UPORABA meglenk po ZAKONu!

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Tudi to, ampak dajmo zacet pri meglenkah.

Aja ena babnica v nasih krajih se ze od marca vozi s pregorelo zarnico, to, da ji blendam od julija jo najbrz ne gane vec. Najbrz nisem tako lep.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Ob zmanjšani vidljivosti se praviloma uporablja zasenčene žaromete ali žaromete za meglo (meglenke) ali kombinacijo teh luči.
A potem ob zmanjšani vidljivosti pod 50m lahko voziš samo z meglenkami (ob ugasnjenih zasenčenih ali dolgih) ????

I

Izbrisan uporabnik #488

Ni lepšega, ko ti po osvetljenem mestu vozi pacient za zadnjo meglenko. Zanimivo je, da ga ne motijo tudi moje dolge luči
smile-1.gif

Pri meglenkarjih je dejstvo, da je izgovor neutemeljen, češ, pozabil sem ali po pomoti sem vklopil, ker že meglenke prižgat je za ene prava mala znanost.

Je pa res, da zadnje čase vidim pri novejših vozilih, da imajo dnevne "meglenke".

Sploh pa so meglenke "brezveze", naprej s kratkimi itak dovolj dobro vidiš, zadnja edino pride prav na kakem avtobahnu in tam kjer je res zmanjšana vidljivost, sprednje pa so čisto prepucavanje ne modernih cestah.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
ksz
ni mi jasno kaj vas meglenke motijo ?
To je ostanek foušarije izpred dveh - treh desetletij, ko so meglenke imeli samo bolj prestižni avtomobili, ali pa si jih moral sam dodatno montirat kot dodatno opremo (stoenke, fiæoti, jugoti...)

Vidiš da nekatere prižgane meglenke še podnevi motijo. Bi rekel da če jih toliko zaslepijo, da jim otežuje vožnjo, naj kar vrnejo izpit, iz zdravstvenih razlogov.

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Jest mislim, da v ljubljanski kotlini vsi vozijo s trdimi tiči!!!!

To da je megla cel dan je nekaj najboljšega kar se jim lahko zgodi - vrhunec življenja
cheer.gif

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
ksz

zadne dni si želim shotguna na sprednji strani avta, da bi uredil s takimi
grin1.gif

Ne morm verjet kakšne stvari vas spravijo iz tira. Persen pomaga

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Sploh pa so meglenke "brezveze", naprej s kratkimi itak dovolj dobro vidiš, zadnja edino pride prav na kakem avtobahnu in tam kjer je res zmanjšana vidljivost, sprednje pa so čisto prepucavanje ne modernih cestah.
Ti pa še nisi pri hudi megli vozil. V hudi megli ponoči se zna narest, da bolje vidiš brez vseh luči, kot z kratkimi.
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Pri meglenkarjih je dejstvo, da je izgovor neutemeljen, češ, pozabil sem ali po pomoti sem vklopil, ker že meglenke prižgat je za ene prava mala znanost.
Pri tvojem avtu mogoče, pri mojem mi jo včasih rata prižgat s kolenom, ko se spravljam v avto. Potem sem imel pa še žarnico pregoreto v armaturi, tako da podnevi še opazil nisem, da vozim z meglenko. Sem potem zamenjal žarnico.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
ne-ne-1.gif
Sprednja pride prav.
Verjetno še nisi imel možnosti videti te megle (jaz sem jo samo enkrat), ko ne vidiš 2 metra pred sabo. Žal takrat ni prišla meglenka čisto nič prav, ker se je promet povsem ustavil.

Zadaj pa sem jo ta teden enkrat prižgal v Škofji Loki - LJ, ko je bila pa megla na enem odseku že precej huda, za zihr, zato ker sam dohitevanega avta nisem dolgo opazil sem se odločil. Ko sem videl da naslednji ki nas je dohitel zadaj že žlajfa na hitrost kolone, sem jo ugasnil.

Fora je tudi, da kadar imam zadaj meglenko, jo imam avtomatsko tudi spredaj. (en gumb - dve stopnji)
bonk.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
Persen pomaga

K*rac pomaga, sem enkat nalašč pojedel celo škatlo, pa ni blo nobenga efekta. Placebo itak.

On topic: meni je še takrat, ko je treba, nerodno prižgat meglenke, da ne bi izpadel [censored]....
smile-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.514
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik ishtar007 pravi:
Zadeve preprosto rešujem tako, da mu nabijem dolge in vozim za njim. Če je vidljivost tako zmanjšana, da rabi prižigat zadnjo meglenko, ga moje dolge luči gotovo ne bodo motile, saj gre konec koncev le za slabo vidljivost!!!

