Uporabni programi za Android + opis + slike

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
ksz

A obstaja kakšna aplikacija, ki bi v koledarju omogočala nastavljanje različnih melodij? Privzeti koledar omogoča samo en tip notificationa, rada pa bi imela nastavljeno, da mi piska en zvok za roj. dneve, drugi za t.i. mesečne obveznosti, tretji za...

Obstaja kaj takega?
sprasujem se.gif

Telefon je Xperia J...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.898
708
113
To je nekaterim na voljo že kar nekaj časa. Škoda da ni opcije "Mobile data only" pri tej bandwitdh optimizaciji. Ker na wifiju res ne rabim, da gre ves promet preko Googla, na 3G pa recimo da je vredno.

Drugače pa ta funkcionalnost naredi tri zadeve: uporabi gzip, SPDY protokol namesto HTTP (manj requestov) in slike malenkost resiza in reencoda z njihovim WebP kodekom.

Več: https://developers.google.com/chrome/mobile/docs/data-compression

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.181
494
83
Na mojem nexusu 7 imam to že nekaj časa in je bilo privzeto vklopljeno. Ker nisem vedel zakaj nekatere strani ne delujejo sem izklopil stiskanje podatkov in začelo je delovati.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Mogoče uporabnikom postopoma dodajajo to funkcijo, ker ne verjamem, da bi bilo to povezano z zmogljivostjo telefona (no vsaj moj dvojedrnik nebi smel bit problem).

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.898
708
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Mogoče uporabnikom postopoma dodajajo to funkcijo, ker ne verjamem, da bi bilo to povezano z zmogljivostjo telefona (no vsaj moj dvojedrnik nebi smel bit problem).

Google vse stvari izdaja postopoma. Updati aplikacij vedno pridejo par dni kasneje kot pa jih recimo zasledim na tehničnih straneh. Enako z updati same Android platforme na Nexusih. Tudi traja par tednov da vsi dobijo.

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
438
36
28
Ne vem kje naj vprašam, pa bom kar tu, da ne odpiram teme....
redface-1.gif

Kako se kartica "odpne" iz galerije...kako narest, da galerija ne potegne samodejno filme ali slike, ki so na SD kartici?

Gre za Android 4.3.

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
438
36
28
SD kartica spada pod Vsebina v napravi....jest pa hočem vsebino v napravi - slike....nočem pa vsebine na SD - slike, filme...

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Ja res zanimivo,jaz podrazumevam,da sd kartica ne bi spadala pod napravo.Ne moreš pa izklopit samo sd kartice ali (vsa vsebina)in da bi ostalo samo vsebina na kartici
bonk.gif

Ja potem pa edino,da vso vsebino prestaviš na telefon in kartico odstraniš iz telefona.Ali vso vsebino prestaviš na telefon in označiš da ti shranjuje slike na telefon,ne pa na sd kartico.
Ali da poiščeš na GP kakšen nadomestni app za galerijo?

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Ni ravno odgovor na tvoje vprašanje, je pa rešitev. Jaz za slike že doooolgo ne uporabljam več galerije ampak QuickPic, ki je v vseh pogledih veliko boljši. Tam pa ni težav z odstranjevanjem posameznih folderjev.

*edino kar me pri njem moti, je da ne zna gledat slik, ki so na mrežnem disku v domačem wi-fi ampak jih verjetno tudi original galerija ne zna...