Tržičan.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.195
42
48
aA nekako logično je, da te NE bodo merili, ko si POD omejitvijo.. a ne? Upam, da sem ti s tem dogovoril? Torej ko se pelješ 160 te merijo, najbrž pa nehajo merit, ko prideš pod 130??? Bolj po kmečko ne znam napisat... upam, da je dosti razumljivo zate. Drugače pa ne vem, kaj pravzprav hočeš... Vsak policist te bo pustil pri miru če NE kršiš zakona... če pa ga... je pa prav, da te takrat dobijo in kaznujejo - in to govorim za tvoj konkretni primer... Sam ko bi ti PREBRAL vse..... mah sicer majo pa drugi prav.... S tabo se ne da pogovarjat oz. diskusirat, ker stalno tuliš eno in isto, ne da bi vsaj malo LOGIČNO razmišljal... upam, da boš kmalu dojel, da nimaš le in samo ti prav, ampak da celo obstajajo osebe, ki vejo več od tebe.....

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Kaj zdaj tebe matra? Napisal sem ti (in sythmanu) kako Provida dela in kaki so pogoji za meritve ... Kdaj policist šterta meritev in kdaj jo zaključi, je znotraj teh omejitev povsem njegova stvar. Če tega ne razumeta, imata hude probleme ...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Kaj zdaj tebe matra? Napisal sem ti (in sythmanu) kako Provida dela in kaki so pogoji za meritve ... Kdaj policist šterta meritev in kdaj jo zaključi, je znotraj teh omejitev povsem njegova stvar. Če tega ne razumeta, imata hude probleme ...
Jaz to razumem in se povsem strinjam s tem kar si napisal. Saj to isto tud trdim sam že ves čas.
Samo nekaterim drugim to ni čisto jasno, ne mene štet zraven.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.195
42
48
Mene ne matra nič... vprašanje, kaj matra tebe.. si napisal, kako dela provida-lepo od tebe. Neko je samoumnevno, da ne bojo meril enga, ki se na AC pelje 130, a ne? To je tisto, kar poskušam oz. sem poskušal (ker je brezupno) nekaterim razložit.

LP

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.195
42
48
potem si pa žal v zmoti... če bi odgovarjal tebi, bi te navedel, oz. bi tvoj post dodal in natzo komentiral..

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Mene ne matra nič... vprašanje, kaj matra tebe.. si napisal, kako dela provida-lepo od tebe. Neko je samoumnevno, da ne bojo meril enga, ki se na AC pelje 130, a ne? To je tisto, kar poskušam oz. sem poskušal (ker je brezupno) nekaterim razložit.

LP
Vsekakor se tvoj opis delovanja provide bistveno razlikuje od opisa SJTV1. Pisal si celo take traparije, kot
Citat:
... In da policist nima nobene odločitve kdaj bo nehal merit....
celo v enem postu si zahajal v protislovja. Ko že omenjaš pismenost, najprej pospravi pri sebi. Seveda pa na moje zelo konkretno vprašanje, konkretno nisi zmogel ali znal odgovorit.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Vsekakor se tvoj opis delovanja provide bistveno razlikuje od opisa SJTV1. Pisal si celo take traparije, kot
Citat:
... In da policist nima nobene odločitve kdaj bo nehal merit....
celo v enem postu si zahajal v protislovja. Ko že omenjaš pismenost, najprej pospravi pri sebi. Seveda pa na moje zelo konkretno vprašanje, konkretno nisi zmogel ali znal odgovorit.

Da se še malo navežem na tvoje prejšnje poste in "konkretno vprašanje". Tvoje konkretno vprašanje je spet sprevračanje tvojih trditev od prej. Ker prej sploh ni bila tema to, kje te bo policaj ustavil. Začelo se je pa s tvojo paranoično trditvijo, da policaj vedno takoj ko zazna zmanjševanje hitrosti, prekine z meritvijo, da bo kazen čimvečja. Prosil sem te, da poveš KONKRETEN primer oziroma dogodek iz katerega izhaja ta trditev, odgovor na to pa je bilo tvoje "konkretno vprašanje" in začel si vpletat to, kje te bo poilcaj ustavil, kar pa sploh ni bila tema pisanja. Je čisto vseeno a te ustavi na Vrhniki ali na Lomu ali pa v Kopru. Če si pozabil, je bila temo to, kdaj policaj ustavi meritev in tvoja paranoična trditev, da jo ustavi takoj ko voznik začne zmanjševat hitrost.

