Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
so cene prenizke. Niso samo dajatve...taksistov je toliko, da v 8 urah ne naredijo dovolj fur pa cetudi bi znizal dajatve.
To drž, ampak država bi morala zagotoviti, da se vsi držijo zakonov, kar pa očitno ne drži in konkretni uradi, ki jim je to v pristojnosti gledajo stran glede na zapis zgoraj. Torej naj... vsak, ki bi pošteno delal, nateguni se pa mastijo.Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
so cene prenizke. Niso samo dajatve...taksistov je toliko, da v 8 urah ne naredijo dovolj fur pa cetudi bi znizal dajatve.
Kandidiraš za neumno izjavo leta? Ponudba in povpraševanje postavljata ceno. Če je ponudba velika je pač cena nizka... kdor ne preživi pač naj zamenja službo, tržno gospodarstvo se reče temu. Če hoče kdo višji zaslužek in dovolj dela naj se ukvarja s čem kjer je ponudba manjša od povpraševanja... recimo s srčno kirurgijo ali čem takim. Omejevanje in kvotni sistem nekako niso najbolj zaželeni v zahodnem svetu.
Ne, ampak ti iz le tebi znanih razlogov ignoriras kar sem pisal pred tem. Ker je na podrocju taksijev ze 20 let teksas in ker se posledicno skoraj ne placuje dajatev je cena sla v poden. Hkrati pa se je povecevala flota taksijev (vedno sem zagovarjal konkurenco). In sedaj smo na tocki ko dajatve sploh niso problem. Ker predstavljajo minimalen strosek taksista. Tu ni vec prostora za spremembe. Sedaj smo na tocki, ko je taksijev toliko, da voznik mora delat vsak dan po 12 ur da se splaca.Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Kandidiraš za neumno izjavo leta? Ponudba in povpraševanje postavljata ceno. Če je ponudba velika je pač cena nizka... kdor ne preživi pač naj zamenja službo, tržno gospodarstvo se reče temu. Če hoče kdo višji zaslužek in dovolj dela naj se ukvarja s čem kjer je ponudba manjša od povpraševanja... recimo s srčno kirurgijo ali čem takim. Omejevanje in kvotni sistem nekako niso najbolj zaželeni v zahodnem svetu.
A to je name letelo? Ker ce je potem nisem preprican da si razumel moj point.Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Vedno znova me preseneča bebavost nekaterih. Vse bi radi zastonj, plače bi pa visoke. Tvoj strošek je plača nekoga drugega.
P.S.: In komur ne paše delati zastonj, naj seveda menja poklic.Ker nekje drugje boš ravno tako (ali celo bolj) konkurenčen in bodo pa leteli veliki denarji na kup. #pametnjakovič
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ce bi ti svojo kreativnost uporabil za kaj drugega kot samo za forum bi bilo tudi ok... free prevozi v sluzbo...pa kje jih kemlkes. Slovenija funkcionira na hard cash...no pa kak helikopterski prevozCitat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Pred kratkim so lokalnega popoldanskega kozolčarja obiskali prav po filmsko. FURS, policija....
Sumim da je v tej taxi družbi konkretna mafija v ozadju, ki ti ne pusti dihat, če ne sprejmeš njihovih pravil igre. Pristojne ki bi morali kaj narediti na tem področju, pa mogoče free vozijo v službo.
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
A to je name letelo? Ker ce je potem nisem preprican da si razumel moj point.Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Vedno znova me preseneča bebavost nekaterih. Vse bi radi zastonj, plače bi pa visoke. Tvoj strošek je plača nekoga drugega.
P.S.: In komur ne paše delati zastonj, naj seveda menja poklic.Ker nekje drugje boš ravno tako (ali celo bolj) konkurenčen in bodo pa leteli veliki denarji na kup. #pametnjakovič
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
uber ne bo pocenil, bo pa najbrž spremenil igro... samo dvomim da bo nevem kako uspešen...
hopin je vsakemu taksistu ponujal 100€...
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Uber je ena taka gnila firma (CEO je gnoj od cloveka npr.), ki nacrtno spila dumping z namenom, da konkurenco spravi ob posel, potem pa bodo cene popravili. Dejansko subvencionirajo voznike. To je edina firma, kjer mocno drzim pesti, da propade.
LP,
PIC
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Uber je ena taka gnila firma (CEO je gnoj od cloveka npr.), ki nacrtno spila dumping z namenom, da konkurenco spravi ob posel, potem pa bodo cene popravili. Dejansko subvencionirajo voznike. To je edina firma, kjer mocno drzim pesti, da propade.
LP,
PIC
To se dogaja na vseh področjih razen na tistih, ki so še Venezuelsko državno regulirana. Pride tako... 21. stoletje.Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Ni tako preprosto. Potem ne boš imel nič proti, ko pride ogromen konglomerat v tvoje kraje, zbije cene v poden, propadeš, nato te pa zaposli kot podizvajalca za drobiž, kar si služil v preteklosti.