Problem pri tem je, ker s tem motis tudi tiste, ki ti pridejo nasproti ... in niso nic krivi ...
confused-1.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
na večini avtomobilov ne moreš imeti samo zadnje meglenke. najprej spredja potem zadnja. če je serijsko vgrajeno seveda.
lahko pa si sam narediš stikalo
drugače pa se mo zdi, da vsaj sprednje meglenke praktično ne koristijo. zadnja še, da ga prej opaziš, ker imajo nekateri katastrofalno slabe zadnje luči, ali pa ta usrane, da se jih komaj vidi.
eni pa imajo zadnje stop luči še vsaj 2 x svetlejše od mglenk

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
To je ostanek foušarije izpred dveh - treh desetletij, ko so meglenke imeli samo bolj prestižni avtomobili, ali pa si jih moral sam dodatno montirat kot dodatno opremo (stoenke, fiæoti, jugoti...)

Vidiš da nekatere prižgane meglenke še podnevi motijo. Bi rekel da če jih toliko zaslepijo, da jim otežuje vožnjo, naj kar vrnejo izpit, iz zdravstvenih razlogov.
Ti butec, enkrat pojdi z menoj v nočno izmeno, kjer boš celo noč (12 ur) delal, potem pa na poti domov srečevali hribovce, ki ti ponoči na neosvetljeni mokri cesti nasproti pripeljejo s prižganimi meglenkami.
Kar pa se zdravstvenih razlogov tiče, bi očitno ti moral že davno v preteklosti vrniti izpit.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Ti pa še nisi pri hudi megli vozil. V hudi megli ponoči se zna narest, da bolje vidiš brez vseh luči, kot z kratkimi.
Evo, ko že mislim, da ne moreš večje bedarije napisat, me spet presenetiš. Bravo.
aplauz.gif

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
no ja no, kar se tega zadnjega tiče, se strinjam s synthmanom. če je res huda megla, včasih bolje vidiš z ugasnjenimi lučmi kot prižganimi. samo problem je potem ta da tebe nihče ne vidi in prakticiranje tega zato ni varno.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik pediater pravi:
ne-ne-1.gif
Sprednja pride prav.
Verjetno še nisi imel možnosti videti te megle (jaz sem jo samo enkrat), ko ne vidiš 2 metra pred sabo. Žal takrat ni prišla meglenka čisto nič prav, ker se je promet povsem ustavil.

Zadaj pa sem jo ta teden enkrat prižgal v Škofji Loki - LJ, ko je bila pa megla na enem odseku že precej huda, za zihr, zato ker sam dohitevanega avta nisem dolgo opazil sem se odločil. Ko sem videl da naslednji ki nas je dohitel zadaj že žlajfa na hitrost kolone, sem jo ugasnil.

Fora je tudi, da kadar imam zadaj meglenko, jo imam avtomatsko tudi spredaj. (en gumb - dve stopnji)
bonk.gif

Res ne živim v žabariji, ampak megla mi je poznana, a takšne še nikoli nisem videl, da se sploh ne bi dalo peljati s kratkimi lučmi. Če se ne da voziti, potem tudi s sprednjimi meglenkami ne bo nič.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:

Pri tvojem avtu mogoče, pri mojem mi jo včasih rata prižgat s kolenom, ko se spravljam v avto. Potem sem imel pa še žarnico pregoreto v armaturi, tako da podnevi še opazil nisem, da vozim z meglenko. Sem potem zamenjal žarnico.

hysterical-1.gif
ja ni čudno pri enih, še v avto ne znajo sesti, kaj šele da bi potem razumeli zakaj so meglenke.

Kakšen avto pa imaš? Ponavadi se meglenke vklopijo na levi strani volana, ali na ročki ali pri gumbih za nastavitev višine žarometov. Kak boš to prižgal s kolenom
hysterical-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
no ja no, kar se tega zadnjega tiče, se strinjam s synthmanom. če je res huda megla, včasih bolje vidiš z ugasnjenimi lučmi kot prižganimi. samo problem je potem ta da tebe nihče ne vidi in prakticiranje tega zato ni varno.

Sploh ponoči a ne.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.038
11.158
113
omg kateri fukjenci..če je res tako huda megla, pa pač parkiraš nekje 7 žmigavcev pa počakaš 15 minut, uro dan... če je res nevarno za vozit.Da bi pa luči ugasnil pa se vozil pa ala vam vera