Tržičan.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Vsak z IQjem nad sobno temperaturo bo meril tako, da ti bo lahko pokazal, da si delal prekršek. In tako je pravilno!
Grdo si to napisal. Žajbelj bo užaljen.

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Seveda razumem, da se policaj sam odloči, kdaj bo nehal merit. Ampak to ni bilo bistvo tvoje trditve. Napisal si, da policaj tako meri, da bo kazen čimvišja. Tako da ne sprevračat svojih trditev. Če nimaš dokaze zanje, raje napiši, da si se vse skupaj sam izmislil.

Sistem bo vzel posnetih 500m z najvišjo povprečno hitrostjo in tako je tudi edino prav.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Vsak z IQjem nad sobno temperaturo bo meril tako, da ti bo lahko pokazal, da si delal prekršek. In tako je pravilno!

Zakaj bi bil užaljen? Se čisto strinjam z jest5.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:

Sej jest sm tud isto trdil kot jest5, pa se z mano nisi strinjal. Namreč da bo policaj meril tako, da bo pokazalo da si naredil prekršek. Torej bo z meritvijo prenehal, ko boš zmanjšal na 100km/h - torej da bo povprečje ostalo čim višje. Ti pa hočeš kar neke dokaze. LOL Kajti če bi policaj z meritvijo nadaljeval do ustavitve, bi povprečje kmalu padlo na dovoljeno mejo, pa ne bi nič mogel zaračunat.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Čigav pa je bil avto seat leon, ki ga je vozil ta tržičan? njegov, ali od tiste punce, ki ga je vozila prej in povzročila prvo nesrečo? A kdo ve?
Leon je bil njegov. Je pa ves trd spal na zadnjih sedežih, se med vožnjo prebudil in od zadaj potegnil voznico (za roko verjetno...), posledično je ona izgubila nadzor nad avtom ter so se zaleteli. Nato jih je vse divji vse napodil iz avta, sam pa se usedel za volan in odpeljal. Ni vedel niti kje je, niti kam se pelje, avto je bil po nesreči pač obrnen v nasprotno smer vožnje in tja je tudi odpeljal. Ostali so ga poskusili priklicati po GSMju, a jim ni uspelo. Zato so zlezli čez ograjo in se odpravili naprej peš... Žalostno novico so izvedeli šele naslednje dopoldne.
roza.gif
Skratka pijanec za volanom. Na žalost je še nekoga drugega ubil.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.773
548
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Čigav pa je bil avto seat leon, ki ga je vozil ta tržičan? njegov, ali od tiste punce, ki ga je vozila prej in povzročila prvo nesrečo? A kdo ve?
Leon je bil njegov. Je pa ves trd spal na zadnjih sedežih, se med vožnjo prebudil in od zadaj potegnil voznico (za roko verjetno...), posledično je ona izgubila nadzor nad avtom ter so se zaleteli. Nato jih je vse divji vse napodil iz avta, sam pa se usedel za volan in odpeljal. Ni vedel niti kje je, niti kam se pelje, avto je bil po nesreči pač obrnen v nasprotno smer vožnje in tja je tudi odpeljal. Ostali so ga poskusili priklicati po GSMju, a jim ni uspelo. Zato so zlezli čez ograjo in se odpravili naprej peš... Žalostno novico so izvedeli šele naslednje dopoldne.
roza.gif
Skratka pijanec za volanom. Na žalost je še nekoga drugega ubil.

Tisto punco sem bežno poznal, živela je cca 500m stran od mene. Pa vsak malo drugače pove. Vsem je pa skupno, da je bila fest punca.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.195
42
48
Citat:
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:

Sej jest sm tud isto trdil kot jest5, pa se z mano nisi strinjal. Namreč da bo policaj meril tako, da bo pokazalo da si naredil prekršek. Torej bo z meritvijo prenehal, ko boš zmanjšal na 100km/h - torej da bo povprečje ostalo čim višje. Ti pa hočeš kar neke dokaze. LOL Kajti če bi policaj z meritvijo nadaljeval do ustavitve, bi povprečje kmalu padlo na dovoljeno mejo, pa ne bi nič mogel zaračunat.

