Umro je drug Tito

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Si se eden tistih, ki ne razume koncepta dodane vrednosti?
smile-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
aha..

štekam.

mam 1mio dobička. lahko jih razdelim delvcem in sicer..70 po 5k..al to že ni skladno z zakonom.
lahko dam pa to kot nagrado..sam pol država vzame več. škoda, raje ne bom delil

pa sem rekel..pozabi to zgodbo..mi ni zanimiva..igor mi je bolj.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
akrapovic je bil samo primer, ko je z odlicno potezo hotel motivirat delavce, potem pa jih je ene par sral mislm da na svetu al pa eni drugi tracarski oddaji, da bi raj mel vec dnarja k pa delnce... globjega ozadje zgodbe ne poznam...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
no vidis. ne poznas nic.

pa ti bom narisal zakaj ne poznas nic.
zato ker vsak [censored] svojga cucka najprej nauci da ne je sniclov k mu jih mece sosed in k jih najde v smeteh. ZAKAJ GA TO NAUČI?

k boš ti vedel kak snicl je igorjeva delnica pa lahko govoriva naprej. do takrat je pa bolje ne pametovat o tem. ko boš to vedel, pa akr vprašaj, se boš še kaj naučil. mogoče celo zastonju.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ne..gledu sem kako se prpravlja nategnt na kapitalizem nepripravljene delavce.

je zmanjkalo argumentov peb...jeba je to, k se govori o vodi..a se ne ve a je mrzla, mlačna, ali vroča.

na prvo žogo
stundetn, solar, navaden delavc. se 5 let v pravem podjetju ne bos neko i nesto. manjka ti analitično razmišljanje, sestavlajnje dejtev, velika slika.

ampak kurk sem reku..ni vse za vsakega.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
v čem?
če se motim je možno samo, da je tole igra in se zajebavaš..al pa boš zavozil kar delaš, ker delaš po VIP vezah.

lahko pa ponoviva zgodbo.
igor dela hud biznis, tala delnice med zaposlene. te kreteni bi raj plačo.

zakaj so kreteni? kaj igor tala? kakšen je ta snicl?
da se odločiš, da so kreteni, ane ves kaj tala...to pomeni samo eno..da si ti [censored]

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
no pa dejva. koliko je bila vredna delnica akrapovic d.d. konc leta 2007, koliko je danes in koliko bo cez recimo 5 let?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ti mi povej. ne spremljam borze in te scene. še vedno pa nisi podal točnih in natančnih informacij kaj je igor dajal, prodajal.

btw
v komunizmu smo bili vsi lastniki podjetji, s epravi tvoj pristop sodobnemu podjetju, pa se ni obneslo..ampak pusti sedaj to.

tole okol vrednosti me pa res zanima. ampak še prej in še bolj pa dejstva o ponudbi.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik softi pravi:
škoda časa, živcev, teh impuilzov s tastature.
ali je mlad in neumen, ali pa star in zabit. za razliko od mnogih en zagovarjam nobenih opcij, ideologij, ampak ko vidim kje smo danes..in to ne skozi oči delavca za trakom in študenta, vaškega sinčka..mi rata slabo. sam folk..mah..raja je raja

Ko sam pomislim, da je bila Slovenija leta 1939 približno na razvitosti Avstrije in ko pogledam, kje je Avstrija danes (oz. koliko je Slovenija v tem času zaostala) - tudi meni rata slabo.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ali je mlad in neumen, ali pa star in zabit. za razliko od mnogih en zagovarjam nobenih opcij, ideologij, ampak ko vidim kje smo danes..in to ne skozi oči delavca za trakom in študenta, vaškega sinčka..mi rata slabo. sam folk..mah..raja je raja

Ko sam pomislim, da je bila Slovenija leta 1939 približno na razvitosti Avstrije in ko pogledam, kje je Avstrija danes (oz. koliko je Slovenija v tem času zaostala) - tudi meni rata slabo.

Sej so bile elegantne resitve na obzorju, o tem danes naveliko palamudijo prebeljeni komunisti kot so Jansa, Brejc, Slivnik in pobodni. Takozvani "4.reich".
evil.gif

Bi bili na nivoju avstrije da, jezikovno, rasno in tako naprej...

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.628
2.406
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:

Seveda je že takrat bila Ljubljana na nivoju Dunaja in Maribor na nivoju Gradca. Itak.

