Torej. Twingota imamo cca. leto in pol. Avto je zakon. Dosega čisto dovolj saj gre za drugi avto. Zelo zabaven zaradi zadnjega pogona in dokaj trdega podvozja. Prej ste se obešali na tist post z dosegom. Ne pravim da poleti naredi 250km ni pa spet tako daleč od tega. Itak pa 98% voženj ni tako dolgih. Prideš domov, daš polnit. Zjutraj štartaš s polnim avtom. Bolj simpl ne gre.
Ena izmed prednosti je tudi, da ima 22kW AC polnjenje. Na javnih 22 ali pa 11kW je poln zelo hitro. Avto služi namenu. Gre za avto nižjega razreda in je ravno e pogon to, kar ga naredi zanimivega. Super je tudi, da ima 5 vrat.
Skratla, super avto. Poleti ko je poln napiše tudi tam 220km, in ne pretirava. Pozimi je pa tudi dovolj. Nas je prepričal, da smo kupili še drugi EV.
Cena. Ko smo ga mi kupili v novembru 2020 nas je z vrnjeno subvencijo prišel okoli 12 tisoč € kar je bila super cena. Narejenih imamo okoli 13000km. Ce pogledamo na poraba.com vidimo, da Twingo tretje generacije porabi tam 6L/100km kar pri trenutnih cenah goriva nanese blizu 1200e prihranka na gorivu, glede na to, da polnimo doma (sončna elektrarna) oz. na javni polnilnici, ki je zaenkrat zastonj. Cenejša je tudi cestna taksa. Servis je na uradnem servisu stal 33€.
Kaj pa se z avtom zgodi, ko odsluži me ne zanima. Ni v moji moči, in se mi kot uporabiku ne zdi pomembno.
Uživam v vsakem kilometru.
Lp