UPORABA meglenk po ZAKONu!

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Če se držim varnostne razdalje, me zadnje meglenke niti najmanj ne motijo... Bi me pa motile, če bi se vozil nekomu čisto za ritjo.

Nekdo je omenil AC ponoči in naliv... Tam hudo prav pridejo zadnje meglenke. Se mi je že večkrat zgodilo, da sem od zadaj koga skoraj nabasal, ker se je vozil 70 km/h brez zadnjih meglenk. Vodni prš in tema...

In pa AC in megla mimo Balatona... Že podnevi je vidljivost skoraj nična. Tiste zadnje brlivke vidiš šele, ko si cca 10 m za vozilom, zato v takih primerih fajn preklejem tistega, ki nima vklopljenih meglenk.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.153
6.966
113
pri taščici
Ksz
tista vozila ki imajo dnevne spodaj pri meglenkah ponavadi nimajohkrati se parking prizganih. Zato tezko zamesas, res pa delajo zmesnjavo ampak v take se ponavadi ne vtikam. Nevarne pa se mi zdijo dnevne ponoci in to tiste kjer je zadaj tema. Pri meni je na sreco samo armatura v temi.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.561
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Tiste zadnje brlivke vidiš šele, ko si cca 10 m za vozilom, zato v takih primerih fajn preklejem tistega, ki nima vklopljenih meglenk.
Eno zelo resno vprašanje ... koliko med pred sabo pa vidiš cestišče v takšnih razmerah, če luči vidiš komaj na 10m? A ne voziš ti takrat malo preveč na pamet?
crazy1.gif

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
On topic: meni je še takrat, ko je treba, nerodno prižgat meglenke, da ne bi izpadel [censored]....
smile-1.gif

Ta ga zmaga
aplauz.gif

Jst isto
evil.gif

Dokler ni treba "kidat" megle ne pržigam maglenk
cool-1.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
No, tega jaz ne počnem, ker bi še bolj ogrožal promet okoli naju s takim motenjem. Če naletim na takega, mu poblendam parkrat s sprednjimi meglenkami. 20% normalnih voznikov se spomni, da je pozabilo ugasnit meglenke in jih ugasnejo, 80% nevarnih nesposobnih voznikov, pa nič ne bo premaknilo, z dolgimi lučmi za sabo bodo pa res naredili še kako kapitalno napako. Pač potrpiš na varni razdalji zadaj in greš mimo ko/če se da.

Na AC se pa sploh ne ukvarjam s takimi pacijenti, če le ni prilepljen na prehitevalnem pasu.

Takemu bi jaz kdaj najraje pritisnil na levo in sredinsko stopalko hkrati
smile-1.gif

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Sama megla ne povzroči tako mokre ceste, da bi meglenke lahko zaslepile. Bolj je problem dež, ko voda ostaja na cestišču. Ampak tukaj je bolj problem vodnih kapljic na vetrobranskem steklu, zaradi katerih se lomi svetloba in slepi voznika. Sicer pa v takem primeru bolj zaslepijo kratke luči kot pa meglenke.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Tiste zadnje brlivke vidiš šele, ko si cca 10 m za vozilom, zato v takih primerih fajn preklejem tistega, ki nima vklopljenih meglenk.
Eno zelo resno vprašanje ... koliko med pred sabo pa vidiš cestišče v takšnih razmerah, če luči vidiš komaj na 10m? A ne voziš ti takrat malo preveč na pamet?
crazy1.gif
Potemtakem še nisi doživel prave megle z vidljivostjo ene prekinjene črte naprej oz. ene stranske označbe za v primeru megle. Veliko avtomobilov pa ima zadnje luči ki svetijo manj kot pa male dekorativne sveče... Da ne govorim o mnogih tistih, katerim ne gori niti ena zadnja luč...

Mimogrede, zakaj se pičiš v vsako mojo zapisano besedo in iščeš vsako, še najmanjšo pomanjkljivost, npr. če ni pike na i-ju ipd
confused-1.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.503
5.796
113
jaz ne razumem folka ki jih ponoči v jasnem vremenu zadnje meglenke ne motijo.
eno vprašanje. kaj vi dejanso vidite kaj v temi sploh?
ker če maš ti vid prilagojen na temo te močna svetloba zjebe 100% če te ne nekaj ni vredu z očmi. in ko začne meglenka šopat direkt v tvoje vidno polje se oči prilagodijo na to svetlobo, posledično se okolic ene zaznava več tako dobro saj je pretemna.

in ne primerjat meglenke z kratkimi lučmi. kratka ne šopa direkt v oči. isto so sprednje meglenke. nimajo odrezanega snopa in nabijajo direkt, medtem ko kratja je odrezana.

uglavnem vsi ki pametujete tistim ki jih meglenke motite naj grejo na pregled idite raje sami na pregled.

glih včeraj sem za enim bedakom v nekem zametku megle vozo in je mel prižgane meglenke (valda postajlan clio z led lučkami. šopalo mi je v glavo tak da na števce nisn vido kaj šele na cesto. blendal tut pol km pa držal dolge 1km predn je skapiral.