NAJPREJ (ja zanalašč pišem s caps lock) se malo POZANIMAJ, kako deluje sistem provida -GOOGLE dela čudeže v tem primeru.... PA boš videl, da ti sistem sam izpiše povprečno hitrost prevožene poti - tut kak vpogled v kak pravilnik ti nebi škodoval. In da policist nima nobene odločitve kdaj bo nehal merit. Na določeni razdalji sistem poda povprečno hitrost, katero potem IZPIŠE na ekranu - spet te bom presenetil - youtube dela čudeže.... Takrat lahko policist neha merit in ne takrat, ko se spomni. Je pa čist prav, da ga je zmeru... pol se lahko jaz peljem 300 km/h 15 km in se zadnji km spomnim, da se bom pelu 90... Pol je bil pa policist TAKA SVINJA, da me je meru SAMO TAKRAT, ko sem šel PREHITRO, in ne tudi takrat, ko NISEM BIL V PREKRŠKU!!!!!!! Prav maš.... policija pa res samo kasira. Glede na tvoje nepreverjene in netočne izjave tudi pričakujem tak komentar, tko da je tale post v bistvu namenjen drugim - torej takim, ki znajo razmišljat tako, kot je treba.

LP

PS: Odgovoril ti bom le v primeru, da boš konkretno argumentiral svoje trditve.

Nazadnje urejeno:

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.002
10.753
113
kod Džej-Zija
Pa pusti synthmana, on živi v svojem paranoičnem svetu, kjer ga vsi samo hočejo zajebat in kasirat. On bi rad še nagrado za takrat, ko bo po pravilih vozil, a ne razumeš tega? To, da je pomembno le merjenje nad omejitvijo, njemu pač ne potegne.
stupid-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
NAJPREJ (ja zanalašč pišem s caps lock) se malo POZANIMAJ, kako deluje sistem provida -GOOGLE dela čudeže v tem primeru.... PA boš videl, da ti sistem sam izpiše povprečno hitrost prevožene poti - tut kak vpogled v kak pravilnik ti nebi škodoval. In da policist nima nobene odločitve kdaj bo nehal merit. Na določeni razdalji sistem poda povprečno hitrost, katero potem IZPIŠE na ekranu - spet te bom presenetil - youtube dela čudeže.... Takrat lahko policist neha merit in ne takrat, ko se spomni. Je pa čist prav, da ga je zmeru... pol se lahko jaz peljem 300 km/h 15 km in se zadnji km spomnim, da se bom pelu 90... Pol je bil pa policist TAKA SVINJA, da me je meru SAMO TAKRAT, ko sem šel PREHITRO, in ne tudi takrat, ko NISEM BIL V PREKRŠKU!!!!!!! Prav maš.... policija pa res samo kasira. Glede na tvoje nepreverjene in netočne izjave tudi pričakujem tak komentar, tko da je tale post v bistvu namenjen drugim - torej takim, ki znajo razmišljat tako, kot je treba.
.
Veliko si pisal, pa nič povedal, pa še v protislovja zahajaš - glej poudarjeno.
Dej povej na konkretno za naš že prej omenjeni primer.
1. Če je en iz Vrhnike vozil 160km/h, ter sred klanca zmanjšal na 100km/h, policaj ga je pa ustavil na Lomu (prej ne more), katera je tista pot, kjer bo provida sama izračunala povprečno hitrost? od Vrhnike do Loma ali od Vrhnike do sredine klanca?
2. Ali bi bila tista določena razdalja ki jo meri provida ista, če bi voznik sredi klanca hitrost povečal na 200km/h?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Pa pusti synthmana, on živi v svojem paranoičnem svetu, kjer ga vsi samo hočejo zajebat in kasirat. On bi rad še nagrado za takrat, ko bo po pravilih vozil, a ne razumeš tega? To, da je pomembno le merjenje nad omejitvijo, njemu pač ne potegne.
stupid-1.gif
izgleda da si funkcionalno nepismen. Dej ,namesto da tu pišeš bedarije raje konkretno povej na en post višje (in tud že prej) zastavljeno vprašanje.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.195
42
48
Očitno si le ti na lpo lismen oz. ne znaš brati oz. bereš le tisto, kar se tebi zdi, ostalo pa nekako "spregeldaš".

Bom povedal še enkrat, pa umap, da boš razumel.....

