Ugoden stanovanjski kredit

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Ne vem no, sem v bančnih vodah že skoraj 10 let...in nebi rekel da leasing hiš niti malo ne zanima tvoja kreditna sposobnost, ker potem bi vsak leasing dobil, in ga ne, in prav tako marsikoga zavrnejo,..sploh v teh časih....Pri leasingu je prednost da jih finančna možnost ne zanima tako zelo podrobno kot je pri bankah, moramo pa vedeti da je razlika ali imaš na leasing avto ali pa nepremičnino...in ali je avto za 10t eur ali pa stanovanje za 100t eur. Kljub vsemu moraš biti sposoben odplačevati leasing.

Sem na prvi strani iskalnika našel in poglej.....na strani tri - kaj ti mora delodajelec izpolniti.
http://www.rl-sl.com/docs/Zahtevek%20za%20odobritev%20Leasinga%20nepremicnine%20FO.pdf

Nazadnje urejeno:

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
KSZ
Cilj vseh bank in lizing hiš je, da je stranka sposobna vračati kredit (lizing) iz svojega denarnega toka, torej prihodkov po domače. Razna ostala zavarovanja (oz. lastništvo v primeru lizinga) so zgolj statično zavarovanje, ki ga banke vodijo v svojih bilancah, da zagotavljajo kapitalsko ustreznost in da zadostijo raznoraznim kriterijem.
Bankam ni v interesu, da pobirajo nepremičnne in jih potem prodajajo. To je samo zadnja možnost, ko vse drugo odpove.

Dajte razmišljajte malo po kmečko. Jaz imam denar in ti ga posodim. Kaj pričakujem od tebe? Da mi vrneš denar (in obresti)! Ne zanima me, kaj si ti kupil s tem denarjem, jaz hočem samo svoj denar nazaj.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik feler pravi:
Ne vem no, sem v bančnih vodah že skoraj 10 let...in nebi rekel da leasing hiš niti malo ne zanima tvoja kreditna sposobnost, ker potem bi vsak leasing dobil, in ga ne, in prav tako marsikoga zavrnejo,..sploh v teh časih....Pri leasingu je prednost da jih finančna možnost ne zanima tako zelo podrobno kot je pri bankah, moramo pa vedeti da je razlika ali imaš na leasing avto ali pa nepremičnino...in ali je avto za 10t eur ali pa stanovanje za 100t eur. Kljub vsemu moraš biti sposoben odplačevati leasing.

Sem na prvi strani iskalnika našel in poglej.....na strani tri - kaj ti mora delodajelec izpolniti.
http://www.rl-sl.com/docs/Zahtevek%20za%20odobritev%20Leasinga%20nepremicnine%20FO.pdf

Res je, predložiti sem moral zadnje tri plačilne liste, iz katerih je bilo razvidno, da plačujem že dva kredita. Pa jih to ni nič motilo. Mimogrede, šlo je za 10 jurjev za avto.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Sedaj uporabljajo še SISBON tako da tudi če na plačilni nimaš kredita, se ga vidi v SISBONU. Dejstvo je da leaing manj komplicira, sploh pri avtih, ker avto je njihov dokler ga ne odplačaš, pri kreditu za 10t eur pa avto ni od banke. Pri leasingu nepremičnin in kakšnih premičnin-strojej ipd., je malo drugače. Kot je pa že predhodnik napisal, vsakega zanima kreditna sposobnost, in kreditno sposoben moraš biti...men verjem da če imaš minimalca, ne boš doš dobil novega BMW 7 na leasing pa da se v steno z glavo butaš. Je pa res da kot sem že napisal, leasing ni tako strikten, sploh glede zaposlitve za nedoločen čas ipd.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Da malo obudim temo...

A je kdo v zadnjem času jemal kakšen stanovanjski kredit in hodil naokoli?
Se priporočam za info, ki jih je dobil na kateri izmed bank, predvsem obresti ter pod kakšnimi pogoji.
smile-1.gif

Kot gledam je kakšna banka vmes ukinilina 12m euribor (npr. unicredit), na kar sem nekako računal, saj pričakujem v roku nekaj let rast euriborja, ker se gospodarstvo v EU počasi pobira, ECB bo pa temu primerno višal euribor. Jasno bo pa fiksni pribitek banke ob kreditu ostal. Bom pa ubral drugo taktiko...
smile-1.gif

Torej, če ima kdo sveže info se priporočam!

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.312
7.318
113
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
Da malo obudim temo...

Se priporočam za info, ki jih je dobil na kateri izmed bank, predvsem obresti ter pod kakšnimi pogoji.
smile-1.gif

Kot gledam je kakšna banka vmes ukinilina 12m euribor (npr. unicredit), na kar sem nekako računal, saj pričakujem v roku nekaj let rast euriborja, ker se gospodarstvo v EU počasi pobira, ECB bo pa temu primerno višal euribor. Jasno bo pa fiksni pribitek banke ob kreditu ostal. Bom pa ubral drugo taktiko...
smile-1.gif

Ce bi se razmere drasticno spremenile gres na drugo banko po kredit in zapres prvega. Ni neresljivo. In ob tem dejstvu se da tudi s prvotno banko kak reprogram naredit.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Haha

tipicen primer financne nepismenosti.

1.9 / 2.2

torej cca 15% bolj ugoden kredit je zate "ne toliksna razlika". Mal bebavo si izpadu s tem postom, sej ves ane

grenivka

Pripravnik
1. avg 2007
616
0
16
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Haha

tipicen primer financne nepismenosti.

1.9 / 2.2

torej cca 15% bolj ugoden kredit je zate "ne toliksna razlika". Mal bebavo si izpadu s tem postom, sej ves ane

Lepo, da si mu to povedal po 2 letih
priden.gif

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
Da malo obudim temo...

smile-1.gif

smile-1.gif

Ce bi se razmere drasticno spremenile gres na drugo banko po kredit in zapres prvega. Ni neresljivo. In ob tem dejstvu se da tudi s prvotno banko kak reprogram naredit.

Tako, ja. Samo moraš biti kreditno sposoben za še en kredit. Če nisi pa pozabi na to opcijo.
Vmesni čas za dan ali dva preden odplačaš prvi kredit si namreč na dveh kreditih.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
To ne drži.

Če se takoj meniš pri novem kreditu, da se del porabi za poplačilo prvega, se le ta ne upošteva.

peters

Pripravnik
30. jul 2007
196
0
16
Od preverjenih cca. 10 bank samo na NKBM v kreditno sposobnost štejejo tudi malico in prevoz...

Nazadnje urejeno:

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.902
113
Ne povsod in ne nujno. Oziroma prej samo izjemoma. To kar si napisal vpliva na višino kredita, na obrestno mero pa ponavadi ne (pribitek ti znižajo če imaš pri njih TRR, kartico, bonitetni račun,.....plus seveda tisto kar se ti uspe oziroma kar se sploh da pogajati).

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.902
113
Decembra (2013) sem črpal stanovanjski kredit zavarovan s hipoteko, odobren konec septembra.

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.902
113
Ja in na tabeli je pisalo da če je zastavno razmerje nižje od 1 : 1,6 ti pribijejo 0,3%. Nekatere banke tega nimajo, imajo samo določeno zahtevano razmerje pod katerega ne grejo. Plačilna sposobnost (višina plače) nima z višino OM nič.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.165
1.141
113
Citat:
Uporabnik peters pravi:
Od preverjenih cca. 10 bank samo na NKBM v kreditno sposobnost štejejo tudi malico in prevoz...
Mogoče pa to zato, ker banke vejo, da se bosta ti dve nadomestili v kratkem ukinili?