UPORABA meglenk po ZAKONu!

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Ker je zadnji teden realni prikaz tega, da si izpit B kategorije predvsem kupis in ne usposobis zanj (kar je spet v nasprotju z zdravo pametjo in pravno drzavo) bi tukaj copy/paste se zakon, ki veleva kdaj imas lako vklopljene meglenke in kdaj ne.

61. člen - Uporaba luči na vozilu
.
.
.
Ob zmanjšani vidljivosti se praviloma uporablja zasenčene žaromete ali žaromete za meglo (meglenke) ali kombinacijo teh luči. Uporaba meglenk je dovoljena le, kadar je vidljivost manjša od 50 m. Uporaba zadnjih meglenk ni dovoljena na vozilu, za katerim vozi na majhni razdalji drugo vozilo (npr. v koloni vozil).
.
.
.

UPORABA TUDI ZGOLJ PREDNJIH MEGLENK NI DOVOLJENA DOKLER JE VIDLJIVOST VECJA OD 50m. NIKOLI! TUDI, CE PADA DEZ IN IMAS SPORTNEGA RENO MEGANA.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.704
1.355
113
jovonanovo
hysterical-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
word !!! V tem času vidiš budale v naši kotlinici, kako čez dan vozijo s prižganimi meglenkami, po mestu !

Dva dni nazaj, zvečer; Domžale-Mengeš. Se peljemo iz Rodice proti Mengšu in BMW pred mano prižge zadnjo meglenko !
Jaz samo WTF, mu mal poblendam....nič, mu prižgem za par sekund svoje meglenke...nič...
budala jedna
Tablica BMW 5zke, LJ-DE xxx ! !

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Ja in kaj naj? Vceraj sem na parkiriscu soseda pobaral zakaj ima vzgane meglenke, ce rabi ocala in je odvrnil, da je mislil, da po zakonu MORAS prizgati, ko je zmanjsana vidljivost. Tudi zadnjo. Tudi ce je lepo vreme ampak mrak ali zora.

TAKO SI RAZLAGA ZMANJSANO VIDLJIVOST!!
bonk.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
BMWajsem pa tistim v audijih ne upam nic prizigati, ker je enkrat en izstopil in mi nekaj grozil v cefurscini. Sicer pa dolgo luc pa vozim za njim. Letos bom pa daljinke zmontiral.
Vceraj sem prisel iz Kranja domov v 10min, ker so mi 4 avtomobili odstopili prednost, tj. zapeljali vstran in me spustili naprej z dolgimi lucmi.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Ja in kaj naj? Vceraj sem na parkiriscu soseda pobaral zakaj ima vzgane meglenke, ce rabi ocala in je odvrnil, da je mislil, da po zakonu MORAS prizgati, ko je zmanjsana vidljivost. Tudi zadnjo. Tudi ce je lepo vreme ampak mrak ali zora.

TAKO SI RAZLAGA ZMANJSANO VIDLJIVOST!!
bonk.gif
Zato pa je potrebno uvesti CPP preverjanje in psihološke teste na par let.
Če nardiš iz prve izpit obdržiš, drugače ga vrneš. Če te dobijo, da voziš brez izpita takoj kazen + prislino delo v gradbeništvu, komunali, ipd..

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
BMWajsem pa tistim v audijih ne upam nic prizigati, ker je enkrat en izstopil in mi nekaj grozil v cefurscini. Sicer pa dolgo luc pa vozim za njim. Letos bom pa daljinke zmontiral.
Vceraj sem prisel iz Kranja domov v 10min, ker so mi 4 avtomobili odstopili prednost, tj. zapeljali vstran in me spustili naprej z dolgimi lucmi.

Sj veš, da daljinke niso po zakonu?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.715
9.919
113
40
MB
ksz

zadne dni si želim shotguna na sprednji strani avta, da bi uredil s takimi
grin1.gif

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Vprašanje - a v Lj in okolici prodajajo avtomobile z avtomatskih vklopom meglenk? Bi bla edina logična razlaga za trenutno situacijo.

Včeraj je zame zmagal frajer v mečki, ki je ponoči po AC vozil malo čez 160km/h s prižganimi pozicijskimi in meglenkami (kratke so bile izklopljene). Bravo, bravo.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
BMWajsem pa tistim v audijih ne upam nic prizigati, ker je enkrat en izstopil in mi nekaj grozil v cefurscini.

Imaš srečo, da ni bil z renojem.

Tist bi te še asfaltiral.
evil.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
ksz
ni mi jasno kaj vas meglenke motijo ?
to, da debili vozijo z razštelanimi lučmi, eno dolgo drugo pozicijsko ali pa dolgimi za tabo , ali pa pri srečanju dolgih ne zasenčijo , to vas pa ne moti ?

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
1. tema je o meglenkah
2. beri ostale teme, kjer so vsoi ti problemi že neštetokrat predelani

Lepo, da se zavedaš, da je uporaba meglenk v določenih pogojih vsaj toliko, če ne še bolj nevarna za nasprotnega voznika, kot so razštelane luči.

Dvomim pa, da kdo zavestno razštela luči in potem svoje dejanje še na forumu zagovarja.

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.367
241
63
Zadeve preprosto rešujem tako, da mu nabijem dolge in vozim za njim. Če je vidljivost tako zmanjšana, da rabi prižigat zadnjo meglenko, ga moje dolge luči gotovo ne bodo motile, saj gre konec koncev le za slabo vidljivost!!!