Pa prekmurje in dolenska sta imela že takrat polno industrije in turizma.
bonk.gif

Takrat je bilo več kot pol prekmurcev v hišah iz blata, mi v slovenskih goricah pa smo bili vindišarji.

Kaj pa je bilo v avstriji takrat leta 39 pametnega? Dunaj, Salzburg in Tirol, ostalo je bila totalna revščina, prav tako kot tukaj.
Poglej gradiščansko, štajersko in koroško, še sedaj so daleč za zgoraj omenjenimi.

Kaj pa je bil Gradec. Nula, začel se je razvijat ko smo slovenci in hrvati začeli nosit gor denar, ker pri nas ni bilo takih šoping centrov (west center in metro sta bila začetek vlaganj v trgovine v Gradcu).

Le od kod ta denar za zapravljanje?

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.628
2.406
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:

Pa prekmurje in dolenska sta imela že takrat polno industrije in turizma.
bonk.gif

Takrat je bilo več kot pol prekmurcev v hišah iz blata, mi v slovenskih goricah pa smo bili vindišarji.

Pa da še sam sebe citiram. Kje pa smo v pomurju zdaj, po 20 letih samostojne kapitalistične države?
Industrije skoraj ni, turizem je na trhlih nogah, veliki kmetje so bogataši, delavec pa je revež.
Imamo pa Polaniča, ke si lasti že 3/4 pomurja in kjer mu gradbeni inžinir dela za 800€ plače.

V manj kot polovici obdobja juge smo uspeli vse uničit. Jaki napredek.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.551
5.110
113
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:V manj kot polovici obdobja juge smo uspeli vse uničit. Jaki napredek.
Pozabljate, da je svet danes tak, da na mestu ne moreš stati. Ali capljaš naprej ali pa letiš rikverc (zaostajaš za ostalimi).
Jokalci za "starimi dobrimi časi" pozabljajo, da se je posel spremenil in da nekvalificiranega delavca skoraj nikjer ne moreš porabiti. V bližini imam soseda, ki je pri 45-ih letih izgubil službo. Še na mamini kmetiji mu ne morem nič dati delati, če pa nima izpita, ne vozi traktorja in so vile in lopata najzahtevnejše orodje, ki ga obvlada. Z aresno službo ga pa tudi ne bo noben več vzel, ker počasi se bodo pri njegovih letih začele pojavljati težave z zdravjem, če bo delal na terenu. Žal... Pa ta situacija ni nič posebnega. Že od nekdaj izginjajo poklici in se pojavljajo novi. Pred 50-imi leti si imel kovača v vsaki vasi, imel je kar nekaj znanja in dela čez glavo. Sedaj se tega poklica več ne rabi, pa tudi če bi tITO od mrtvih vstal.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.628
2.406
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:V manj kot polovici obdobja juge smo uspeli vse uničit. Jaki napredek.

Pozabljate, da je svet danes tak, da na mestu ne moreš stati. Ali capljaš naprej ali pa letiš rikverc (zaostajaš za ostalimi).

Se pravi mi letimo rikverc, ker smo na slabšem kot pred 30 leti in to pomeni, da je kapitalizem v tem pogledu uspešnejši?

Prosim izvzami iz misli: javne uslužbence, sekretarje, tajkune, zdravnike, sodnike..... pa še enkrat razmisli je sedaj bolje kot pred 30 leti?

Lp

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
V bližini imam soseda, ki je pri 45-ih letih izgubil službo. Še na mamini kmetiji mu ne morem nič dati delati, če pa nima izpita, ne vozi traktorja in so vile in lopata najzahtevnejše orodje, ki ga obvlada. Z aresno službo ga pa tudi ne bo noben več vzel, ker počasi se bodo pri njegovih letih začele pojavljati težave z zdravjem, če bo delal na terenu

Odvisno od človeka.

Meni ravno sedaj dva, oba malo čez 50 delata raznorazne gradbene pičkarije pri hiši.

Edino kar sta hotela, so 25 kg vreče cemente, ker 50kg so pretežke za penzijoniste.
grin1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.640
3.094
113
v lokalni ostariji
mimogrede kovači so še so še in so hudičev iskani:)

da o drugih poklicih ne govoim...

dečko star 45 če ima voljo delat lahko dela milion stvari kot Nekvalificiran.