I

Izbrisan uporabnik #488

Po moje bi izven Ljubljanjske kotline morali prepovedati uporabo meglenk.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
VEDNO sem si želel imeti meglenke in sedaj ko jih končno imam, naj jih pa ne bi uporabljal??
evil.gif

Komaj čakam da se zgosti megla, ejga
grin1.gif

No z zadnjo sem izredno varčen, to pa res. Sprednje pa nažgem endvatri
smile-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Nimamo jajc cele tablice napisat?
Včeraj od Šentilja do Medvod, danes Medvode-Ljutomer-Medvode: če napišem vse tablice, se alterjev strežnik sesede.

PS: v Avstriji ni dosti boljše, k sreči je bilo rahlo megleno šele od Gradca naprej

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Nimamo jajc cele tablice napisat?
Včeraj od Šentilja do Medvod, danes Medvode-Ljutomer-Medvode: če napišem vse tablice, se alterjev strežnik sesede.

PS: v Avstriji ni dosti boljše, k sreči je bilo rahlo megleno šele od Gradca naprej

Itak, sem zvečer skočil do MB, pa je bil cel lightshow na cesti. Megle pa nobene.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
jaz ne razumem folka ki jih ponoči v jasnem vremenu zadnje meglenke ne motijo.
eno vprašanje. kaj vi dejanso vidite kaj v temi sploh?
ker če maš ti vid prilagojen na temo te močna svetloba zjebe 100% če te ne nekaj ni vredu z očmi. in ko začne meglenka šopat direkt v tvoje vidno polje se oči prilagodijo na to svetlobo, posledično se okolic ene zaznava več tako dobro saj je pretemna.

in ne primerjat meglenke z kratkimi lučmi. kratka ne šopa direkt v oči. isto so sprednje meglenke. nimajo odrezanega snopa in nabijajo direkt, medtem ko kratja je odrezana.

uglavnem vsi ki pametujete tistim ki jih meglenke motite naj grejo na pregled idite raje sami na pregled.

glih včeraj sem za enim bedakom v nekem zametku megle vozo in je mel prižgane meglenke (valda postajlan clio z led lučkami. šopalo mi je v glavo tak da na števce nisn vido kaj šele na cesto. blendal tut pol km pa držal dolge 1km predn je skapiral.
Mene meglenke tudi hudo motijo, če ni megleno ali pa naliva z močnim pršenjem vode. Glede "nabliskanja" imaš popolnoma prav, včasih imam občutek, kot da bi švasal...
Če pa je megla, pa meglenke obvezno vklopim. Tudi v nalivu, da se mi kak pepček ne zabije v rit.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
ne-ne-1.gif
Sprednja pride prav.
Verjetno še nisi imel možnosti videti te megle (jaz sem jo samo enkrat), ko ne vidiš 2 metra pred sabo. Žal takrat ni prišla meglenka čisto nič prav, ker se je promet povsem ustavil.

Zadaj pa sem jo ta teden enkrat prižgal v Škofji Loki - LJ, ko je bila pa megla na enem odseku že precej huda, za zihr, zato ker sam dohitevanega avta nisem dolgo opazil sem se odločil. Ko sem videl da naslednji ki nas je dohitel zadaj že žlajfa na hitrost kolone, sem jo ugasnil.

Fora je tudi, da kadar imam zadaj meglenko, jo imam avtomatsko tudi spredaj. (en gumb - dve stopnji)
bonk.gif

S Tolmina sem se vracal pred slabim letom. Megla ob enih zjutraj taka, da je dejansko frend stopil pred avto kak meter, pa nisi obraza videl. On je spredaj šetal desno ob voziscu, jaz pa naa stantgasu za njim, kake pol kilometra smaa bla ko v cajtlupi.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Voziš, no ja, bolj približujem se avtu kateri ima meglenke. Avto zavije na izvozu dol in glej ga zlomka, tudi avto pred njim jih ima. V tisti sekundi prileti še eden mimo, kakopak kot z meglenkami. Zadnji je sploh fenomen. Je mel kar dve. Da se ga ni vidlo samo na 1km, ampak na 3. Just in case, preventiva je le preventiva, da koga ne fašeš v rit.
grin1.gif

bmwm3csl

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
21. jul 2007
1.430
0
36
33
Domžale
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
word !!! V tem času vidiš budale v naši kotlinici, kako čez dan vozijo s prižganimi meglenkami, po mestu !

Dva dni nazaj, zvečer; Domžale-Mengeš. Se peljemo iz Rodice proti Mengšu in BMW pred mano prižge zadnjo meglenko !
Jaz samo WTF, mu mal poblendam....nič, mu prižgem za par sekund svoje meglenke...nič...
budala jedna
Tablica BMW 5zke, LJ-DE xxx ! !

Včeraj proti Kranju enako serija 5 z zadnjimi meglenkami, mogoče celo ista oseba ... pa sploh neki hudo megleno ni blo ...
bonk.gif

Prve me ne motijo, samo zadnje ...

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.704
1.355
113
ksz

Spet se ponavljam, vendar ko na Škodi Octavii mk1 vozim s prižganimi meglenkami, avto sicer ne izgleda bolj športno, vendar tudi apriori meglenka haterji ne opazijo vožnje z meglenkami, ker so v isti vrsti z navadnimi lučmi
evil.gif