr. pri meni doma in ne porablja prostora na DB-ju, ki ga je kljub 6+ GB vedno premalo?

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Ker ima tema kar nekaj strani je kakšen izmed omenjenih programov bil definitivno že predstavljen, tako da mogoče ponovim za kom, ampak sam med drugimi uporabljam programe, ki se mi zdijo zelo uporabni in niso ravno na vsakem aparatu, kot denimo FB:
Office Suite: pač Office
Napovednik: dogodki po Sloveniji
Wiki Encyclope: Wikipedija
Odpiralni časi
How to tie a Tie: vozli za kravate
ViaMichelin: preračun stroškov poti
TripAdvisor: kaj videti v nekem kraju
BS Player
Simple Sound: enostavni profili
Handcent SMS: aplikacija za SMS-e, nekoliko bolj dodelana od osnovne in s Pop Up notifikacijo o novem SMS in možnostjo instantnega odgovora
CamScanner: Sliko pretvori v PDF dokument
TTPod: Predvajalnik glasbe s sleep timerjem
Kdo Zvoni?: aplikacija, ki preveri javne imenike za neznano številko in če je številka v imeniku, tudi prikaže, kdo kliče
Titanium Backup: Back Up aplikacij
App 2 SD Free: prenos aplikacij na SD kartico (še nisem nič probal)
Calendar Snooze: uporablja integriran koledar in doda možnost snoozea eventa (navajen iz BB-ja in mi je must have)
Mark as Unread: SMS lahko označiš ponovno kot neprebran (navajen iz BB-ja in mi je must have)
Missed Message: blink zaslona na določen čas, možno tudi vibriranje ali zvonenje ob zgrešenem SMS sporočilu, klicu, mailu ...
Baterry Solo Widget: Enostaven widget za stanje baterije

To so moje aplikacije, katerih verjetno nima prav vsak in jih tudi ne rabi, meni pa so zelo uporabne.

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
968
96
28
Južno od Ljubljane
Citat:
Kdo Zvoni?: aplikacija, ki preveri javne imenike za neznano številko in če je številka v imeniku, tudi prikaže, kdo kliče

Tole ti dela? Kakšen telefon pa imaš? Jaz sem imel naloženo, pa je skoraj vedno izpisovalo "omrežje ne omogoča poizvedbe" in zato sem program odstranil. Imam pa SGS2 in sem na Tušu.

proteus

Pripravnik
25. nov 2011
709
2
18
Evo se moji programi:

Šojter (Sojter): študentska prehrana
Workout Trainer: ga še testiram za trenininge.
Wiki Encyclopedia: Wikipedia
Viber : Free Calls & Messages: zastonj telefoniranje in smsi z drugimi uporabniki viberja
Trola: bus
wink-1.gif

Tiny Flashlight + LED: svetilka
Taskos To Do List | Task List: gmail tasks
Stats Free: statistika klicev/smsov in prenos podatkov
SoundHound
Snapbucket: android verzija instagrama
Smooth Calendar: widget za koledar
Slovenija Novice: hitro branje novic
Skype - free video calling: uporabljam bolj ko sem v tujini
Prevoz.org: da si najdem kak prevoz :>
Percent Calculator: ahhh te razprodaje in procentni računi... .P
Parkirišča: da vem, kje parkirat v Ljubljani
PST: pot spominov in tovarištva
OdpiralniČasi
Mini Info: hiter pregled nad baterijo, sd kartico in pomnilnikom telefona
LiveScore: aktualni rezultati tekem
Kino sporedi - Slovenija
Itak Džabest Poraba
HDR Camera: testiram
German News Online: malo še nemških novic
Endomondo Sports Tracker
Data Enabler Widget: widget za vklop/izklop prenosa podatkov
Bicikel: itak!
smile-1.gif

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Obstaja kakšen music player, ki bi omogočal predvajanje glasbe preko bluetootha (npr. preko avtoinštalacije)?
S da kako v stock calendarju naredit da bi prikazoval tudi koledarske tedne? Imam probleme, ko proizvodnja vse piše v KT (CW)?

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Pravzaprav ne vem. Pač da bi lahko predvajano glasbo poslušal preko BTja in vgrajenega audio sistema, tako kot poslušam govor. Glede na to, da obstajajo bluetooth stereo slušalke za poslušanje glasbe, BT verjetno to mora omogočat.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Citat:
Uporabnik Alex pravi:
Citat:

Tole ti dela? Kakšen telefon pa imaš? Jaz sem imel naloženo, pa je skoraj vedno izpisovalo "omrežje ne omogoča poizvedbe" in zato sem program odstranil. Imam pa SGS2 in sem na Tušu.

Galaxy R (I9103) Gingerbread 2.3.6 in Si.mobil.
Dela, preverjeno
smile-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.038
1.949
113
to ni stvar programa ampak zmožnosti tvojega telefona in avtoinštalacije če oba podpirata a2dp profil. Potem v telefonu samo izbereš naj ti predvaja preko BT in je to to

GoUp

Pripravnik
1. feb 2010
162
0
16
A obstaja kakšna aplikacija, ki bi ugasnila Wi-fi, mobilni internet, Bluttooth (recimo kar izbereš na seznamu), ko telefon zakleneš (sleep mode)?

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
to ni stvar programa ampak zmožnosti tvojega telefona in avtoinštalacije če oba podpirata a2dp profil. Potem v telefonu samo izbereš naj ti predvaja preko BT in je to to
Ja, če... drugače pa je to stvar programa.
Sem že našel rešitev. BTmono omogoča točno to. Ko imaš zadevo aktivirano se ob pritisku na Play zvok prenese preko BT. Je pa žal kakovost precej slaba, približno tako zanič kot pri tistih "Audio IN kasetnih vmesnikih".

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik GoUp pravi:
A obstaja kakšna aplikacija, ki bi ugasnila Wi-fi, mobilni internet, Bluttooth (recimo kar izbereš na seznamu), ko telefon zakleneš (sleep mode)?
Kar nekaj nas za to uporablja Green Power, ki poleg tega omogoča še, da se kljub vsemu vsake (poljubno) časa želena povezava vzpostavi in npr sinhronizira maile.

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Androidov koledar je pa kar nekoliko podhranjen.Ni opomnikov in drugih funkcionalnosti. Ali se ga da nadgraditi. (ne razni notes in task app-ji)?