Ko te ustavijo s Provido, ti POKAŽEJO tvojo vožnjo-prehitro vožnjo.. torej od takrat, ko so te začeli merit do takrat, ko je sistem na podlagi tvoje prevožene poti in razdalje izračunal povprečno hitrost. Pa to ne pomeni, da se mora za to, da se ta hitrost izračuna vozit za tabo 15 km. Dovolj je že - pa ne me držat za besedo mislim da razdalja okoli enega kilometra.

Če si ne znaš pogledat, koliko časa oz. kolikšno pot mora prevozit mi le povej, se bom jaz pozanimal-ti maš zgleda brsklalnik zaklenjen samo na tale forum
smile-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Očitno si le ti na lpo lismen oz. ne znaš brati oz. bereš le tisto, kar se tebi zdi, ostalo pa nekako "spregeldaš".

Ko te ustavijo s Provido, ti POKAŽEJO tvojo vožnjo-prehitro vožnjo.. torej od takrat, ko so te začeli merit do takrat, ko je sistem na podlagi tvoje prevožene poti in razdalje izračunal povprečno hitrost. Pa to ne pomeni, da se mora za to, da se ta hitrost izračuna vozit za tabo 15 km. Dovolj je že - pa ne me držat za besedo mislim da razdalja okoli enega kilometra.

Če si ne znaš pogledat, koliko časa oz. kolikšno pot mora prevozit mi le povej, se bom jaz pozanimal-ti maš zgleda brsklalnik zaklenjen samo na tale forum
smile-1.gif
Kaj pa za naš primer?
OK Ko tistemu na Lomu pokažejo tvojo vožnjo - prehitro vožnjo.. pokažejo povprečje na merjeni razdalji, ko provida začne z meritvijo in do tam ko neha.
pa ponavljam vprašanje:
Dej povej na konkretno za naš že prej omenjeni primer.
1. Če je en iz Vrhnike vozil 160km/h, ter sred klanca zmanjšal na 100km/h, policaj ga je pa ustavil na Lomu (prej ne more), katera je tista pot, kjer bo provida sama izračunala povprečno hitrost? od Vrhnike do Loma ali od Vrhnike do sredine klanca?
2. Ali bi bila tista določena razdalja ki jo meri provida ista, če bi voznik sredi klanca hitrost povečal na 200km/h?

Začetek merjenja je pri Vrhniki. Kdaj pa konec meritve? me zanima za 1 in 2. točko?

Ja, za veljavno merjenje je MINIMALNA razdalja praviš 1km, (mislim da celo nekaj manj), lahko pa je ta razdalja tudi VEČJA. (in hkrati točnost merjenja večja). Lahko se za tabo vozi in meri tud 15km, nič narobe, le manj kot je min razdalja ne sme, kr bi bila meritev neveljavna. Je tako ali ni?
Policaj začne merit pri Vrhniki. Torej kje bo konec meritve, v primeru če voznik sred klanca (več kot 1km) zmanjša hitrost na 100km/h ali v primeru če sred klanca hitrost poveča na 200km/h??

Kdo je tu polpismen? Že prejšnji teden sem postavil to vprašanje, pa do danes ni noben konkretno odgovoril.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.002
10.753
113
kod Džej-Zija
Citat:
Citat:
stupid-1.gif
izgleda da si funkcionalno nepismen. Dej ,namesto da tu pišeš bedarije raje konkretno povej na en post višje (in tud že prej) zastavljeno vprašanje.

Zaradi česa sem že funkcionalno nepismen? Saj razumem, na tem forumu je to popularna kletvica, pa si jo moral uporabit, čeprav je ne razumeš.
crazy1.gif

Kaj provida dela? Logičen bi bil takle potek: če imam prave podatke, rabi minimalno 500 metrov, da ne pride do napake pri meritvah. In nekako logično je, da bo sistem uporabljal tisti odsek, na katerem je bilo tvoje povprečje najvišje. Koga briga, koliko si ti vozil skozi Vrhniko (50 km/h ali manj), ČE SI PA ŽE PREJ KRŠIL ZAKON. Pa kaj potem, če ga kasneje spoštuješ. Gre za to, da ga prej nisi. In zdaj čakam, da začneš jokat, kako je to nepravično in da bi moral upoštevat povprečje cele poti.
bonk.gif
Za moje pojme je še to povprečenje v bistvu zelo mila oblika določanja višine prekrška. Morala bi biti maksimalna hitrost v katerikoli točki na poti. Ker povprečje je vedno nižje od maksimalne hitrosti, razen v primeru, če voziš s konstantno hitrostjo, to pa vemo, da je že teoretično zelo težko izvedljivo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Citat:
Citat:
stupid-1.gif

