Uporabni programi za Android + opis + slike

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Pač predstavljam si, da more nekaj delat, da ve kdaj prideš na določeno območje.
Ravno tako pa more tudi vključen wifi vsake tolk časa mal poiskat, če je kaj poznanega, da se poveže.
Program sem na hitro pogledal in nisem videl nekaj uporabnega za moje potrebe. Mogoče ga pa samo ne štekam. Razsvetli nas;)

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.895
708
113
Vsi dogodki, na katere aplikacija reagira, jih zgenerira sistem. Ali je to lokacijska bližina, ali povezava na novo WIFI omrežje oz. izguba signala ipd. Vmes pa aplikacija ne dela nič. Če bi aplikacije to same delale ves čas, potem telefoni še teh 2-3 dni ne bi zdržali na enem polnenju.

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.722
85
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
sem na hitro pogledal, pa ga ne razumem najbolj.
a stalno prižgan wifi res tolk več baterije požre kot en drug program, ki tudi more delat v ozadju?

Seveda! En program v ozadju potrebuje energijo ranga nekaj mikro watov (razen če ne gre za hude grafične ali matematične izračune), vklopljen WiFi pa je fizično vezje, ki ustvarja (in tudi sprejema) elektromagnetno valovanje ranga velikosti nekaj 100 miliwatov. In če naprimer hoče oddajati z močjo 100 mW, mora vsaj tolikšno moč črpati iz baterije. Razmerje porabe energije je torej ogromno!

Podobno je če daš telefon v flight mode (izklopiš fizično vezje, ki podobno kot WiFi, a na malce različnih frekvencah kot WiFi) in s tem izklopiš vse naprave, ki proizvajajo/sprejemajo elektromagnetna valovanja, lahko brez polnjenja zdrži celo mesec in več.

Na kratko, če na mojem S5 ročno vklapljam WiFi le takrat ko ga potrebujem in ga izklopim, ko ga ne potrebujem več, mi telefon brez polnjenja zdrži 5 dni, s stalno vklopljenim Wifi pa kvečjemu 2. Zato me zanima program, ki vklopi WiFi takrat in samo takrat, ko potrebuje podatkovno povezavo in je na razpolago WiFi omrežje, na katero se lahko priklopi. Kdaj je tako omrežje na razpolago lahko razpozna iz podatkov o lokaciji (najmanjša poraba energije), lahko pa občasno vklopi WiFi tudi na nepoznanih lokacijah in na hitro preveri, če je na razpolago kako omrežje, ki ga samo po lokaciji še ne prepozna (malce večja poraba energije). Prepoznavanje lokacij deluje brez GPSa, saj je lokacijo precej natančno možno določiti le s pomočjo baznih postaj GSM in WiFi točk.

Seveda je to zelo grob opis delovanja, ampak za silo bo
smile-1.gif

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.946
271
83
Slovenija
jaz pa za to uporabljam profil scheduler+, nastaviš profile (wireless, bluetooth, razne sinhronizacije), potem pa jih vklapljaš /izklapljaš na bazi časa, nekega dogodka ipd....

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Ta ima očitno precej boljše rešeno
http://postar.voipex.si/dat/conrad/113/index.html

To imam jaz in dela precej lepo in vedno lepo pošlje poleg koordinat še link s katerim takoj vidim točko na google maps.

Moti me edino to, da mi vedno zaračuna dva smsa, čeprav mi dejansko pošlje enega dolgega cca 120 znakov?

Pa problem je, ker se ne da enostavno tovarniško resetirat in guardian phona ne moreš več zbrisati;(

Katera aplikacija je pa najboljša za sledenje svojemu Android telefonu?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Zakaj te razlike med enakima telefonoma?
Imam dva "enaka" telefona (1. telekomov S4, 4.4.2, 2. t-mobile S4, 4.4.4)
slednji uporablja vsa 4 jedra na 348mhz, telekomov pa samo enga.
Ob uporabi, t-mobilov poveča frekvenco na vseh jedrih, telekomov pa odvisno, včasih na dveh, včasih na vseh...

