Predlog za prvi avto

ideolog

Fizikalc
16. feb 2012
248
71
28
17.325776N, 23.254786E
A sin ne zna sam kupit avto zase?
Sin bo že mogoče kupil avto sam zase (not :p), ampak s fotrovim denarjem.

Kar se pa vseh ostalih tukaj tiče, ki se že tri strani vžigate na to, ali bo zmogel svojo wembanjama hrbtenico stlačit v polota, ali ne, vam pa povem, da to nima nobene veze. Point fotra je ta, da se pohvali, da je mulc pač velik in ker je to njegov otrok, hoče zanj seveda samo najboljše (varen in ultrapičkohvatan avto), kar pa poloti clioti pač niso. V primerjavi z Jaecco7. :fredi:

• Haha
Reactions: motoroki in sajkek

motoroki

Fizikalc
30. maj 2022
657
133
43
Sin bo že mogoče kupil avto sam zase (not :p), ampak s fotrovim denarjem.

Kar se pa vseh ostalih tukaj tiče, ki se že tri strani vžigate na to, ali bo zmogel svojo wembanjama hrbtenico stlačit v polota, ali ne, vam pa povem, da to nima nobene veze. Point fotra je ta, da se pohvali, da je mulc pač velik in ker je to njegov otrok, hoče zanj seveda samo najboljše (varen in ultrapičkohvatan avto), kar pa poloti clioti pač niso. V primerjavi z Jaecco7. :fredi:
Jaz imam 195 pa mi nič ne hodi narobe, ko se vsedem v kupeja...čim nižji tem bolje, ostalo je iskanje dlake v jajcih.:cool:

Piton

Guru
11. apr 2022
2.069
108
113
ChatGPT pravi: če bi ocenil "kabriolet prijaznost":
  • Slovenija: 8/10
  • Južna Anglija: 7/10
  • Povprečna Velika Britanija: 5–6/10
ChatGPT je kt kravatar, ki ima politično širino.
Govori ti tist, kar hočeš slišat, evo:

Se torej strinjava da je VB boljša lokacija za kabrio, kajne?

Ja — če gledaš predvsem temperaturno udobje skozi leto, je United Kingdom za kabriolet verjetno boljša lokacija kot Slovenia.
VB ima:
  • mile zime,
  • zmerna poletja,
  • manj temperaturnih ekstremov,
  • precej več dni v “idealnem” območju za odprto vožnjo.

shift

Guru
20. jul 2007
10.453
3.059
113
za šankom
A se nisi nikol vozil kot mulc z mopedom? Tam pa nisi bil prepihan v kratki majici?

Stranske šipe gor pa se lohk še globoko v jesen (ali celo zimo) voziš s kapo in kakšnimi usnjenimi rokavicami.
Samo poglejmo Angleže kolk so usekani na cabrie, pa glede na vreme glih ni logično, da so.
Ni point v stranskih sipah, ker se brez veterne zaščite se vedno veter vrtinci v višini ramen med obema sedezema, z veterno mrežo se pa ni noben problem peljati pri 15 stopinjah ja, tudi manj če je sončno

• Všeč mi je
Reactions: Matey

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.814
259
83
Ni point v stranskih sipah, ker se brez veterne zaščite se vedno veter vrtinci v višini ramen med obema sedezema, z veterno mrežo se pa ni noben problem peljati pri 15 stopinjah ja, tudi manj če je sončno
Vetrna mreža mi je bila samoumevna, ker jo imajo nekateri avti (sicer v manjšini) fix integrirano.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.814
259
83
ChatGPT je kt kravatar, ki ima politično širino.
Govori ti tist, kar hočeš slišat, evo:

Se torej strinjava da je VB boljša lokacija za kabrio, kajne?

Ja — če gledaš predvsem temperaturno udobje skozi leto, je United Kingdom za kabriolet verjetno boljša lokacija kot Slovenia.
VB ima:
  • mile zime,
  • zmerna poletja,
  • manj temperaturnih ekstremov,
  • precej več dni v “idealnem” območju za odprto vožnjo.
No, jaz sem mu bolj nevtralno zastavil vprašanje, ti si mu že sam namignil odgovor.

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.254
14.249
113
Nisi imel kabrija a ne?
v lasti ne, sem jih pa nekaj vozil in izkušnja je taka kot je, če si visok ... skoz so problemi, najbolj idelaka je dejankso poleti ob 19:00 naprej... vse ostalo je muka...
pa če že, potem je edino kakšni veliki cabirji, roadsterji v rangu 100k€, vse ostalo pač to ni to, (za velike) :evil:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
36.100
18.822
113
Sin, star 18 let bo ravnokar naredil izpit in kupujemo prvi avto.
Pogoji so starost do nekje 10 let, bencinar, do 150k km, čim cenejše vzdrževanje in da je malce večji (kakšen Clio, Polo, C3 odpadejo, ker je visok 195cm)
Budget ima širok razpon od 3k do 7k€. Iščem kakšen pameten predlog? Hvala!
Za svojo familijo sem pred kratkim iskal nekaj podobnega - čimbolj enostavno in na dolgi rok čimbolj zanesljivo vozilo kot drugi avto, budget je bil prav tako okoli 7k ampak sem ga na koncu še malce dvignil ter za 10k kupil 06/2017 letnik Mazdo CX-3 2.0 120hp benz z 88k prevoženimi km, 6-stop.ročni menjalnik. Malo kot namig, da pogledaš še malo v smer proti pregovorno kar zanesljivim japoncem. :)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.914
8.701
113
pri taščici
Sicer pa na kratke.peljal cabrioleta pred leti.
Meni nič drugace kot klasika.
Steklena streha je pa slabse kot klasika. Sploh ce je ne mores zagrniti..
Si kot v topli gredi.
Panorama je pa tako kot ravna streha. Fensy
In sam cakas da bo zacela zamakat. Ker je se vsaka, popravilo pa ni enostavno za a je to mojstra.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
36.100
18.822
113
Se bolj verjetno pa opecen nos...
Sam res no. Škoda, da se ni na voljo kakšne rešitve za tak problem v obliki sončne kreme, kape s šiltom ali pa navsezadnje možnost (začasnega) dviga strehe. :D

P.s. Imel sem več cabriov kar nekaj let pa se samo smejim izpostavljenim pomislekom zakaj ne imeti topless avta. Je pa dejstvo, da ali si človek za take sorte vozilo ali pa nisi in taki pomisleki ala opečenost, prepihanost, itd. običajno prihajajo od tistih, ki najverjetneje za to enostavno niso pa čeprav so si ga morda kdaj lastili oz. so ga kdaj krajši čas vozili.

• Všeč mi je
Reactions: VAG in Hanzi