Trije pasovi na AC

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Tisti, ki za prehitevanje uporabljate desni pas, ste še večji bedaki, kot tisti ki se cijazijo po srednjem pasu...
zmaga.gif

In ti mene poznaš in veš, da vozim po AC non stop 180 km/h, a ne?
tongue-1.gif

PS: Če pa koga, ki se vozi po voznem pasu, prehitim po desnem pasu s svojimi 100 km/h se pa niti najmanj ne bom obremenjeval
tongue-1.gif
.

Govoril sem na splošno, ne samo zate. In tudi le ti veš, kako voziš in če moja trditev velja tudi zate.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik asko pravi:
A tukaj sploh kdo upošteva omejitev na AC 130 km/h ?

Jaz jo in večina ostalih šoferjev tudi. Če pravim, da gre 150, to še ne pomeni, da se tako hitro vozim.

ltd

Pripravnik
5. sep 2007
100
2
18
V višnjegorski klanec se jaz razvrstim lepo na desni pas. Tečno pa je, ko je treba prehitevat koga, ki se po srednjem pasu cijazi 90. To pomeni, da se moram najprej premaknit na srednji pas, nato na prehitevalnega, potem pa spet nazaj na srednjega in nazadnje na desnega. Kljub silnim manvevrom pa onemu na srednjem pasu še nikoli do sedaj ni potegnilo, da bi nehal ovirati promet na srednjem pasu. Ljudje niso dojemljivi za tako mile oblike prisile, zato pa imamo take kazni.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
V smeri od Nm proti Lj je omejitev 130. Pogovarjamo se namreč o 3 pasovih. V kontra smer sta pa samo 2 in omejitev 100.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik asko pravi:
A tukaj sploh kdo upošteva omejitev na AC 130 km/h ?

Recimo danes zjutraj dvomim, da je več kot 5 % vozil šlo hitreje od 130 km/h, pa če že, 140, ali največ 150. Že zaradi gužve je to malo možno. Drugače pa se jaz pogosto postavim na desni pas, sredinske cijazatorje z 80 km/h pa prehitevam po levem (torej prek dveh pasov) in nato nazaj na desnega. Po desni nikoli ne prehitevam, razen cijazatorje v golovškem tunelu, ki šibajo 65 km/h po srednjem.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
V Nemčiji ni bilo omejitev. Po srednjem smo vozili tudi, če je bil desni prazen. Kar nekajkrat smo doživeli razne gestikulacije domačinov, naj se spravimo na desni pas. Pa se kolegu ni dalo dopovedati. Je bil trdno prepričan, da je desni pas le za tovornjake.
Tam baje redno kaznujejo "komotfarerje" (oni ki vozijo po sredinskem pasu, ko je desni prost).
Očitno ne dovolj pogosto...

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
mogoče živim v zmoti, ampak, ali ni na višnjegorskem klancu omejitev 100?
wink-1.gif

V zmoti živiš... Kakor jaz vem, je omejitev 110
evil.gif
. Matr, vsak dan se tm vozm, pa se ne morm spomnt, kolk je...

Drugače se pa čez višnjegorski klanc tudi sam peljem lepo po prehitevalnem. Pripeljem za rito, malo počakam-če ne dojame, kaj mora nardit, pa žali bog in se ga prehiti po desnem pasu....

Vsi se zaletavajo samo v to, da je omejitev 110km/h in se potem vozijo konstantno 110 v klanec gor po prehitevalnem pasu. A noben kura.c pa noče vedt, da v zakonu tud piše, da se je počasnejše vozilo dolžno umakniti hitrejšemu....

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Omejitev je 130 v smeri proti LJ, nazaj grede pa 100.

110%.
smile-1.gif

Sicer je pa tako, avto do 100 KM bolj težko v peti konstantno rinejo 130 v višnjegorski klanec. 110 pa kar gre (lastne izkušnje.press)

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Vsi se zaletavajo samo v to, da je omejitev 110km/h in se potem vozijo konstantno 110 v klanec gor po prehitevalnem pasu. A noben kura.c pa noče vedt, da v zakonu tud piše, da se je počasnejše vozilo dolžno umakniti hitrejšemu....
Samo če vozi pod omejitvijo.
smirk-1.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
No, potem pa 100... Tja gor gre mlinček s 65KM tud 130
wink-1.gif

Res pa je, da štartaš s 150
evil.gif

@najjaæi helicopter: V zakonu piše samo, da se je počasnejše vozilo dolžno umakniti hitrejšemu...Če pač nekdo ne dojame, da se lahko umakne hitrejšemu na vozni pas (kateri je prazen), potem se ga pač prehiti po desnem...

Bolje ispasti glup, nego is aviona
evil.gif

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
@najjaæi helicopter: V zakonu piše samo, da se je počasnejše vozilo dolžno umakniti hitrejšemu...Če pač nekdo ne dojame, da se lahko umakne hitrejšemu na vozni pas (kateri je prazen), potem se ga pač prehiti po desnem...

Hitrost vožnje
30. člen

(1) Voznik sme voziti s takšno hitrostjo, da vozilo ves čas obvladuje in da ga lahko ustavi pred oviro, ki jo glede na okoliščine lahko pričakuje.

(2) Hitrost in način vožnje mora prilagoditi svojim sposobnostim, lastnostim in stanju ceste ter preglednosti na njej, gostoti in drugim značilnostim prometa, vremenskim razmeram ter značilnostim vozila in tovora v njem ali na njem.

(3) Voznik ne sme brez upravičenega razloga voziti tako počasi, da bi oviral druge udeležence v cestnem prometu. Kadar se za vozilom, ki vozi na čelu kolone s hitrostjo, ki je nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste, po katerem vozi, in nižja od hitrosti prometnega toka vozil na smernem vozišču, nabere kolona vozil, ki ga ne more varno prehiteti, se mora voznik na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono vozil mimo.

(4) Kadar je hitrost vozila iz prejšnjega odstavka za več kot polovico nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste, mora voznik takega vozila vklopiti varnostne utripalke, razen če uporablja rumeno utripajočo luč v skladu s 128. členom tega zakona. Ko se za njim nabere kolona vozil, ki ga ne more varno prehiteti, se mora na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono vozil mimo.

(5) Z globo 460 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prvim ali drugim odstavkom tega člena. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 6 kazenskih točk.

(6) Z globo 30.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s tretjim ali četrtim odstavkom tega člena.
zakonodajalci so pozabili da smo uvedli evre

(7) Z globo 50 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ne potrebuje vozniškega dovoljenja, ki ravna v nasprotju s prvim ali drugim odstavkom tega člena.

Citat:
Bolje ispasti glup, nego is aviona
evil.gif
Ti si izpadel glup.

Nazadnje urejeno:

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.996
10.748
113
kod Džej-Zija
Se popolnoma strinjam. Če se pa kolegu ni dalo nič dopovedat. Ko sem vozil jaz, mi ni bilo noben problem in pod častjo (
bonk.gif
) vozit po desnem pasu.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
39
Mora it 190, le počasi teraj pa bo. Za morebitne takšne in drugačne težave ne odgovarjam.
grin1.gif

Sicer, sem imel podoben primer tvojemu. Ko se je začela tripasovnica, sem avtomatsko zavil na desni pas in kolegu ni bilo nič jasno zakaj sem to sploh naredil. Sem mu rekel, da naj vozi če hoče, lahko komot spustim volan.
smile-1.gif