Citat:
Uporabnik softi pravi:
v komunizmu smo bili vsi lastniki podjetji, s epravi tvoj pristop sodobnemu podjetju, pa se ni obneslo..ampak pusti sedaj to.
sej ste bli ja
Citat:
Uporabnik softi pravi:
v komunizmu smo bili vsi lastniki podjetji, s epravi tvoj pristop sodobnemu podjetju, pa se ni obneslo..ampak pusti sedaj to.
A sem kdaj trdil, da ni bilo nobenega napredka?Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
škoda časa, živcev, teh impuilzov s tastature.
ali je mlad in neumen, ali pa star in zabit. za razliko od mnogih en zagovarjam nobenih opcij, ideologij, ampak ko vidim kje smo danes..in to ne skozi oči delavca za trakom in študenta, vaškega sinčka..mi rata slabo. sam folk..mah..raja je raja
Ko sam pomislim, da je bila Slovenija leta 1939 približno na razvitosti Avstrije in ko pogledam, kje je Avstrija danes (oz. koliko je Slovenija v tem času zaostala) - tudi meni rata slabo.
Seveda je že takrat bila Ljubljana na nivoju Dunaja in Maribor na nivoju Gradca. Itak.
Pa prekmurje in dolenska sta imela že takrat polno industrije in turizma.
Takrat je bilo več kot pol prekmurcev v hišah iz blata, mi v slovenskih goricah pa smo bili vindišarji.
Kaj pa je bilo v avstriji takrat leta 39 pametnega? Dunaj, Salzburg in Tirol, ostalo je bila totalna revščina, prav tako kot tukaj.
Poglej gradiščansko, štajersko in koroško, še sedaj so daleč za zgoraj omenjenimi.
Kaj pa je bil Gradec. Nula, začel se je razvijat ko smo slovenci in hrvati začeli nosit gor denar, ker pri nas ni bilo takih šoping centrov (west center in metro sta bila začetek vlaganj v trgovine v Gradcu).
Le od kod ta denar za zapravljanje?
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Vsem zagovornikom: če je bil prejšnji sistem res tako super - zakaj pa je potem šel u tri PM? Ker je bilo treba vrniti pufe grdim kapitalistom, ali zaradi česa drugega?
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Kako je tvoj svet preprost, saj ti kar zavidam,
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Kako je tvoj svet preprost, saj ti kar zavidam,
Dovolj preprost da ne rabim bit tako ozkogleden kot ti.
Tako je.Citat:
Uporabnik softi pravi:
zakaj je šel.
zato, ker je zahod to hotel
zato ker je zahod našel domače izdajalce in sovražnike, ki so se izkoristili več ali manj situacijo.
primer
NLB danes dela dobro. če jaz tukaj napišem, d aje v težavah..ne bo nič. če guverner BS ali min za fiannce reče, d ama NLB likvidnostne težave in so vloge pod vprašajem..se bo zgodilo kaj?
nmo.sfrj je šla v rit zarad propagande in koristi posameznikov.
Katerih posameznikov?Citat:
Uporabnik softi pravi:
zakaj je šel.
zato, ker je zahod to hotel
zato ker je zahod našel domače izdajalce in sovražnike, ki so se izkoristili več ali manj situacijo.
primer
NLB danes dela dobro. če jaz tukaj napišem, d aje v težavah..ne bo nič. če guverner BS ali min za fiannce reče, d ama NLB likvidnostne težave in so vloge pod vprašajem..se bo zgodilo kaj?
nmo.sfrj je šla v rit zarad propagande in koristi posameznikov.
Si še eden tistih, ki ne razume koncepta nagrajevanja za zasluge? Zakaj bi se delavec pretrgaval za delodajalca, če le-ta njegovega zalaganja niti ne opazi, kaj šele nagradi?Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Si se eden tistih, ki ne razume koncepta dodane vrednosti?
Citat:
Uporabnik Madafaka pravi:
Si še eden tistih, ki ne razume koncepta nagrajevanja za zasluge? Zakaj bi se delavec pretrgaval za delodajalca, če le-ta njegovega zalaganja niti ne opazi, kaj šele nagradi?Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Si se eden tistih, ki ne razume koncepta dodane vrednosti?