Æe je to res, obstaja za tvojo paranojo enostavna rešitev: Ko boš divjal po avtocesti, vsakih 400m nekoliko zmanjšaj hitrost, potem pa spet pospeši. Policaj bo takoj ustavil meritev, ker pa ne bo meril dovolj daleč, meritev ne bo veljavna in kazni ne boš plačal.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Da se še malo navežem na tvoje prejšnje poste in "konkretno vprašanje". Tvoje konkretno vprašanje je spet sprevračanje tvojih trditev od prej. Ker prej sploh ni bila tema to, kje te bo policaj ustavil. Začelo se je pa s tvojo paranoično trditvijo, da policaj vedno takoj ko zazna zmanjševanje hitrosti, prekine z meritvijo, da bo kazen čimvečja. Prosil sem te, da poveš KONKRETEN primer oziroma dogodek iz katerega izhaja ta trditev, odgovor na to pa je bilo tvoje "konkretno vprašanje" in začel si vpletat to, kje te bo poilcaj ustavil, kar pa sploh ni bila tema pisanja. Je čisto vseeno a te ustavi na Vrhniki ali na Lomu ali pa v Kopru. Če si pozabil, je bila temo to, kdaj policaj ustavi meritev in tvoja paranoična trditev, da jo ustavi takoj ko voznik začne zmanjševat hitrost.

Æe je to res, obstaja za tvojo paranojo enostavna rešitev: Ko boš divjal po avtocesti, vsakih 400m nekoliko zmanjšaj hitrost, potem pa spet pospeši. Policaj bo takoj ustavil meritev, ker pa ne bo meril dovolj daleč, meritev ne bo veljavna in kazni ne boš plačal.

Najina debata se je začela takole:
Citat:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Točno tako je, "average speed". Torej, če se nekdo pelje 200kmh, potem pa zavre, oz zniža na 130, je povprečna dosti nižja, kot pa njegova max in policaju tu nič ne koristi, četudi se "vidi", da je prvo peljel zelo hitro.
Če se nekdo pelje 200km/h, potem pa zavre, bo policaj takoj prekinil z meritvijo, tako da se povprečje ne bo nič znižalo.
In ti se z mojim odgovorom nekako nisi strinjal.

Zdej pa ti napiši, kaj TI misliš, kaj bo naredil policaj v sledečih primerih? Da vidimo, koliko se bo tvoj odgovor razlikoval od mojega, ko mi že tolk časa nasprotuješ.

Citat:
Torej provida je začela merit na AC pri Vrhniki, ko si peljal 160km/h. Kdaj in kje bo provida prenehala z merjenjem?
1- pelješ skoz 160
a) meri 1km - izmerjeno povprečje 160
b) meri do sred klanca - izmerjeno povprečje 160
c) meri do Loma - izmerjeno povprečje 160
2- sred klanca zmanjšaš na 100km/h
c) meri do Loma - izmerjeno povprečje 120
3 - sred klanca pospešiš na 200km/h
c) meri do Loma - izmerjeno povprečje 180

Te zanimajo moji odgovori? (1c, 2b, 3c )

Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Če si pozabil, je bila temo to, kdaj policaj ustavi meritev in tvoja paranoična trditev, da jo ustavi takoj ko voznik začne zmanjševat hitrost.
Točno. Vprašanje je, kdaj policaj ustavi meritev. Glej 2 vprašanje, ki zajema tak primer. Kako TI misliš da bo ravnal policaj? (moje mnenje je 2b). No prosim odgovori.

Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Prosil sem te, da poveš KONKRETEN primer oziroma dogodek iz katerega izhaja ta trditev,
A ti kaj pomaga, če ti povem, da se je to zgodilo sosedovemu Francljnu......? mene provida še ni dobila, ko me bo, ne bo nič drugače.
Aja, A ti je tist link zadnjič kaj pomagal, ko sem trdil da je na gorenjskem letos 6 smrtnih žrtev, lani v enakem obdobju pa samo ena? A še vedno ne verjameš?

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Beat that.

Včeraj ustavljen 2x in 2x pihal v manj kot 1h.
grin1.gif

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.195
42
48
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
potem si pa žal v zmoti... če bi odgovarjal tebi, bi te navedel, oz. bi tvoj post dodal in natzo komentiral..

Hmmmm ...
Morda pa le nisem živel v zmoti. Glej slikco ...

Skitch[/COLOR]

Za odgovor sem uporabil obrazec na dnu strani, če je to potem izgledalo kot odgovor tebi... sicer pa, če mi ne verjameš je to čisto tvoj problem. Še za našega vrlega novinarja!

HVALA bogu, da je povprečje izmerjene hitrosti čim večje! Divjakov na cesti ne rabimo-pa če jih ti še tako zagovarjaš oz. če še tako iščeš zakonske luknje.

Kar se mene tiče sem jaz pri tej temi zaključil, ker se mi ne da prerekati z nekom, ki ne zna (ali pa noče) razmišlati normalno in upoštevati mnenj drugih-hkrati pa vsiljuje svoje kot edino pravilno.....

LP