A potem ob zmanjšani vidljivosti pod 50m lahko voziš samo z meglenkami (ob ugasnjenih zasenčenih ali dolgih) ????Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Ob zmanjšani vidljivosti se praviloma uporablja zasenčene žaromete ali žaromete za meglo (meglenke) ali kombinacijo teh luči.
To je ostanek foušarije izpred dveh - treh desetletij, ko so meglenke imeli samo bolj prestižni avtomobili, ali pa si jih moral sam dodatno montirat kot dodatno opremo (stoenke, fiæoti, jugoti...)Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
ksz
ni mi jasno kaj vas meglenke motijo ?
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
ksz
zadne dni si želim shotguna na sprednji strani avta, da bi uredil s takimi
Ti pa še nisi pri hudi megli vozil. V hudi megli ponoči se zna narest, da bolje vidiš brez vseh luči, kot z kratkimi.Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Sploh pa so meglenke "brezveze", naprej s kratkimi itak dovolj dobro vidiš, zadnja edino pride prav na kakem avtobahnu in tam kjer je res zmanjšana vidljivost, sprednje pa so čisto prepucavanje ne modernih cestah.
Pri tvojem avtu mogoče, pri mojem mi jo včasih rata prižgat s kolenom, ko se spravljam v avto. Potem sem imel pa še žarnico pregoreto v armaturi, tako da podnevi še opazil nisem, da vozim z meglenko. Sem potem zamenjal žarnico.Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Pri meglenkarjih je dejstvo, da je izgovor neutemeljen, češ, pozabil sem ali po pomoti sem vklopil, ker že meglenke prižgat je za ene prava mala znanost.
Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
Persen pomaga
Citat:
Uporabnik ishtar007 pravi:
Zadeve preprosto rešujem tako, da mu nabijem dolge in vozim za njim. Če je vidljivost tako zmanjšana, da rabi prižigat zadnjo meglenko, ga moje dolge luči gotovo ne bodo motile, saj gre konec koncev le za slabo vidljivost!!!
Ti butec, enkrat pojdi z menoj v nočno izmeno, kjer boš celo noč (12 ur) delal, potem pa na poti domov srečevali hribovce, ki ti ponoči na neosvetljeni mokri cesti nasproti pripeljejo s prižganimi meglenkami.Citat:
Uporabnik synthman pravi:
To je ostanek foušarije izpred dveh - treh desetletij, ko so meglenke imeli samo bolj prestižni avtomobili, ali pa si jih moral sam dodatno montirat kot dodatno opremo (stoenke, fiæoti, jugoti...)
Vidiš da nekatere prižgane meglenke še podnevi motijo. Bi rekel da če jih toliko zaslepijo, da jim otežuje vožnjo, naj kar vrnejo izpit, iz zdravstvenih razlogov.
Evo, ko že mislim, da ne moreš večje bedarije napisat, me spet presenetiš. Bravo.Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Ti pa še nisi pri hudi megli vozil. V hudi megli ponoči se zna narest, da bolje vidiš brez vseh luči, kot z kratkimi.
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Sprednja pride prav.
Verjetno še nisi imel možnosti videti te megle (jaz sem jo samo enkrat), ko ne vidiš 2 metra pred sabo. Žal takrat ni prišla meglenka čisto nič prav, ker se je promet povsem ustavil.
Zadaj pa sem jo ta teden enkrat prižgal v Škofji Loki - LJ, ko je bila pa megla na enem odseku že precej huda, za zihr, zato ker sam dohitevanega avta nisem dolgo opazil sem se odločil. Ko sem videl da naslednji ki nas je dohitel zadaj že žlajfa na hitrost kolone, sem jo ugasnil.
Fora je tudi, da kadar imam zadaj meglenko, jo imam avtomatsko tudi spredaj. (en gumb - dve stopnji)
Citat:
Pri tvojem avtu mogoče, pri mojem mi jo včasih rata prižgat s kolenom, ko se spravljam v avto. Potem sem imel pa še žarnico pregoreto v armaturi, tako da podnevi še opazil nisem, da vozim z meglenko. Sem potem zamenjal žarnico.
Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
no ja no, kar se tega zadnjega tiče, se strinjam s synthmanom. če je res huda megla, včasih bolje vidiš z ugasnjenimi lučmi kot prižganimi. samo problem je potem ta da tebe nihče ne vidi in prakticiranje tega zato ni varno.
Eh, dovolj je ena močnejša ročna svetilka.Citat:
Uporabnik Clueless pravi:
Jap. Mogoče bi kake modro-rdeče strobo ledice pod masko pomagale.