UPORABA meglenk po ZAKONu!

tomi

Guru
1. sep 2007
18.715
9.919
113
40
MB
te dni jih je spet več, mamicu jim karam neizobraženo
10.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Zdaj, ti verjetno samo predvidevaš, da nobenega me motijo (ker pač ne blendajo), al pa meglenke ne opravljajo dobro svoje funkcije - osvetljevanje par metrov pred sabo, ampak svetijo preveč naprej.

Ker vidim, da ti še vedno ni jasno.
Zaradi mene imej meglenke kadarkoli prižgane, mene ne motijo, samo ko je pa mokra cesta, se pa jebite!!!
10.gif

Aja, tistih 300 000 nesreč je verjetno zaradi tega, ker se nasproti vozeči iz protesta zapeljejo v jarek, samo da pokažejo nestrinjanje z uporabo meglenk.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.341
7.405
113
ne vem kaj zelis povedati in me niti ne zanima. Mi je pa hecno, da obstajate ljudje, katerim voznja po cesti povzroca tak stres, da ste sposobni v svojem prostem casu razpravljat le in samo o tem.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.704
1.355
113
To ja
zmaga.gif
Pomojem se premalkrat nataknejo, zato pa obstaja toliko tem na to specifično frustracijo.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.704
1.355
113
Veš kaj tebi ni jasno? Da imajo ljudje apriori klik u glavi zajebavat folk na cesti, ker vidijo spodaj luči in samo to.

Pravi reževi so lastniki vozil z dnevnimi lučmi spodaj, ker cepci sploh ne vedo, da ne gre za meglenke in jim pol Slovenije blenda, namesto da bi se malo sprostili, si še teh 5 minut zafrustrirajo.

In ni poanta toliko v tem, da bi ljudi motile meglenke (da se jim blešči), kot to, da jih imajo prižgane. To sem si dokazoval z vožnjo s Škodo, ne da bi imel brezveze prižgane meglenke kar tako.

Tista z namerno vožnjo v jarek je pa dobra, hehe, najbrž bo nekaj na tem
grin1.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ne vem kaj zelis povedati in me niti ne zanima. Mi je pa hecno, da obstajate ljudje, katerim voznja po cesti povzroca tak stres, da ste sposobni v svojem prostem casu razpravljat le in samo o tem.

Meni si rekel, da nej vrnem izpit ( nekaj v tem stilu) če me že en avto zaslepi za 2s. Ne da se mi iskat posta. Sam je spet razlika, da tega v centru LJ ne boš občutil, na ozki cesti, kjer maš desno skale in levo ograjo, pa zelo. In moje ugotovitve so potrdile tudi inštituije. Sicer pa jebeš inštitucije. Sej vidiš, da klapo to pač moti. Pediater se vozi po takih cestah in vem zakaj dežju pravi fack off. Ti, ko kruzaš po AC, tega pač ne boš razumel kako je. Če pa slučajno kdaj prideš v tako situacijo in te ne zmoti, pa prov. Če bi jaz kdaj prišel v tako me tudi nebi. Vsakodnevno pa rata tečno.

Razpravljam pa zato, ker marsikdo ne ve, kako je treba v določenih situacijah reagirat. Zato, ker jim nihče ne pove. Zakaj? Odkar sem videl delo avto šole se vprašam, kdo si to želi. Policaji itak samo streljajo na mestih, ko nima nobene veze z ničemer.
wink-1.gif
Sej vem, da je težko, ker imam prav. Videi le povejo vse. Čakam, kdaj se mi bo začelo pregledovati nitke v rezervnih žarnicah in štet sponke v prvi pomoči.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.341
7.405
113
tudi mene moti da ljudje vozijo z meglenkami ko ni megle. Sploh z zadnjo. Ampak za razliko od tebe, o tem ne odpiram topicov na forumih, ne montiram videov in se ne obremenjujem.

Priznam, da je dobro da kdo tako vneto snema voznjo in dogajanje v prometu kot ti... Res. Ker se da iz marsikaterega videa marsikaj videt.

Napisal pa sem ti (in tako se vedno mislim), da ce te meglenke tako slepijo da ne mores voziti, da pojdi na pregled k zdravniku ali pa vrni izpit saj je nevarno da s takimi zdravstvenimi tezavami vozis. In to je vse na to temo kar sem ti napisal.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Heh, če kdo v drugi temi (malo nad to) napiše, da en prekršek ni tak hud, je že zagovornik morilcev, tu pa čisto druga pesem...
smirk-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
kaznovati meglenkarje apollo8....denarja je dovolj, samo napisat kazen pa bo....in bo proračun rešen...

buggy

Pripravnik
23. sep 2007
198
0
16
bolj kot sprednje meglenke, ki so IMO mimogrede cisto neuporabne tudi v megli in naceloma nasproti vozece ne morejeo motiti tako grozno saj so najnizje luci (svetijo cisto na tla nizje od zasencenih luci) me motijo novodobni bozicnojelkarji s svojimi LED ki so dosti mocnejse in dosti bolj neprijetne sploh s tistimi cudnimi oblikami, seveda po navadi brez spremstva normalne zasencene luci pa je lahko tunel al pa dez....nekateri novejsi avtomobili (Octavia, VW Polo,...) uporabljajo "te nizke" luci tudi kot dnevne, kar je malce cudno...
zadnje meglenke pa so res zelo motece in takih bedakov srecam le nekaj...se zdalec pa ne toliko kot debilov brez prizganih zadnjih luci!!!!!

Sicer so to bolj lenuhi in brezbriznezi, sele v drugem planu pa omejenci.

buggy

Pripravnik
23. sep 2007
198
0
16
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
dnevne luči te motijo ?
bonk.gif

ne se tolk prevec tolct po glavi ze zdej tezko dojemas

Poglej si kaksne mocne LED luci od Citroena ali MB pa pol sanjaj.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.715
9.919
113
40
MB
ja in ti moreš gledat direktno v njih al kaj, ne razumem kaj hočeš povedat res ne
grin1.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
ksz... Treba je dati v zakon da mora biti v avtih urejeno tako, da se meglenke avtomatsko izklopijo nad 50kmh (in se ne vklopijo same nazaj). Omejitev za vožnjo v megli je namreč 50km/h, realna hitrost za vožnjo po taki megli, da imajo meglenke nek opazen učinek pa je itak še manjša.