Uber aka Taxi...

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.103
4.097
113
Uber-ov cilj so avtonomna vozila. Tako da, ko le-ta pridejo v veljavo, bodo vsi Uber človeški vozniki deprecated.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Če so res tako ubogi taksisti, ki komajda živijo, potem pa naj nehajo ponoči viseti povsod na Slovenski cesti in nategovati ljudi za nerealne zneske. In se zbirajo na križiščih v grupah, boli jih k... za pridobivanje strank, in ko ga vprašaš za ceno, ti ponudi 16 evrov za pot, ki normalno stane 8. Pa naslednja dva v vrsti tudi. Ko ga odjebeš, se ti pa še smeje, češ "še nazaj bom prišel". Prav komaj čakam Uber, da pomete s to nategunsko golaznijo.
Aja, pa daleč, da je to samo južna braæa v črnih audijih. Večina so kar lepo kleni Jožeti pa Janezi, tudi brez nemške falange. Koliko plačujejo tujci, pa sploh ne bi, večina jih verjetno sploh ne ve, da je kilometer v Ljubljani lahko tudi manj kot 3 evre.

Scorp84

Pripravnik
5. jan 2009
466
3
18
Do takrat je se dalec. V Ljubljani se pa nebi obneslo, ker jih veliko ne zna voziti in tisti, ki znajo, vskacejo z divjo voznjo.

Ja lej sej imas povsod postene pa nepostene ljudi. Tako je tudi pri taksistih, neposteni pa znajo biti tam kjer je zasluzek in kako nategniti ljudi.

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Se pravi zaposleni za polovičen delovni čas, hkrati pa delajo vsaj 12 ur da preživijo. Hmm!
wink-1.gif
Ja, optimizacija prispevkov. V resnici je cena taksija v LJ tako nizka, da je nemogoce da bi prezivel ce bi placeval polne prispevke in delal 8 ur na dan.

Meni se je splacalo ce sem sam vozil. Prispevke sem imel placane na osnovnem sihtu, delal pa sem same udarne termine. Ko sem zaposlil ljudi se zadeva enostavno ni vec izplacala. Pac vse mores imeti za 4 ure prijavljene, jih gonit da delajo po 12 ur in sproti brisat taksimeter...

@mtl nisem se v to nikoli poglabljal ker ne spada v moje delovno podrocje. Pristojne inspekcije pa vse to veso ampak se nikomur ocitno ne da nic narest.

Ampak se enkrat. Ce bi to postimali bi cena narasla za 50% najmanj.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
Cena bi narasla tiste najugodnejše.
Taksi sceno poznam samo z medijev. Če bi taksisti med sabo obračunali s tistimi iz peljejo za 3 evre brez računa bi bilo mogoče tudi z njih bolje. Ker pa predvidevam da vecina dela tudi tako, da je konkurenca med njimi prevelika, nadzora ni (pišeš sam) pa smo tam kjer smo. Tisti ki zeli biti legalen in pošten ne bo prezivel, nategun (države in uporabnikov) pa najbrž solidno živi na ta račun.
Torej, če želiš biti taksist, moraš v prvi vrsti biti nategun. Sicer ne preživis, kar si ugotovil.

Sem nekaj časa spremljal prosta delovna mesta za taksiste. Vedno iste firme, vsakih nekaj mesecev. Če takoj po drugem oglasu ne pogruntas, potem...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
Drugačnega načina dela pa si očitno ne želijo. Že vejo zakaj.
Minister je rekel da boš za uber rabil licenco za.prevoz ljudi. Kot povsod drugje v Evropi. V USA je ne rabiš.
Sem imel idejo da bi po okoliških vaseh pobiral ljudi in jih vozil na vlak, bus v dolino. Pa vidim da je ceneje če se vsak posebej pelje. Ali na vlak, ali pa kar v lj.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Pristojne inspekcije pa vse to veso ampak se nikomur ocitno ne da nic narest.

Ampak se enkrat. Ce bi to postimali bi cena narasla za 50% najmanj.
Evo, nimam komentarja na to.
uf-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
Pred kratkim so lokalnega popoldanskega kozolčarja obiskali prav po filmsko. FURS, policija....

