Citat:
Uporabnik mimmy pravi:
Kupujem samo tisto, kar potrebujem, trenutnih navdihov pa je v trgovini malo...
Če pa potrebujem čokolado, jo pač potrebujem - pa če bi stala tablica 10€ !
To itak. Sam v osnovi tut ne šparam. Če se piej kokakola lajt, bomo jo kupli, neglede na ceno.
Ker mam ledenko rad, si jo bom kupil pa je kak je. Če bo cena 2x višja, bom je pa kupil 2x manj.
Raje kupim en vez prave kokakole, ko pa 4 veze ponaredka, ki ga je nemogoče konzumirat, ker je ugaben.
Mesečno spijem liter vina ob kosilu oz. večerji. Ravno se mi j€be, če stane liter 2 al pa 6€, vzamem taboljšega
itak ga tako malo porabim, da tu nima smisla šparat. Enako gre recimo za gorčico in majonezo. Kupim taboljšo
robo, tukaj mesečno prihranit 1€ se mi ne zdi smiselno.
Ker ko potegnem črto, zakaj bi šparal v šopingu za live-need items, če pa grem v soboto ven in mahnem 80€
mimogrede. Pa če gre naknap, bom "zapil" 50 namesto 80, teh 30 bo pa šlo za špecerijo. Taboljšo.
Če lahko zgonim 200€ v eni noči na pokru, bom pač zgonil samo 100, 100tka bo pa šla za špecerijo.
Zarad mene naj dražijo kok čejo, če mesečno zapravim 200 al pa 250 v trgovini, mi je popolnoma vseeno,
teh 50€ razlike me nebo obogatilo, in tut nastran jih nebom 10 let daljal, da se bi mi kjerkoli poznalo.
In točno te matematike nekateri ne vidijo. Kolega skoz jamra kak nima keša (žena brez sluzbe, mali otrok,
stanovanjski problem nerešen, krediti), a zažere pa piva za malo vojsko. (ni alkoholik) Ja madonca daj neke
nepotrebne atribute ukinit, namesto 3 pire na dan, samo enega. Jebat ga, tako jaz delam. Sicer mi negre
nikol naknap, ker mam vedno nekaj starih šparung na drugi banki (ki seveda nato dopolnim če kaj potrošim),
+ "črni fond" (torej iz štumfe za najhujše čase)... Vse je v organizaciji. Če si dobro preštudiras mesec, naredis
nek plan, se ga držiš more it, in nerabiš jokcat da je v trgovini tako drago. Pride kdaj, da bi rad šel ven, $ se s tem
ne strinja, jaz ne koristim "štumfe" (če res ni hudo nujno treba it v klub), vedno si rečem; "Malkom zjebal si, zdaj
pa bodi doma, in bodi karakter". Ker sem pač tak tip, ki z nekimi minimumi negre ven.
Raje za 7 dni na morje v "poln program" kot pa za 14 dni "ološ paket". Dobiš manj, ampak tisto prekleto kvalitetno.
Deluje 100%, le karakter mores bit in se planov in načrtov držat. Če ga kje pobiksaš, si odščipneš kje drugje.
Če sem za vikend zapravil več od planiranega, jebat ga, v nedeljo ni pokra. Če me speče policist, žalim slučaj,
ampak ven 2 vikenda negrem, sam sem kriv.
Dajte se organizirat, tolko lažje z manj živci.