Upor kupcev

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
http://www.rtvslo.si/blog/odpisan/upor-kupcev/5799

Sistem je dober. Ne rečem. Samo če se izogibamo Šparu, bo tisti teden več delali ostali (tuš, merkator)

In ko se izogibamo merkatorju, bo več naredil spet tuš, špar bo nadoknadil.

Ko se ognemo tušu, bo merkator nadoknadil, in nato spet tuš.

Ne ravno učinkovit sistem. In bojim se da je bil s strani države predviden, kaj se bo zgodilo.

Bojim se, da nebomo naredili nič.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Vse skupaj se bo samo še poslabšalo.
Kako pa mislite, da bodo prinesli nazaj ceno izdelkov, ki jim bo v tistem tednu potekel rok?
evil.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Zajebano je tole, sploh nevem kak bi se problema lotil, ker kakorkoli obrnemo, če nebomo kupovali v šparu, bomo
pač v merkatorju. In ko neto ne v merkatorju, bomo v šparu. Trebalo se bi dogovorit, za eno samo trgovino, ki je
nametana po celi sloveniji z dosti malimi franšizami, recimo Tuš. In cel mesec kupujemo samo v tušu. Al pa lidlu,
hoferju, vseeno.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Tale zapis v Blogu je malo napačen, nepremišljen in zavajujoč.

Direktor Spara je predprejšnjo nedeljo na poročilih na popu, ko so imeli temo inflacije prvič odkrito priznal razloge za tolikšno inflacijo v Sloveniji. In sicer: nekje pred petimi leti (ne vem pod katero vlado) so sindikati, trgovci, delodajalci in vlada sklenili dogovor o brzdanju inflacije in sicer zaradi vstopa v € območje. Inflacija je ta leta realno bila nekje med 3 in 2 odstotki, torej skupaj nekje 12-13%. Stroškovno to pomeni, da so se nekateri stroški podjetjem povečali celo občutneje kot za ta delež. Posledično so zaradi trenutnega pritiska cen na katere nimajo vpliva (nafta, živila,...) VSI izkoristili trenutek in začeli loviti razliko, ki se je teh pet let nabirala.
Če tega dogovora ne bi bilo, bi se cene že do sedaj postopoma dvigovale (a veliko hitreje kot so se) in s cenami bi bili v tem trenutku nekje na istem. Oziroma glede na argumente je sklepati, da bodo še malo rastle, preden bodo "pokrili izgubo".

Druga stvar, ki me pa moti je pa drugo: zakaj bojkotirati Spar? Blizu mene so Tuš, Merkator in Spar. Merkator je daleč najdražji in zaposlene so najmanj prijazne. Tuš te tako malo ciganski... Torej je Spar v resnici najboljša izbira.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Pozabljaš, da je ravno špar najprej dvignil cene, dan kasneje pa podpisal omenjen sporazum.
Poleg tega ta sporazum ni bil obvezujoč - kup trgovcev,... ga ni podpisal. Nikoli.

Kar se tiče izbire izdelkov je pa tako - kupim tam, kjer je ceneje. Tudi okoli mene so vsi trije velikani in dokaj dobro vem, kaj se kupuje v prvem, kaj v drugem in kaj v tretjem. Ker so blizu, mi to ne predstavlja nekega blaznega časovno-organizacijskega problema. Kozmetiko in čistila pa itak Muller.

Drugače pa racionaliziram pač tako, da veliko bolj gledam, kaj kupujem.
(neka precenjena Danone jajca, so tako npr. med prvimi odletela s seznama - že davno).

Da o tem, da nimam nič proti, da se draži čokolada, niti ne govorim.
grin1.gif

Tako, da ugotavljam, da znajo biti te podražitve dobre za zdravje.
zmaga.gif
:

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Kupujem samo tisto, kar potrebujem, trenutnih navdihov pa je v trgovini malo...

Če pa potrebujem čokolado, jo pač potrebujem - pa če bi stala tablica 10€ !

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Najboljša kontrola navdihov je ta, da pač nimaš denarja.
grin1.gif

Moja politika je ta, da plačujem s kešem, kartice pustim doma.
Keša itak ne moreš ne vem koliko nositi okoli, ker nikoli ne veš, kje te bo kdo hotel nabutati, in potem je to naravna omejitev.

Me je že velikokrat obvarovalo neumnih stvari. Pa tudi delanja brezveznih zalog.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
http://www.rtvslo.si/blog/odpisan/upor-kupcev/5799

Sistem je dober. Ne rečem. Samo če se izogibamo Šparu, bo tisti teden več delali ostali (tuš, merkator)

Ne ravno učinkovit sistem. In bojim se da je bil s strani države predviden, kaj se bo zgodilo.

Bojim se, da nebomo naredili nič.

Zgleda nisi prebral vsega:

2.1
Od 01. 02. do 08.02. 2008 se vsi izogibamo kakršnih koli nakupov v Spar-ovih trgovinah. En teden je kot opozorilo dovolj. Misliti je treba na zaposlene v Sparu.