Sumim da je v tej taxi družbi konkretna mafija v ozadju, ki ti ne pusti dihat, če ne sprejmeš njihovih pravil igre. Pristojne ki bi morali kaj narediti na tem področju, pa mogoče free vozijo v službo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Pred kratkim so lokalnega popoldanskega kozolčarja obiskali prav po filmsko. FURS, policija....

Sumim da je v tej taxi družbi konkretna mafija v ozadju, ki ti ne pusti dihat, če ne sprejmeš njihovih pravil igre. Pristojne ki bi morali kaj narediti na tem področju, pa mogoče free vozijo v službo.
Ce bi ti svojo kreativnost uporabil za kaj drugega kot samo za forum bi bilo tudi ok... free prevozi v sluzbo...pa kje jih kemlkes. Slovenija funkcionira na hard cash...no pa kak helikopterski prevoz

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.569
3.929
113
Citat:
Uporabnik Scorp84 pravi:
Uber, nalozis aplikacijo se registriras, pa ze lahko delas. Ne placujes nobenih prispevkov, nobenih dovoljenj. Nobenih stroskov.
Slovenija bo prilagodila zakonodajo uberju, da bo ta lahko zakonito delal. 20-25% zasluzka pobere uber. Ljudje si ne bojo placevali prispevkov, ker ne bodo rabili, ker bojo se vedno nezaposleni.
Pojma nimaš., ker skoraj nič od tega ni res.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Moraš imeti vsaj s.p., d.o.o., ... ni to nobeno delo na črno. V bistvu gre za orodje za optimizacijo prevoza, ne vem zakaj bi se taksisti tega bali, če jim je v bistvu v pomoč.

Scorp84

Pripravnik
5. jan 2009
466
3
18
Na novinarski konferenci v Ljubljani je podjetje Uber tudi uradno potrdilo, da želijo v Slovenijo vstopiti s storitvijo UberX. Prevoze pa bodo tako lahko izvajali le licencirani prevozniki. A za prevoze ne bodo potrebovali licence za taksi, ampak licenco za prevoz potnikov in prav zato Uber potrebuje spremembo zakonodaje.

Trenutno je ko dobis licenco si avtomatsko taksist in mores imeti podjetje ali delati pri drugemu, da lahko opravljas storitev. Uber pa zahteva spremembo, kaksno pa, se niso nikjer zjasnili. Ampak kot kaze, kot sem ze prej omenjal. Bomo se videli kaj bo vlada pripravila.

Pametni

Pripravnik
2. maj 2016
144
17
18
Bilo je rečeno, da bodo pri nas lahko vozili za Uber samo tisti z registrirano ustrezno dejavnostjo, se pravi bo voznik moral imeti s.p. ali podjetje.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
Citat:
Uber-ov cilj so avtonomna vozila. Tako da, ko le-ta pridejo v veljavo, bodo vsi Uber človeški vozniki deprecated.

To je sicer res, ampak, prvi pogoj je prava infrastruktura, Nemci že delajo..

Pri nas pa je to praktično misija nemogoče.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Citat:
Uporabnik Scorp84 pravi:
Na novinarski konferenci v Ljubljani je podjetje Uber tudi uradno potrdilo, da želijo v Slovenijo vstopiti s storitvijo UberX. Prevoze pa bodo tako lahko izvajali le licencirani prevozniki. A za prevoze ne bodo potrebovali licence za taksi, ampak licenco za prevoz potnikov in prav zato Uber potrebuje spremembo zakonodaje.

Trenutno je ko dobis licenco si avtomatsko taksist in mores imeti podjetje ali delati pri drugemu, da lahko opravljas storitev. Uber pa zahteva spremembo, kaksno pa, se niso nikjer zjasnili. Ampak kot kaze, kot sem ze prej omenjal. Bomo se videli kaj bo vlada pripravila.
S tem da je izpit za odgovorno osebo za taksi prevoze bistveno lazji kot za odgovorno osebo za prevoz potnikov.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
ves point je v temu, da so cene tako nizke, da brez "optimizacije" ne moreš preživet. in če bo enkrat ornk red bodo cene narasle.

tako kot v večini ostalih storitvenih dejavnosti.