UKC - račun, izterjava

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.306
13
38
Ljubljana
zadeva je sledeča, v avgustu lani sem preležal 3 tedne v bolnici, pač dobil sem neko hujšo bolezen in od takrat do sedaj sem še vedno na bolniški, skratka zadeva je sledeča, v tistem času ko sem preležal v bolnici sem bil brez dodatnega zdravstvenega zavarovanja in tako so mi izstavili račun za 1.800€, pač ker nisem imel od kje vzeti tudi nisem moral plačati in sem pustil, danes pa dobim iz sodišča pač da moram v roku osmih dneh poravnati ta strošek drugače se mi bodo usedli na plačo. Sedaj mi zdravstveno zavarovanje teče, se kdo spozna na te zadeve kakšno pritožbo bi lahko napisala? Najbolj absurdno mi je pa to, da tej isti ljudje, ki so me poslali na bolniško in sedaj vlečem že 9 mesecov minimalno plačo hočejo od mene 1.800€, ki ne vem od kje naj jih potegnem.
frown-1.gif

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.906
106
63
mb+ -20km
Na zadnji stavek, od minimalca ti ne smejo trgati nič.Kar se ostalega tiče, napiši prošnjo bolnici za odpis dolga, malo ali pa fejst pojamraj, napiši vse možno, da se komaj preživljaš itd.
Imaš možnosti, da ti odpišejo dolg.Kaj več, pa naj drugi napišejo.

lp

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
jah mal pozno si se lotil dogovarjati z njimi.
kaj naj ti rečem, ena šansa je, da ugovarjaš sklepu o izvršbi, pa s tem odložiš pravnomočnost sklepa za nekaj let...

na koncu koncev enkrat boš pač tole plačal, dvomim, da ti bo ukc odpustil ta dolg. verjetno tudi imaš neko premoženje, na katerega se ti lahko usedejo. jaz bi šel v akcijo, pa poizkusil doseč neko pametno dogovorno rešitev o obročni poravnavi tega dolga...

karkoli drugega, ti bo povzročilo samo dodatne stroške v končni fazi.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
Ne vem kako se to resuje. Vem samo da imas tri mesece moratorija na skljenjeno dod. Zavarovnaje. Se pravi danes zavarujes, velja sele cez tri mesece.
Kaksen delez pa predstavlja tvoje doplacilo napram celemu znesku?10,20,25%
kaksen racun je sploh izstavila bolnica?

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.306
13
38
Ljubljana
ja račun pač je iztavljen navadn na moje ime tak kot ga ponavadi dobiš če notri ležiš, samo da pri mojem piše da je treba znesek poravnat, pri drugih računih pa piše da je samo informativni račun. ja vem pa da začne dodatno zdravstveno veljat po treh mesecih. jaz sem ga sklenil isti dan ko sem šel notri v bolnico pa mi je decembra šele začel veljat. drugače pa če sploh ne bi mel zavarovanja bi bilo račun okoli 12.000€, tako da imam samo tistih par procentov za plačat, ampak vseeno 1.800€ ni malo zame napram temu da že 9 mesecev dobivam po 500€ plače na mesec

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Najbrž gre za zahtevek iz naslova dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja (Vzajemna, Triglas, AS) in ne dodatnega zavarovanja?
Kolikor se spomnim, se lahko osebi, ki nima urejenega dopolnilenga zdravstvenega zavarovanja zaračuna nek maksimalni letni znesek, ki ni večji od dveh (ali treh?) letnih premij za navedeno zavarovanje. Če ima kdo knjigo za licenco zavarovalnega zastopanja, tam natančneje piše o tem, pa nekje v zakonu o obveznem in dopolninem zdr. zavarovanju bi naj to nekje pisalo.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Da se nardit, če zadeva ni v izvršbi, ko je ni več pomoči...

žal........

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Eno vprašanje. Zakaj brez dodatnega zavarovanja? Saj meni je tud škoda denarja..., samo če se karkoli zgodi veš, da pušneš velike denarje.

Drugače pa srečno.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Če bi se vsak dodatno zavaroval šele ob nesreči, bi bilo pa res fino. Tisto kar pišeš o tem, da si zdaj zavarovan nima veze. To je isto kot če bi šel streho zavarovati po toči.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
se bojim da bo tole avtorju dobra šola...
pred leti se je dalo zavarovat ko si pristal pri zdravniku in je naslednji dan veljalo zavarovanje.

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.306
13
38
Ljubljana
niti nikoli nisem pomislil na zavarovanje, zato ker že več kot 10 let nisem hodil k zdravnikom ker so mi bili pač nepotrebni in nisem bil nikoli nič tako hudo bolan, sedaj pa me je zgleda zvilo za vsa leta nazaj

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
to da nisi bil bolan 10 let in nisi rabil zdravnika je zelooo slab izgovor v tem primeru. ni mi pa jasno,da si pustil račun stat 1 leto.si mislo,da bodo pozabili? da ga bo plačal borat? vsak račun,ki je izstavljen sem mora nekako pokrit. če bi šel v akcijo takoj,ko si dobil račun bi morda šlo,danes pa morda malce težje...
skratka,disciplina v življenju je pomembna.

I

Izbrisan uporabnik #488

No, sedaj pa te bodo lahko 10 let lovili za neplačan račun...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Kaj napadate mojstra, saj ni sam kriv, da je pri nas vse tako zavoženo, da dejansko moramo plačevati dodatno zavarovanje, lastniki teh zavarovalnic pa se bogatijo.

upam, da pride čimprej do tega, da se bo dodatno zavarovanje preoblikovali v obvezno in bo plačeval direktno kar delodajalec.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Če vrašaš astroboya (Jerneja), je naše zdravstvo zastonj?

Dejstvo je da človek z povprečno plačo iz prispevkov obveznega zavarovanja da okol 2.700 eur potem je tuki še PZZ...

Ampak verjemimo astroboyu... pri nas je zdravstvo brezplačno?
smirk-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
iz bruto plače bo šlo, oz bo prispevek večji.

hanzi, kako pa penzionisti plačujejo obvezno zavarovanje zdaj? brezposelni...pa si plačujejo sami.