Tržičan.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
Tvoja izvajanja je pač mogoče razumeti tudi na tak način.
Mogoče so se pa samo bali tako bedasto visokih kazni, ki bi jih zaradi mogoče samo malo podrsane ograje, fasali. Prav ti s svojim nabijanjem o nikoli dovolj visokih kaznih mogoče tudi prispevaš k takim dogodkom.
Kej tazga kot si napisal ti lahko napiše samo nekdo, ki nima čiste vesti. Tako razmišljajo lopovi in taki, ki morajo zmeraj nekaj handlat, švercat, krast, prikrivat itd....torej, če so obračali zarad, kot ti praviš, malo podrsane ograje, so pač prikrivali nekaj druzga, hujšega od te ograje. Zarad malo podrsane ograje ne bo šel nihče kontra vozit, že zato ne, ker verjetno kazen za malo popraskano ograjo ne bo nič večja kot kazen za vožnjo kontra.
Govoriš traparije in kot iz stališča kriminalca.
Fe3 ima prav, Pri teh kaznih si že zaradi podrsane ograje kriminalec.
Ampak narobe si razumel. Po mnenju Fe3 ni kontra peljal zato, da bi pobegnil - (v pravo smer bi bilo boljše pobegnit,) ampak ker se je v naglici in temi zmotil. Oziroma ni opazil, da je avto zasukalo. (mogoče je pred tem spal?),
Jaz ne verjamem, da je šel zavestno v kontra.

Je pa še odprto vprašanje, a je peljal sam, in če da, kje so bili takrat ostali štirje? In zakaj so izstopili?

Je pa še ena možnost. Avto je zasukalo, tržičan pa je kot policaj vedel, da na na avtocesti ne sme obračat, pa se je držal predpisa peljal naprej.
uf-1.gif
no se hecam, pomoje ni vedel, da pelje kontra.

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Da, imaš prav. Pišem tako kot razmišljajo zakonodajalci, uradniki na pristojnih ministrstvih, policaji in podobna banda. Vsakega je za najmanjši prekršek treba olupiti kolikor se največ da.
Za mojo vest pa ti ni treba skrbeti. Raje naj te skrbi za vest zgoraj naštetih.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Vsakega je za najmanjši prekršek treba olupiti kolikor se največ da.
Tako je prav!
Citat:
Pišem tako kot razmišljajo zakonodajalci, uradniki na pristojnih ministrstvih, policaji in podobna banda.
Zanimivo, da je to zate vse banda. A si mogoče z naštetimi kaj v konfliktu? zakaj pa? A zato ker si priden?

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Kot sem napisal je moja vest čista. In sem tudi priden.
V konfliktu pa seveda sem, saj se moram kot navaden državljan držati zakonov, medtem ko se zgoraj naštetim pogosto ni treba. Seveda pa ti tega ne vidiš, ker nočeš videti.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Aja, ti si v konfliktu zato, ker si priden in ker se držiš zakonov itd....?
Ja polpa. če misliš da bo bolš, bod pa žleht in se NE drži zakonov, pa se ti ne bo treba kregat z njimi.
Zakaj pa jaz nisem v konfliku z njimi, pa sem tud priden in se držim zakonov?

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Se strinjam s tabo, lepo je razvidno, da so bili v šoku in ravnali nerazsodno.. ampak dvomim da zaradi trka, pač pa bolj zaradi kazni, ki bi jih čakala če se nebi pospravili s kraja nesreče.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Aja, ti si v konfliktu zato, ker si priden in ker se držiš zakonov itd....?
Ja polpa. če misliš da bo bolš, bod pa žleht in se NE drži zakonov, pa se ti ne bo treba kregat z njimi.
Zakaj pa jaz nisem v konfliku z njimi, pa sem tud priden in se držim zakonov?
Veš stardec, policaji pogosto tudi goljufajo, si izmišljajo prekrške, tako da če imaš smolo si lahko tud znajdeš med kršitelji tudi če nisi naredu prekrška. No bolj pogosto pa goljufajo tako, ta ti napiše kako drugo, višjo kazen,

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Samo vprašanje časa je, kdaj boš tudi ti naletel na mino. Ne delaj si nikakršnih iluzij, da če se pa držiš zakona, da se ti ne more nič zgoditi, niti kazen od kakega policaja, ki si nabira normo.
Kot sam praviš in zagovarjaš se lahko tudi nenamerno zmotiš in npr. zapelješ kontra po avtocesti.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Ne trdim, da se mi ne more nič zgodit. In če bom naredu prekršek, ga bom plačal. Ne bodo policaji krivi, če bom jaz prekršek naredu. Kriv bom sam.
Citat:
Kot sam praviš in zagovarjaš se lahko tudi nenamerno zmotiš in npr. zapelješ kontra po avtocesti.
Čist možno. Enako kot ti in enako kot vsak. Za enkrat se mi to še ni godilo. Motiti se je človeško.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Ne trdim, da se mi ne more nič zgodit. In če bom naredu prekršek, ga bom plačal. Ne bodo policaji krivi, če bom jaz prekršek naredu. Kriv bom sam.
Citat:
Čist možno. Enako kot ti in enako kot vsak. Za enkrat se mi to še ni godilo. Motiti se je človeško.
verjamem, še nisi zapeljal kontra po AC. Gotovo se ti je pa že zgodilo, da si naredil kak drug prekršek. In samo sreča te je rešila, da nisi plačal.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Letos je bilo na Gorenjskem že šest smrtnih žrtev, lani v istem času, ko so veljale še pol nižje kazni pa samo ena. Novi zakon torej dobro deluje.

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Zato pa treba kazni zmanjšati, da ne bomo padali v šoke, ko se zamislimo kako veliko kazen bomo verjetno plačali. Visoke kazni so dvorezni meč.

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
itak, mojmu znancu je počla guma in je zadel ograjo na avtocesti. sred noči. k je pošten je poklical polcijo. za nagrado je dobil kazen nekih 200 evrov in štir pike se mi zdi. inkasanti pofukani se tut zmer tko postavjo da bojo ja koga zmolzli, po možnosti kazga z nizko plačo al pa penzijo. in pol bo tak naslednjič štrikal 20-30 po cesti, enostavn zato, k se bo zmeri bal, da gre prehitr, k mu ena kazn pomen mesec življenja. žlendra papigo pofukano bi blo treba čimprej razčetvert, k njemu sta za vse kriva hitrost in alkohol. zgleda ga je fotr alkoholik na hit nardu in je zdej zgubu občutek za realnost.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Čigav pa je bil avto seat leon, ki ga je vozil ta tržičan? njegov, ali od tiste punce, ki ga je vozila prej in povzročila prvo nesrečo? A kdo ve?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Letos je bilo na Gorenjskem že šest smrtnih žrtev, lani v istem času, ko so veljale še pol nižje kazni pa samo ena. Novi zakon torej dobro deluje.
Torej že prihaja čas ko je treba kazni spet dvignit.
Saj je to še dolgo delovalo.
Kazni gor!

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:

Od kje si dobil te podatke?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:

Od kje si dobil te podatke?
A maš ti drugačne podatke? dvomiš v moje vire? al samo zajebavaš?

A zdej že razumeš, da ko policaj s provido začne merit, da enkrat tud neha merit, kdaj se pa sam odloči? A rabiš še dodatne podatke, da boš razumel?