UKC - račun, izterjava

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
in kdo bo to plačal? delodajalec, ali ti,.

jaz dajem delavcem bruto..ne neto.

če pa dajem neto, pa prej preračunam svoj bruto v ta neto. sej razumes, d aje to na koncu breme tebe. sam da če ti dam jaz denar, mas ti opcijo ne placat.

jaz sem zato, da se daje bruto delavcem. pa naj placujejo penzijo, zavarovanej..al pa ne. sam bi dajal za zdravstvo isto, za penzion nic. bi bil bogatejsi na stara leta.

sam to je prevec za naso miselnost, kjer moramo imet vse, pa 2k palce za prekladanje papirjev

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Isto, kot gre sedaj za obvezno zavarovanje, bo potem še za dodatno, torej bo znesek le večji, celoten sistem bo pa enak.

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
525
18
18
1. Upnik te je pred vložitvijo izvršbe zagotovo pozval, da bi poravnal omenjeni dolg. Verjetno ne samo enkrat, ker se izvršbe ne vlagajo takoj

2. Za obročno plačilo še vedno ni prepozno...Lahko bi se dogovoril za odlog izvršbe, ter plačeval obroke v skladu s tvojimi finančnimi možnostmi.

3. Če trenutno prejemaš minimalno plačo, ti ne morejo trgati od plače, lahko pa ti vzamejo regres, božičnico, kake nagrade.

4. Ne se preveč zanašat na odpis dolga. Po pravnomočnosti izvršbe (tudi če se ta ustavi ker nimaš -trenutno- premoženja) lahko upnik v roku 10 let vloži novo izvršbo na podlagi izvršilnega naslova. Verjetno ni potrebno poudarjati, da boš v tem primeru moral plačati tudi vse pripadajoče zamudne obresti ter stroške...

Moj predlog...Pokaži interes za poplačilo dolga, kontaktiraj upnika ter skušaj obročno odplačevati dolg. Obresti ti tečejo, tako da ne odlašaj predolgo!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:

jaz sem zato, da se daje bruto delavcem. pa naj placujejo penzijo, zavarovanej..al pa ne. sam bi dajal za zdravstvo isto, za penzion nic. bi bil bogatejsi na stara leta.

sam to je prevec za naso miselnost, kjer moramo imet vse, pa 2k palce za prekladanje papirjev

ideja je zelo všečna, če ne drugo, dela ljudi bolj odgovorne. Danes reče vsak, da bo država poskrbela za njega, ker itak plačuje bajne davke in se na nek način dela lenuha. Če pa bi morali plačevati sami, bi pa že tu bili bolj odgovorni, recimo.

ampak problem bi nastal s tistimi nekaj posamezniki, ki seveda ne bi plačevali, potem pa pristali v bolnici..in kaj z njimi..prisilno dela, da odplača dolg...bi šlo skozi, kaj pa če bo invalid, ampak....

seveda bi bil pogoj, da so vse institucije, katerim bi se plačevalo, v državni lasti, da pa bi bile neprofitabilne, pa so že nebesa..mogoče..v naslednjem sistemu?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kako je v amriki..ni denar, ni operacija.. sicer smo na nivojem pdo današnjim standardom za zivali..ampak..tko to gre.

drzavna last, neprofitno..sej ej zdravstvo neprofitno..sam hocjo bit zaposleni profitni..pol ap delajo popoldne an fus, al pa kar med sihtom na placilo.

balkan, sej to sva ze ugotovila

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
zdravstvo je ja, ampak zavarovalnice niso.

amerika ima to dobro urejeno ja, ni pa optimalno

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
vsekakor, samo sonce naj posije, jebeno vreme
smile-1.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
pač na zadnjega.... pa meni se pa zdi čisto OK, da si dobil račun. Žal tako je. če sedaj nimaš pač tečejo obresti in enkrat boš verjetno nekaj imel. Pač bodo takrat pobrali. Če bi bilo čisto pošteno, ti za staro zgodbo ne bi smeli upoštavati zavarovanja, ki si ga sklenil kasneje. Ampak smo pač na žalost/srečo socialna država...

Zelo podobno, kot za avto, ali imaš kasko ali pa računaš na to, da se ne bo nič zgodilo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Sigurno je prav, da je račun in da se ta tudi slej ko prej z obrestmi vred plača. Sicer budale izpadejo tisti, ki si zavarovanje plačujejo kljub minimalni plači. Fora zavarovanj na splošno pa je seveda, da se zavarovancu praviloma nikoli to ne splača. Če bi sam varčeval znesek za kasko, bi povprečni zavarovanec bil v precejšnjem plusu. Kdo pa kdo pa tudi na zgubi ob nesreči. Če pa pridno plačujemo zavarovanje, pa se mora zavarovalnicam smejati. Brez dobička tega ne bodo počele.
Nič ni zastonj, še najmanj pa zdravje.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik reality pravi:
Če vrašaš astroboya (Jerneja), je naše zdravstvo zastonj?
Ampak verjemimo astroboyu... pri nas je zdravstvo brezplačno?
smirk-1.gif

sam sem bil 4 leta na bolniški,imel 3 operacije,komplet zdravljenje je stalo preko 45000 evrov,plačal pa nisem nič,razen dodatnega zavarovanja. torej iz mojega primera je naše zdravstvo zastonj. Ali se pa motim...

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Smo ti mi plačali iz "neuveljavljanja" našega kaska
smile-1.gif
.

Jaz zdr. zavarovanje gledam kot kasko, katerega upam, da mi nikoli ne bo treba koristit.

Tud avto je ful kasko, pa ga v primeru toče kljub temu skrijem na varno. Prihranim sitnosti + avto ostane tak, kot mora biti.

LP,
PIC

Nazadnje urejeno:

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Citat:
am sem bil 4 leta na bolniški,imel 3 operacije,komplet zdravljenje je stalo preko 45000 evrov,plačal pa nisem nič,razen dodatnega zavarovanja. torej iz mojega primera je naše zdravstvo zastonj. Ali se pa motim...

si imel obvezno zavarovanje ali nisi? in PZZ?

Še enkrat povprečna plača v RS plača za obvezno zdravstveno zavarovanje okol 2700eur preko prispevkov.....
+ PZZ okol 350 eur

Zastonj, kakor za koga...

Če pa praviš, da si brez kakršnega koli zavarovanja prišel skoz zastonj...... potem se strinjam.....

Tvoj primer je pa tak, kot bi rekel da imaš zavarovan avto in da je bila škoda, ki si jo v narekovajih povzročil zastonj?
tko nekak je tvoj primer..

Zastonj bi blo, če ti nebi od plače nič trgal...... to je zastonj..

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Dogovori se za obročno odplačevanje, žal je preveč člankov, reklam na račun zavarovanja, da se naj ljudje zavarujejo, danes si zdrav, jutri popoldne si na urgenci.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Eno vprašanje. Zakaj brez dodatnega zavarovanja? Saj meni je tud škoda denarja..., samo če se karkoli zgodi veš, da pušneš velike denarje.
Koliko je zdaj teh?
Dodatno?
Dopolnilno?
Prostovoljno?

Lahko nekdo povzame za nas, ko nismo odvetniki/zdravniki/zavarovalni agenti ?

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
No, sj če pogledaš si še zmeraj v plusu.
25€ (kolikor stane PZZ) x 12mesecex x 10let = 3000€ .
Plačaj teh 1800€, probaj se zmeniti z obročno odplačevanje.
Si riskiral (sicer na mal neumen način) in si tudi profitiral 1200€ .