Mogoči bankrot Slovenije glavna tema svetovnih po?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Pač dejstvo je, da nekateri bebci očitno mislijo, da so pred socializmom ljudje živeli v jamah...realnost pa je, da smo bili v primerjavi s sosedi v stari jugi precej bolj razviti, kot smo bili potem v socializmu...okej, goorovim seveda o s in z sosedah...

sicer pa mnogo pove dejstvo, da so se zahodni nemci, ki so imeli totalno razruženo državo, pobrali in nas krepko prehiteli...

potem je pa prišlo do situacije, ko se je sin partizana klanjal bicšemu nacivojaku, ki je prišel letovat na jadran in je sin partizana pred njih hlapčevsko iztegoval roko, da bi mu švaba naklolnil kakšen pfenig...zelo žalostno pravzaprav...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
Po moje je v tistih slabih casih pol slo gradbenistva delalo arabiji in afriki. Sedaj nam pol dela v slo opravijo tujci, slovencev v tujini pa prakticno ni vec(ajd hidromontaza v libiji nekaj kvacka).
Mirna naj mu bo zemljica tistemu ki misli da bo trgovina resila slovenijo in jo popeljala v indijokoromandijo.

Ce je bila vsa tehnologija v jugi zastarela pa se za en teden vrnimo v zivljenje v 19.stoletju ali pa cas SHS.

Kitajska in podobna industrija je zjebala sistem, razviti sistem pa se temu ni uprl carine) ker so na ta racun nekateri lepo zivel.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
sicer pa mnogo pove dejstvo, da so se zahodni nemci, ki so imeli totalno razruženo državo, pobrali in nas krepko prehiteli...

ja ampak en čokolino Abraham bi še vedno rad mahal s staro Jugoslovansko zastavo in hvalil kako je bilo nekoč oh in sploh lepo v komunizmu.... kot je rekel nekdo pred mano, takrat se je delalo vse za socialni mir, ljudem se je metalo pesek v oči in jim pod pretvezo kako je lepo v jugoslaviji dodal še eno ničlo na miljonske dinarje. Nekaj takega, kot je Cezar naredil pri nezadovoljnih rimljanih (panem et circenses - kruha in iger), narodu je razdaljeval hrano (okej tega mi nimamo ker je država na psu) in priredil igre in borbe v rimskem Koloseju..... hmmm, mogoče so pa Stožice naš Kolosej?
wink-1.gif

Sej komunizem ni slaba ideja ampak se ne obdrži iz ekonomskega vidika. Pa tudi vaš dragi Tito je kradel kot naši politiki - in to na veliko s to razliko, da je bilo vse skupaj zakrito za ideologijo bratstva i jedinstva, tisti ki so si pa upali oporekati so pa dobili plačane prevzgojne delovne počitnice na Golem otoku.

Ah kako je bilo lepo ...
yugoslavia.jpg

/cinizem OFF

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:t....po besedah očeta...

aha.... po besedah oceta..potem ja zagotovo res.....

Kljub oh in sploh presezkov in neucinkovitosti so zadeve delovala 40+let......Po optimizaciji pa konkretno sle 3pm

Sicer je pa zapisati da danes 1000 opravlja enako delo kot xx.000 vcasih v startu neumnost ,ker je Iskra preselila proizvodnjo. Poleg tega da se je podjetje razdrobilo in zmanjsalo.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Dej, da ne boš spet komu smrti napovedal 14 dni prezgodaj
smirk-1.gif
A ni zanimivo, da so 24ur kasneje objavili njegovo smrt? Tukaj ni govora o 14 dnevih ampak v urah.
wink-1.gif

Seveda, v urah: 7 dni * 24 ur = 168 ur
smirk-1.gif

Ker predvidevam, da ti je slikovno gradivo lažje razumljivo, kot kompleksen tristavčni tekst, prilagam slikci:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
zakaj ne gradimo prog danes.
zakaj ne gradimo cest danes. na komunistični način. ne s posojili, ki jih baje ne mremo vrniti.
imeli smo gospodarstvo, ki je imelo 2/3 zaposlenih preveč. ja pol ni bil dolfe neumen, k je 1/3 želel pobit, 1/3 pa afrikizirat
imel smo gospodarstvo, k je delalo zanič robo. no, danes uvažamo kitajska jajca, romunski dreg, češko sranje
imeli smo dnevnice za šiptarje. no, imel smo tut dnevnice za posočje, rezultat poznamo, dnevnice za luko koper, tut znano
imel smo beograd, kamor je šel denar, a n..zdej mamo ljubljano. za prekmurca je isto. al pa bruselj. za lj je isto. seveda bruselj kaj vrne, sej beograd je tut vrnil. recimo držal je gor zastarelo industrijo, pa sploh industrijo.
imeli smo trg, ki je zastarelo kupoval in plačeval. bili smo relativno zaprt trg. danes nimamo tržišča, smo pa postali trg.
pravimo, da bi moral prodat tujcu firme. mnogo smo. recimo tobačna pa mahinacija okol nje. zakaj smo prodal tobačno tujcu, ko pa je cigaret posel, ki ne more zastat?
nismo prodal laboda, mure, tekstilcev, smo jih pa uničili in danes oblačimo čip šit robo.
nismo prodal lesne industrije, ampak smo jo uničili s pcoeni azijsko, češko, bla bla bla.
ampak poglejmo gorenje. nismo ga prodal. ampak je odpeljal proizvodnjo drugam. tko k bi vsak tujec. jutri bo še sedež firme in davke.