@fikus
za realtime sledenje bo brezplačno težko. ponavadi imajo taki celo kako naročnino, ker morajo nekje gostit prostor.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gizmoquip.smstrackerdemo

jst se pa igram z macrodroidom, da mi pošlje lokacijo, ko pošljem sms na drugi telefon. Samo me jezi, ker na drugem telefonu ne morem zbrisat sms-a in je potem tako vse vidno. Bi rad malo bolj prikrito.

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.722
85
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Jaz v ta namen uporabljam Green Power
https://play.google.com/store/apps/details?id=org.gpo.greenpower
Wi-fi je ves čas izklopljen, nastavljeno da se mi vsake pol ure za 1 minuto vklopi toliko da se posinhronizirajo maili, viber, messenger... Ko pa zaslon odklenem, imam nastavljeno, da se wi-fi vklopi.

Pri plačljivi verziji pa lahko tudi nastaviš, da se ti vključi samo na določeni lokaciji...

Že imam plačljivo verzijo GreenPower Premium in DELA, dela vse, kar sem pričakoval, zlasti vklop/izklop WiFi glede na lokacijo (brez vklopljenega GPSa) GSMja. Hvala za nasvet!

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Iščem program ki bi mi omogočil da drug program teče v ozadju. No ker ga ne potrebujem stalno ampak na cca 30min, da dodam vrednost. Saj se mi skoraj vedno zgodi da ko grem ven in vgasnem ekran sem nato spet na začetku.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
@fikus
za realtime sledenje bo brezplačno težko. ponavadi imajo taki celo kako naročnino, ker morajo nekje gostit prostor.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gizmoquip.smstrackerdemo

jst se pa igram z macrodroidom, da mi pošlje lokacijo, ko pošljem sms na drugi telefon. Samo me jezi, ker na drugem telefonu ne morem zbrisat sms-a in je potem tako vse vidno. Bi rad malo bolj prikrito.

Ne rabim stalnega sledenja ampak samo občasno na mojo željo-recimo, če telefon kje izgubim ali pa ga recimo kdo ukrade...

V nastavitvah pri varnosti je dodana neka možnost, da dovoliš Googlu sledenje, da lahko v primeru kraje telefon najdeš, zakleneš, zbrišeš?
Kako se pa to potem izvede, ko rabiš???

SMS sledenje je pa zelo zanimivo, škoda res, ker se sms shrani
evil.gif

Sem pa izvedel za še en uporaben programček NoLED, ki ti ob ugasnjenem zaslonu kaže uro in ikone za zgrešeni klic, sms... ampak verjetno požre precej energije pa še dela kakor mu zapaše-včasijh ja, včasih ne;(

hermann

Guru
19. mar 2014
9.775
6.696
113
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Sem pa izvedel za še en uporaben programček NoLED, ki ti ob ugasnjenem zaslonu kaže uro in ikone za zgrešeni klic, sms... ampak verjetno požre precej energije pa še dela kakor mu zapaše-včasijh ja, včasih ne;(

To je mišljeno za telefone z amoled zasloni ne pa za normalne lcdje

hermann

Guru
19. mar 2014
9.775
6.696
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Ta program je bil napisan že tedaj, ko za amoled zaslone še nihče ni vedel.

To ni res. Prišel je ven leta 2010, malo za prvim samsung galaxy s, ki ima, oh wait, amoled zaslon. Pa že iz opisa lahko razbereš, da je app mišljen točno za take zaslone.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Iščem program, ki bi omogočal naslednje:

When the smartphone detected a Bluetooth connection specifically with the car stereo after it was started, the phone would automatically turn on the WiFi hotspot.

When the phone lost the bluetooth connection after the car was turned off, the WiFi hotspot would be disabled.

Nekaj sem že iskal in našel aplikacijo AutoMateIt Pro, vendar se ne da/ne znam tega nastavit.

Morda ima kdo drug kaj več izkušenj in znanja ali pa pozna kakšen drug program?

Hvala
smile-1.gif

Car

POSTman
4. avg 2007
8.588
1.931
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Mogoče kdo ve za kakšne aplikacije-igrice za otroke 3-4 leta. V mislih imam naprimer kakšne poučne zadevce, kjer se zraven še uči. Pa prosim ne me napadat, naj se raje igra v naravi, meni je to popolnoma jasno, zanima me pa vseeno,