Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
sem na hitro pogledal, pa ga ne razumem najbolj.
a stalno prižgan wifi res tolk več baterije požre kot en drug program, ki tudi more delat v ozadju?
Seveda! En program v ozadju potrebuje energijo ranga nekaj mikro watov (razen če ne gre za hude grafične ali matematične izračune), vklopljen WiFi pa je fizično vezje, ki ustvarja (in tudi sprejema) elektromagnetno valovanje ranga velikosti nekaj 100 miliwatov. In če naprimer hoče oddajati z močjo 100 mW, mora vsaj tolikšno moč črpati iz baterije. Razmerje porabe energije je torej ogromno!
Podobno je če daš telefon v flight mode (izklopiš fizično vezje, ki podobno kot WiFi, a na malce različnih frekvencah kot WiFi) in s tem izklopiš vse naprave, ki proizvajajo/sprejemajo elektromagnetna valovanja, lahko brez polnjenja zdrži celo mesec in več.
Na kratko, če na mojem S5 ročno vklapljam WiFi le takrat ko ga potrebujem in ga izklopim, ko ga ne potrebujem več, mi telefon brez polnjenja zdrži 5 dni, s stalno vklopljenim Wifi pa kvečjemu 2. Zato me zanima program, ki vklopi WiFi takrat in samo takrat, ko potrebuje podatkovno povezavo in je na razpolago WiFi omrežje, na katero se lahko priklopi. Kdaj je tako omrežje na razpolago lahko razpozna iz podatkov o lokaciji (najmanjša poraba energije), lahko pa občasno vklopi WiFi tudi na nepoznanih lokacijah in na hitro preveri, če je na razpolago kako omrežje, ki ga samo po lokaciji še ne prepozna (malce večja poraba energije). Prepoznavanje lokacij deluje brez GPSa, saj je lokacijo precej natančno možno določiti le s pomočjo baznih postaj GSM in WiFi točk.
Seveda je to zelo grob opis delovanja, ampak za silo bo