Umro je drug Tito

Dante

Pripravnik
3. sep 2007
544
0
16
Tole sem objavil že na enem drugem forumu pa bom še tukaj:

Mit o Titu je samo nadaljevanje mita o hlapcu Jerneju. Na relaciji hlapec-Gospodar je Slovenec hlapec, ki mu gospodar Tito milostno dovoli da iz skupne sklede kamor je dal vse dobi dovolj za osnovno preživetje, medtem ko gospodar pobere smetano.
Ta manjvrednostni kompleks imamo Slovenci vgrajen v nacionalnem karakterju in se nam ponavlja kot samoizpolnjujoča se prerokba.
Pri tem ne obsojam nižjega sloja za katerega je bilo osnovno preživetje res verjetno lažje pod Titom.
Obsojam pa vodilni sloj (politike,intelektualce, zgodovinarje..), ki se jim ni potrebno boriti za osnovno preživetje in imajo dostop do centrov moči da (razen redkih izjem)še vedno dovoljujejo to nostalgijo po suženjstvu in hlapčevstvu, kljub temu da smo dosegli status državotvornega naroda.sram jih bodi.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
zdej pa pejt na forum, kjer si to objavil, pa preberi kaj si objavil
potem pridi sem, pa preberi kaj si objavil.

ponavljaj dokler ne spoznaš, da si pozabil tablete vzete.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.439
5.671
113
razlož to unim kekcom v temi o arbitražnem sporazumu...
al so slovenci al hočjo bit podalpski hrva...hlapci

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
razlož to unim kekcom v temi o arbitražnem sporazumu...
al so slovenci al hočjo bit podalpski hrva...hlapci

ne..lahko so bečki konjušari.
a ti ne vidiš hlapčevanja na celi črti? poglej kaj je danes za nas slovenščina. kdo nam je general in kje je naš škorenj. da o dolgu, sociali in cestah ne govorim.

stari je pa bil...smotko..da ne bom nekulturen do pokojnika

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik Dante pravi:

Mit o Titu je samo nadaljevanje mita o hlapcu Jerneju. Na relaciji hlapec-Gospodar je Slovenec hlapec, ki mu gospodar Tito milostno dovoli da iz skupne sklede kamor je dal vse dobi dovolj za osnovno preživetje, medtem ko gospodar pobere smetano.
Ta manjvrednostni kompleks imamo Slovenci vgrajen v nacionalnem karakterju in se nam ponavlja kot samoizpolnjujoča se prerokba.
Pri tem ne obsojam nižjega sloja za katerega je bilo osnovno preživetje res verjetno lažje pod Titom.
Obsojam pa vodilni sloj (politike,intelektualce, zgodovinarje..), ki se jim ni potrebno boriti za osnovno preživetje in imajo dostop do centrov moči da (razen redkih izjem)še vedno dovoljujejo to nostalgijo po suženjstvu in hlapčevstvu, kljub temu da smo dosegli status državotvornega naroda.sram jih bodi.
bonk.gif

Nostalgija po suženjstvu in hlapčevstvu (citat texta zgoraj) obstaja samo zato, ker je dandanes samo še slabše. Status državnotvornega naroda my ass, če Bruselj dirigira, kot je nekoč Beograd. Zdaj smo celo prišli do točke, da bomo spet taspodnim lenuhom dajal - tokrat Grkom namesto bosancem in šiptarjem - gre za to vedno najdemo nekoga, ki nas molze. Nam se pa to še fajn zdi, kao podpiramo nerazvite. Oblastniki, tako kot včasih, gledajo samo nase in svoj dobiček, za rajo se jim jebe. Edina razlika je, da se dandanes vsaj par mesecev pred volitvami pretvarjajo, da jim je mar za rajo, po volitvah pa dalje za iste pare. Za vojsko zmečemo mač mor mani kot nekdaj, pa še nič ne dela, kar pa dela, je pa na misijah par Mm od "domovine"
crazy1.gif
. Živimo navidezno dobro (kot takrat za časa Tita), a vse to je na puf, ki ga bo potrebno nekoč vrniti in ga je že krepko čez 20 mrd$ (kolikor ga je imela juga za časa Tita).
Skratka, nič novega v deželi Danski, vse je še vedno gnilo, tudi ta tvoj "prispevek", katerega si vtakni v rit, kamor tudi spada.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a nisi bil ti med 'ta belimi' al je tist kameleon.

napisal si pa točno to kar bi jaz, če bi se mi dalo. je pa pametno danes biti tiho. ker hlapec je hlapec, budala budala, naivnež ostaja naivnež..in ti nisi jezus, ki odpira oči

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Jaz sem bil med tabelimi edinokrat, ko sem skoraj izkrvavel (sem bil bel kot jupol, počila rana na želodcu).
Drugače sem ponosen Slovenec, pokončen, nikomur podložen = rdeč.
cool-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik poldo pravi:
Naj pocivajo v miru vsi ki jih je ta zlocinec dal pobiti.

