Najbolj ugodne pogoje ta trenutek nudi BKS banka. Toplo priporočam, da greš najprej k njim in nato z njihovo ponudbo opletaš pri drugih bankah.
Sam sem na koncu vzel pri NLB, kjer so sestavili dokaj zgledno ponudbo (potem, ko sem jim dal BKS ponudbo na vpogled). Ponudba BKS je bila v končnem znesku (= celoten strošek najema kredita) sicer ugodnejša, ampak je bil začetni strošek v mojem primeru za 700 € višji. Poleg tega mi zdaj ni treba menjavat banke (sem komitent NLB), kreditne kartice, elektronske banke... kar tudi potegne za sabo stroške (katerih ti noben ne omeni), čas, živce. Na koncu sem pač požrl tistih nekaj 100€ razlike (= par € na obrok) za ceno tega, da se ne zajebavam z menjavo banke, da imam v štartu 700 € več, kar mi ta trenutek predstavlja veliko denarja, da ostanem na sistemu, ki ga poznam,... NLB sicer ni idealna banka, ampak ko si komitent neke nove banke, se šele tekom poslovanja seznaniš z njihovimi prednostmi, slabostmi in "skritimi" stroški v poslovanju. Za tisto kar jaz rabim, mi pa NLB povsem zadostuje, zato niti nisem čutil potrebe po menjavi banke.