Zaradi česa sem že funkcionalno nepismen? Saj razumem, na tem forumu je to popularna kletvica, pa si jo moral uporabit, čeprav je ne razumeš.
crazy1.gif

Kaj provida dela? Logičen bi bil takle potek: če imam prave podatke, rabi minimalno 500 metrov, da ne pride do napake pri meritvah. In nekako logično je, da bo sistem uporabljal tisti odsek, na katerem je bilo tvoje povprečje najvišje. Koga briga, koliko si ti vozil skozi Vrhniko (50 km/h ali manj), ČE SI PA ŽE PREJ KRŠIL ZAKON. Pa kaj potem, če ga kasneje spoštuješ. Gre za to, da ga prej nisi. In zdaj čakam, da začneš jokat, kako je to nepravično in da bi moral upoštevat povprečje cele poti.
bonk.gif
Za moje pojme je še to povprečenje v bistvu zelo mila oblika določanja višine prekrška. Morala bi biti maksimalna hitrost v katerikoli točki na poti. Ker povprečje je vedno nižje od maksimalne hitrosti, razen v primeru, če voziš s konstantno hitrostjo, to pa vemo, da je že teoretično zelo težko izvedljivo.
Še en post, ki ni konkretno odgovoril na konkretno zastavljeno vprašanje, kljub izrecnemu pozivu. Pol pa še omenja funkcionalno nepismenost LOL..

Torej provida je začela merit na AC pri Vrhniki, ko si peljal 160km/h. Kdaj in kje bo provida prenehala z merjenjem?
1- pelješ skoz 160
a) meri 1km izmerjeno povprečje 160
b) meri do sred klanca izmerjeno povprečje 160
c) meri do Loma izmerjeno povprečje 160
2- sred klanca zmanjšaš na 100km/h
c) meri do Loma izmerjeno povprečje 120
3 - sred klanca pospešiš na 200km/h
c) meri do Loma izmerjeno povprečje 180

Te zanimajo moji odgovori? (1c, 2b, 3c )

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Saj sem ti napisal, da bo vedno provida vzela višje povprečje. Če tega nisi sposoben skapirati, potem res ne vem, kateri revež ti je vtaknil računalnik pod roko.
bonk.gif
A to pomeni, da so tvoji odgovori povsem enaki kot moji (1c, 2b, 3c ) Da ali ne?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.002
10.753
113
kod Džej-Zija
DA. Saj to sem napisal prej. Sedaj pričakujem ekspertizo o tem, kako so grdi policaji nepravični do ubogega voznika, ki se mu je ravno zataknil pedal za gas.
smirk-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
DA. Saj to sem napisal prej. Sedaj pričakujem ekspertizo o tem, kako so grdi policaji nepravični do ubogega voznika, ki se mu je ravno zataknil pedal za gas.
smirk-1.gif
Potem živiva oba v istem svetu - si zgoraj napisal kakšnem.

Vsi pač niso enakega mnenja o providi. Eni mislijo, da bo meril samo prvi km - tam ko si vozil 200 pa ne, drugi mislijo da bo meril do Loma, in zbil povprečje na toliko, da še kasirat ne bo mogel, eni trdijo, da policaj nima vpliva na to, kdaj se meritev neha...
Da spomnim, vsa debata se je začela tako, en je napisal, kaj če po določenem času prehitre vožnje zmanjša hitrost, al si bo zbil povprečje, (naš primer 2) pa sem napisal da bo takrat policaj prenehal merit (rešitev 2b) pa se žajbelj nikakor ni strinjal s tem, in želel neke dokaze

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik model1a pravi:

smile-1.gif
Prvič: provida izpiše povprečno hitrost policijskega vozila, v katerem je nameščena, in ne tvojo hitrost.
Drugič: policist štarta in ustavi meritev sam, sistem izračuna povprečje med tema dvema točkama. Velja vsaka meritev, ki je poč po pravilniku (kar v principu pomeni min razdaljo 500m - oziroma 200, kjer je omejitev 90 ali manj- ter to, da razdalja provide od tvojega avta na koncu meritve ne sme biti manjša kot na začetku, zooma kamere se vmes ne sme spreminjat)
In to je vsa umetnost.