Vsaka oblast in ideologija pobija fizično ali psihično.

V bistvu bi po tvoji logiki lahko ukinili zgodovino in bi vse obravnavali iz vidika zločina.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Dante pravi:

Dosti je res in dosti ti dam prav. Sicer sem premlad in se starega ne spomnim, ampak ko govoriš, da je "hlapec" dobil
dovolj za osnovno preživetje. Tu si se preveč skoncentriral na hrano oz. materialne dobrine. Dobro poznam zgodovino in
in dosti sem preposlušal mojega starega o tistih časih. Niso imeli gliserjev in nemških avtov ki so danes dostim samoumeva,
imeli so pa nekaj česar mi generacija za njimi nimamo. To bratstvo in edinstvo. Če je to to kaj mislim.

Foter in mati pa stric in teta so bli skupaj ko rit pa srajca, skup na dopuste, v malo jebeno prikolico z minimalnim budgetom,
nabasani v stoenki na poti na Hvar. In vrjami da so bli bol srečni ko pa zdaj ko imajo hišo na morju, 2 avta in za lastne potrebe
neomejen budget.

Foter je reko da menja hišo, firmo, avto, vse za čas ko sta z matero mela zeleno stoenko in prihodke manjše od odhodkov.
Zdaj če je to nostalgija ali želja po mladosti nevem, skratka staremu skoz solza ****** ko se menima o tem.

Za primerjavo, jaz tega niti izkusil nebom. na stara leta si tako želet ponovit zgodovino. Sej pravim, premlad sem, samo
vsi zatrjujeo da so bili časi zlati. Fotru je firma kupla stanovanje in mu pomalem cvikala od plače. Za novo stoenko, ki bi
danes bla enaka enemu meganu je šparal 10 mesecev. Pa si danes našparaj 15k za novega megana v desetih mesecih.
Ob položaju delavca ki ga je imel. nemogoče, še leasing gre jebeno komaj komaj skozi ob solati in krompirju.

Danes mi pokaži firmo ki ti bo kupla stanovanje in ti cvikala pri plači, ker 90k kredita za spodobno stanovanje kot ga je dobil
foter (91m2) itak nemoreš smestit kredita, kajšele našparat na keš. Ja našparaš, v 35ih letih dela, ko si že na poti h gospodu.
smile-1.gif

Je "stari" bil svinja in kadil cigare s che guevaro, samo je pa mu uspelo nekaj kar danes ni možno.

Kok je pa smetane pobral s sklede pa je vseeno, hlapcu je bilo mleko dovolj in je bil srečen, to pa je glavno bilo takrat,
danes in jutri.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
ja sej, to k so si tkole lepo stanvanja kupval pa avtomobile, odplacujemo se danes...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
ja sej, to k so si tkole lepo stanvanja kupval pa avtomobile, odplacujemo se danes...

točno. podpis.
zato bomo pa jutri odplačevali grkom, ti pa boš imel iglujčka z 3500mm vodnega stolpca in predprostorom.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
stabilizacija evra, pa poceni stanvanja (sploh fenomenalne cene oficirskih stanovanj v jugi) sta dve popolnoma drugi stvari...

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik R0KY pravi:

Poulično govoričenje brez podlage.

Ničesar od tega ne plačujemo več.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
me veseli, da so tudi taki.

Kaj si ti betonarni tajkun počel ko je starega zviznilo?
tongue-1.gif

takrat se ne spomnim..verjetno sem gledal nogomet.

danes..danes sem letel mimo celja. sem se ustavil na lopati in mu namenil minuto tišine. v minuti sem si odvrtel filme maribora, velenja, ormoža, ljutomera, murske sobote, jesenic, gorice, kopra...

kako s eje letelo an delo, kako se je delalo, uživalo..kradlo malenkosti in živelo. potem se se pa spmnim kako je danes.
sem šel kar na kratkega