skratka. mi smo zgodba o uspehu. zgodba o doseganju in preseganju rezultatov. zgodba presežkov. zgodba za film.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Prejšnji mesec so mi ukradli v imenu krize celo mesečno! plačo: zmanjšali so plačo, zmanjšali so dnevnice, regresa so dali še tretjino ne itd. Jaz, ki delam že 30 let in sem marsikaj ustvaril, sem moral plačat 800€ za reševanje krize, katere niti slučajno nisem zakrivil in nisem kriv niti za 1€, ki je odtekel tajkunom, goljufom in politikom.
Če si komaj prejšnji mesec prišel v stik z krizo, pomeni, da si več let živel v mehurčku, katero so podpirali, bom tako rekel: tisti iz realnosti.
Potem pa še stvar imenuješ kraja?
Potem pa še začneš nakladati o krivdi??

Ja, ja, Kalimero. Ubožec.
priden.gif
Štajn, zate smo že ugotovili, da nisi ravno brihten, zato zate in ostale polpismene janšiste dodatno pojasnilo: govoril sem samo za prejšnji mesec.
smirk-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
ksz
Leta 1991 smo šli iz Juge preč, da bi nam bilo bolje. Potem smo v 20 letih uspeli spičkat vse, kar smo prej 50 let ustvarjali v Jugoslaviji...

Pa ti veš kaj govoriš? Kdaj si bil rojen, verjetno nimaš več kot 25let?

Malo si preberi o dodajanju ničel na jugoslovanskih dinarjih, preberi si o tem, da so morali slovenci dajati svojo enodnevno plačo albancem/kosovcem (ne vem več točno katerim), ker so bili preveč leni, nesposobni, _______ (vstavi poljubno).
Mogoče si še preberi o tem kako je bil Beograd center kamor se je denar stekal in se ni vračal nazaj.

No dej, povej mi kaj je bilo ustvarjenega v 50 letih, razen farse o prelepem življenju (seveda samo tistih, ki so bli člani komunistične partije), nekaj zelo podobnega ampak v milejši obliki kakor se danes smejemo severnokorejcem.

enkrat sem 8888 izzval, pa je utihnil. pa še ker desničar je tut stisnil rep med noge.
lahko poskusiva tudi midva. ne gre za osebni nivo, gre pa za osebni pristop. sicer vem, da šolanje desničarja traja več kot naučit čivavo brat, pa špilat klavir, ampak ok.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Tema je šla v PM ko se je začel oglašat in pametovat folk, kateri niti slučajno ni poznal realnega stanja takrat in je zgolj nekje nekaj "prebral" ali pa "slišal".

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Kam je denar hodil včasih, praviš? Da smo en dan dali za nerazvite taspodne? LOL - en dan
hysterical-1.gif

Prejšnji mesec so mi ukradli v imenu krize celo mesečno! plačo: zmanjšali so plačo, zmanjšali so dnevnice, regresa so dali še tretjino ne itd. Jaz, ki delam že 30 let in sem marsikaj ustvaril, sem moral plačat 800€ za reševanje krize, katere niti slučajno nisem zakrivil in nisem kriv niti za 1€, ki je odtekel tajkunom, goljufom in politikom.
Če kogarkoli od politikov kje srečam, mu bom pljunil v obraz. Ker se norca delajo iz normalnih ljudi.

Če ti je kaj v tolažbo, nisi edini.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Kljub oh in sploh presezkov in neucinkovitosti so zadeve delovala 40+let......Po optimizaciji pa konkretno sle 3pm

ja seveda lahko deluje učinkovito ampak samo dokler imaš zaprt sistem in redno tiskaš novi denar ter dodajaš ničle na bankovce

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
...
..

Je delovala, ja. Dokler je Juga dobila od (grde imperialistične in sovražne) ZDA več nepovratne denarne pomoči, kot cela Afrika skupaj
hysterical-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
...
..

Je delovala, ja. Dokler je Juga dobila od (grde imperialistične in sovražne) ZDA več nepovratne denarne pomoči, kot cela Afrika skupaj
hysterical-1.gif

vrni nazaj, kar si nagrabil, pa bomo tudi mladi lažje živeli

jazbinškove nepremičnine, nepremičnine grajene s hiper inflacijo, krediti iz juge. pošteno plačaj, pol jamraj, jaz bom pa živel, ne pa garal za tvoj pnezion in tebi podobnim.

si za?

aja..ti nimaš nič. mata ate in mama