2.2
Po tem je na vrsti Tuš. Pa Mercator. L'Eclerc …

2.3
Če ne bodo dojeli sporočila s 01.03. 2008 spet zavrtimo kolo bojkota – tokrat za vsakega po 14 dni.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Meni se zdi, da je čisto prav razmišljal.
confused-1.gif

Itak je jest treba. Torej kam boš šel po kruh, če ne greš v Špar?

Če hočeš kaznovati trgovce, jih lahko samo na ta način, da nehaš kupovati kot osel (včasih se ne morem načuditi, kako folk uspe zapraviti +100 evrov, kupili pa niso praktično NIČ). In na ta način, da greš neposredno k dobavitelju (kjer je pač možno). To je vse.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
BTW - Špar je odprl lastno pekarno in hkrati nogiral Pekarno Grosuplje.

Uradna razlaga - tako se bomo še bolj približali kupcu in znižali cene, ki nam jih zdaj določajo dobavitelji kruha.

Resnica na policah - pol kilogramska ovsena štruca "made by Špar" je DRAŽJA od konkurenčnih, ki so jih naredili grdi dobavitelji Žito in Grosuplje. Velja še za kup drugih izdelkov (žemljice so pa trenutno (Pazi!!!!) res najcenejše).

Torej, PAZITE, KER MARKETINŠKO ČVEKANJE NE USTREZA CENOVNIM NALEPKAM NA POLICAH.
(opozorilo velja še posebej za tiste, ki ste dejansko bolj na robu z denarjem.).

Nazadnje urejeno:

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Če hočeš kaznovati trgovce, jih lahko samo na ta način, da nehaš kupovati kot osel (včasih se ne morem načuditi, kako folk uspe zapraviti +100 evrov, kupili pa niso praktično NIČ). In na ta način, da greš neposredno k dobavitelju (kjer je pač možno). To je vse.

Točno tako... To sta edina načina. Kupovati z glavo in tisto, kar se da kupovati mimo trgovcev.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:

Uradna razlaga - tako se bomo še bolj približali kupcu in znižali cene, ki nam jih zdaj določajo dobavitelji kruha.

Resnica na policah - pol kilogramska ovsena štruca "made by Špar" je DRAŽJA od konkurenčnih, ki so jih naredili grdi dobavitelji Žito in Grosuplje. Velja še za kup drugih izdelkov (žemljice so pa trenutno (Pazi!!!!) res najcenejše).

Torej, PAZITE, KER MARKETINŠKO ČVEKANJE NE USTREZA CENOVNIM NALEPKAM NA POLICAH.

Seveda ... pri reklamah so dali primer treh cenejših izdelkov (ki so sedaj v akciji)...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
confused-1.gif

Nop, ni(si) razumel prav. Stvar je v tem, da je en teden en trgovec z manjšim prometom, potem drugi itd., ne pa v tem, da en teden noben nima prometa.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Saj to človek ve, ampak potem nehote gleda tiste lepo namalane nalepke in.....
crazy1.gif

Cena je edina stvar, ki jo je treba gledati.

(Da se pa razumemo - jaz tudi ne kupujem glih vsega, kar je najcenejše. Ampak iščem zase ustrezno kvaliteto, seveda pa hočem za to dati kar najmanj. Če se mi nekaj ne zdi OK, sploh ne kupim, pa mi je vseeno, koliko "malo" stane. Na srečo si lahko privoščim, da mi ni treba ravno vseh odpadkov jest.).

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
confused-1.gif

Nop, ni(si) razumel prav. Stvar je v tem, da je en teden en trgovec z manjšim prometom, potem drugi itd., ne pa v tem, da en teden noben nima prometa.

Dobro jutro, ampak to imaš že v uvodnem postu napisano.
rolleyes-1.gif

Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Ravno zato MX ne vidi poante v tako neumnem bojkotu.
(odkrivaš toplo vodo s svojimi razlagami.press).

Nazadnje urejeno:

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:

(opozorilo velja še posebej za tiste, ki ste dejansko bolj na robu z denarjem.).

Kaj pa, če je Spar zamenjal pekarno (postavil svojo), ker je Mercator kupil Pekarno Grosuplje?

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Z vidika kupca je vseeno tudi v primeru, če je Špar postavil svojo pekarno zato, ker mu niso bile všeč ploščice pred staro.

Dejstvo je, da je to pospremil z blaznim marketinškim udarcem kupcu, češ kako jih je dobavitelj oviral pri zniževanju cen, zdaj bo pa to mogoče.

Pa dejansko - na policah - teh blaznih ugodnosti kupec ne vidi.
Marsikateri izdelek je celo dražji.

Kako si je sedaj on maržo polepšal/poslabšal, pa mene kot kupca ne zanima.
To je njegova stvar.

Nazadnje urejeno: