Upor kupcev

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
cisto prav je napisal. Pri 380€ mesenčno pač ne morš furat takega lajfa, ce hoces normalno prezivet.

in to ni edina.. ne vpras, najbolj bogi so pred casom imeli prvi fensi mobitele itd. jah hitro je potem logicna posledica zakaj so bogi..gremo preko svojih zmožnosti , crknimo pa jamrimo, mogoc bo kdo kej dal.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Prvo beri post v celoti(ne trgaj iz konteksta),malce povezi,pa ti bo vrjetno bolj jasno in na zadevo glej objektivno(jest ti nisem kriv ce pades v ta razred in bi rad celil svoje traume)kar sem pa napisal je pa realna slika spodnjega razreda,pa se marsikaj nisem napisal za kar se denar najde(3 skatlce cigaret na dan,pijaca itd),probaj malce sesteti,ce ze ne dojames.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.235
113
teba bo začet odpirat s.p.je... domače mini pekarne.... po meso direkt h kmetu it, na vsaki način se ognit trgovin....
po moko na mlin, mleko prav tako h kmetu....

potem pa si naj prodajajo kak si hočejo!

zanimivo.... pri nas en odpre mini pekarno.... nabavi tri Kanguje.... in vozi kruh okoli po vaseh....
in za boga.... se mu splača.... mi kruha v trgovini nismo kupili že.... ohohooo časa....

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
ma čisto prav je napisal, če imaš ti plače pod 400€ enostavno ne moreš imet thalie za 8000€! Ampak to velja vsepovsod, samo pri nas ne. Pri tem standardu bi drugje vozli yugo klaso, R5, opel kadet 1982 ipd. Žalostno, ampak tako je. Mi, ko pa smo nori na avte, pa še največji reveži vozijo dobre voze.
Poznam primer ene družine, ki so prejemali minimalne dohodke. Imeli so R5, ki se je v 99% uporabljal za prevoz deda na delo (3 km ena smer) in popoldne na vikend (10 km ena smer). Se pravi puna kapa glede na potrebe. Jok brate...njemu se ni zdelo tako in si je nabavil megana, zapufal in imeli so še manjše dohodke. Po eni strani jih razumeš, hočejo navzven delovat ne revni, enaki drugim in se jim to zdi edini način. Po drugi strani pa jih ne razumeš, ker zakaj morajo podležti temu črednemu pleharskemu nagonu na račun vsega drugega. Saj z R5 jih noben ni postrani gledal
confused-1.gif

kar se tiče bojkota, bojkotirat je treba vse 3 in it k manjšim, šele takrat bi se kaj komu poznalo. Če bojkotiraš enega, ta stisne zobe za en teden, drug teden pa pokasira stranke od tadrugega
smirk-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Sej nima smisla nastevat ker je tega ogromno,tak avto je tudi dosti drazje servisirat od R5 in tako bodo cel zivljenje jokal,ker nikoli nebodo imeli dostl.

Noova:To je meni ze lansko leto prislo na idejo in vrjamem da ima zasluzek od tega,vi pa dobro ponudbo.

Francoz

Pripravnik
Mogoče pa bojkot že malce deluje?

V današnjem prospektu je Špar pocenil male žemlje (6 kosov, 330 gr) z 2.30 na 1.35 evra.
Zanimivo, kako se jim splača prodajati žemljice naenkrat po skoraj polovični ceni...

Meni osebno je tudi nova cena (324 tolarjev) previsoka. Imam, pa ne dam!
Spremljiva cena žemljice, še posebej, če jih kupiš skupaj 6, bi bila z ozirom na slovenske plače in našo kupno moč nekje med 30 in 40 Sit. Torej za 6 žemljic 1 evro...

Deluje, deluje...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Jaz bi recimo požrl besedo in hodil v lidl in hofer, samo kaj če pa mi tam ne nudijo niti
prave kokakole, nemoram kupit solidnega viskija, ker ga nimajo, na blagajni nimajo marlbora...

Nemoram tam kupovat, če nakupim, pa mi pol seznama kaj naj kupim fali.

J€benega litra refoška nimajo. Nebom pil italjanske fukošnice. Nebom kadil česterfilda al paramount
ali karkoli se že reče tisti škatli ki zgleda kot marlboro.

Prisliljen sem it v klasek al pa merkator.

Francoz

Pripravnik
Jaz grem pa enkrat tja, drugič pa drugam.
Je pa res, da sem v penziji in je še dobro in zdravo, da čim več hodim...
Dalj ko bom živel, več denarja bom dobil ven, manj bo za orožje, ker bo moralo biti več za penzioniste.

Nenazadnje nas je 545.000
cheer.gif
in smo najštevilnejša politična sila. No, bi bili, če bi vsi upokojenci volili našo stranko.

Nekateri seveda odidejo (matilda, kot pravi Šurc), se pa zato naslednji hip včlanijo novi (upokojevanje.press)...
priden.gif

Nazadnje urejeno:

Francoz

Pripravnik
Idiotizme je napisala oseba, ki jo ne marajo v vladi ne levi, ne desni.
Tudi zato, ker je preveč radikalen in nesramen do delavcev.
Tak "ekonomist" je mogoče sprejemljiv za Kitajce, za države EU pa prav gotovo ne!
Tam politiki pazijo, kako se izražajo o delavstvu...

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
Jaz imam na voljo dovolj časa, zato ne kupujem zgolj samo v eni trgovini , ampak stvari kupujem tam kjer so cenejše.
V Šparu sem bila v dveh letih 2x, v Mercatorju 4x, najbližji mi je Tuš ampak ne kupujem vsega tu, pač pa kot sem omenila
1x mesečno naredim veliki nakup in naredim en krog od Hoferja, do Eurospina in Tuša.
Ne kupujem stvari, ki jih ne potrebujem, navadno celo pozabim na kako zelo pomembno stvar kot je recimo sol ali sladkor.
Meso kupujem, če se le da od kmetov, moko na mlinu,kruh pečem doma, jajca imamo doma, prav tako tudi sadje in zelenjavo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Francoz pravi:
Malo off topic, pa vendar za razmislit:

Tudi global smo spravili na kolena. Promet mu je po umoru padel na 10% tistega, ki so ga imeli prej... In je zaprl diskoteko...

Za Spar bi bilo najbrž dovolj, da mu (za opozorilo) pade promet za teden dni za 20 ali 30%.

Hočem le reči, da se da, če se le hoče. Če se ljudje organizirajo, se da marsikaj!
Je pa drugim lokalom za toliko zrasel. Razlika je v tem, da je lokalov "nešteto" in kakega tako res izuči, trgovi so pa trije in točno vedo, da se prej ali slej vrneš, ker imajo itak vsi navite cene.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik Francoz pravi:
Mogoče pa bojkot že malce deluje?

V današnjem prospektu je Špar pocenil male žemlje (6 kosov, 330 gr) z 2.30 na 1.35 evra.
Zanimivo, kako se jim splača prodajati žemljice naenkrat po skoraj polovični ceni...

Meni osebno je tudi nova cena (324 tolarjev) previsoka. Imam, pa ne dam!
Spremljiva cena žemljice, še posebej, če jih kupiš skupaj 6, bi bila z ozirom na slovenske plače in našo kupno moč nekje med 30 in 40 Sit. Torej za 6 žemljic 1 evro...

Deluje, deluje...

Dobiš tud 10 žemljic za manj kot 1€. Res da so manjše (40 gramske).

Drugače so pa v Šparu že pocenil ves kruh, ker ga od zdaj naprej sami pečejo.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.913
113
Včasih ko še pri nas ni bilo Hoferja in smo hodili v Avstrijo kupovat oblačila, so v tamkajšnjem Hoferju bile žemljice 10 komadov okoli 50-60 centov. Seveda smo jih nakupili za cel voz, in doma zmetali v zmrzovalnik. Potem so se pa pri nas odpli Hoferji in začuda pri nas ni cena 10 žemelj niti malo bila podobna tisti v Avstriji.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Isto je Leclerc šokiralo, kolk se da zaslužit s kruhom v Slo.

Če je cena kruha pri nas realna, ne vem kako preživijo avstrijske lokalne prodajalnice oz. peki, kateri majo proti kaki naši veliki pekarni xyz krat več stroškov.

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
ksz
Ko kupujem živila...naprimer zelenjavo, sadje, mleko, kruh, kupim neglede na ceno, oziroma največkrat sploh ne pogledam. Drugač pa - meni se zdi, da kaj se tiče določenih izdelkov, ima Spar že kar nekaj časa iste cene in se mi ne zdi, da bi se stvari tak ful podražile.
Edino kar je, da so vsi tak zmešani s totimi podražitvami, te pa so še pri nas v službi podražli vse storitve, češ inflacija je...Kar tak za brezveze.

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Pa ne mi govorit o bojkotu trgovin, še pred prazniki ste kupovali ko fuknjjeni, da so ble kolone , pa ko sem šla v Europark v Maribor so se drli po zvočnikih: Ne zapuščajte nakupovalnega središča Europark, ker je bla taka gužva, da se ni dalo vun prit. Pol pa, ko so se razprodaje cot začele, pa mi je rekel kolega, ki dela v Hervisu, da je folk baje grabil vse možno, tudi tiste stvari, ki sploh niso ble znižane. Samo so grabli in prodajalci so šli stavit kakšni izkupiček bo ob koncu dneva in on je rekel najvišjo cifro-prav vrtoglavo, pa je seveda zmagal. Tako, da....Nisem jaz lih za jamranje, pa tudi ful si ne kupujem fancy oblačil in jih imam za oblečt, ne za ven metat. Nosim majčke Tom Tailor, Benetton,Nike, Adidas, to mam enih par majčk in sem zadovoljna, jih ne rabim 20 različnih, kaj se tiče prehranbenih izdelkov, pa ne bom rabla gledat na ceno.