Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
zaprt sistem: v socializmu so hoteli biti samozadostni in popolnoma zaprta država, uvoženih stvari je bilo malo, v glavnem so švercali, skratka tipična železna zavesa.
softi, ne maram, da se me označuje za desničarja, še posebej ker so desničarji fanatični verniki ta klinčev RKC silijo vsepovsod. Vem pa da nisem levičar, ker leva politika je v glavnem potomec komunizma in teh organsko ne prenašam.
Kar se tiče številk, lej, dodajanje ničel na bankovce pove vse. Pa tudi to, da je socializem propadel že v skoraj vseh državah tudi pove marsikaj. Torej boš rekel da se komunizem obnese?
rkc pust..to je druga sekcija
govorimo o desni, levi. če nisi desni, si levi. in obratno. rkc kle nima kaj vmes. aja, med desni in levi je še nevtralni, sam to ti nisi.
pa zdej poglejmo osnove matematike
1+1=2
2+0=2
0+2=2
pa še kaka varianca te sorte.
zdej fizika
akcija, rekacija. ti mene, jaz tebe.
pa nazaj na matematika
maš množico. poimenujmo jo trg, T
maš durgo, poimenujmo jo proizvodnja, P
maš tretjo, državni aparat, DA
Dokler je T zaprt in je P eksluzivni na tem T in je P del tega T, potem ta T napaja DA in če DA ne ratse, je T dovolj močan. Če P ratse, T ne dohaja, potem DA stagnira, ali pa Išče F, financiranje, množica, ki najverjetneji ni ne P, ne T ne DA.
in bil je T, 22 mio, bil je P, zaščiten, prevelik, ampak vse se je prodalo, pač na silo, bil je DA, bilo je nekaj F, spretno nategnjenega za nepovratna sredstva.
in zgodil se je odprti sistem, prpeustna membrana skozi množice in radikalne sprmemebe
T se je zmanjšal na 2 mio, širitve, obljubljene..ni zaznati
P se ja zmanjšal, seveda, sja ej bil prenapihnjen. prišel je PT, tuji P, ki je domači P s pomočjo managerjev, ekonomistov, slavistov uničil.
zgodil se je DA, ki je % precej večji kot je bil
in izginil je F. dobil smo TF, ki financira, ampak tudi pobira. nategnt nismo sposobni nbenga.
kaj sledi?
ja polne police sbudget smeti, polne police uvožene nekvalitetne robe, en kup jamrajočih domačih proizvajalcev in pridelovalcev, raztur trga in delovne sile. skratka..kaos.
kdo je kriv? komunizem? kapitalizem?
ne, požrešnost sekte.