Trošarine na gorivo do 27. julija gor vsakih 14 dn

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
ksz

Jaz sem bil prisiljen si kupiti avto, ker:

- sem se vozil z vlakom iz MS do LJ in nazaj včasih tudi po 6ur in več v eno smer, običajno 3.5h (z avtom pridem v 1.5h)
- sem se vozil s primestnim in mestnim LPP-jem pol leta. Do službe sem takrat porabil v eno smer cca. 1-1.5h,
z avtom znaša ena smer cca 25min ali manj.

Denimo, da grem MS-LJ in nazaj 2x na mesec. To pomeni 4 vožnje - prihranek časa z avtom je 8ur na mesec ali 4 dni letno (4 dni življenja!!)
Izračun prevoza v službo: 0,75h(45min)*20 dni = 15ur mesečno ali 7,5dni na leto.

Kaj se je zgodilo? Stroški so se mi povečali, ker imam avto, vendar letno prihranim skoraj 12dni.
12 dni življenja bi se VEČ vozil, če ne bi imel avta.

Če bi bil v LJ, bi petkrat premislil če bi imel avto, kajti:

- mestni promet (lpp) je dokaj dobro organiziran, vendar daleč od perfektnega
- ne bi imel stroška z avtom (zavarovanja, bencin, iskanje parkirišč..)
- sem mnenja da znotraj mesta prideš od točke A do B hitreje z busom

Za ostale slovenske kraje ne bom izgubljal besed, ker je javni transport na psu.

Aja, pa sploh ne bom začel s tem kako je LPP nezanesljiv. Vmes avtobusa za primestni promet kar ni. Kako se lahko potem človek na to zanese??

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Če ne bi bil LPP tako grozljivo nezanesljiv, bi se več ljudi vozilo z busi... dokler pa bom jaz moral na viču 6ko (ki za ne-ljubljančane vozi po urniku na 6minut) proti centru včasih čakati pol ure (v normalnem vremenu da ne bo pomote) pa ne vidim razloga da bi čakal na bus in hodil eno uro prej. Če se bom šel avanturista, bom šel na štop
rolleyes-1.gif
Res, bi to šlo?
Prakticira kdo avtoštop v mestu (al pa tudi izven)?

Torej za "dnevne migracije", ne enkrat na leto avantura.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Ne vem, ti mi povej? Se da dnevno zanesljivo vozit z lppjem?
rolleyes-1.gif
Poznam mnogo ljudi ki se ravno za to vozijo z avtom/kolesom/...
Meni je lpp avantura, ker si moraš vzet eno uro "lufta", neglede na to kam greš.
tongue-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Hmm, zdaj ali jaz tebe narobe razumem, ali si ti mene.
Jaz sem govoril o avtoštopu.