Trgovske finte - SPAR

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Nasedli smo marketinški fori "Actimel" in kupujemo Dukatov izdelek b.Aktiv. Pije ga sine, predvsem takrat ko jemlje antibiotike, da vsaj serje normalno.
evil.gif

Pa kaj res mislijo, da smo retardirani?
13.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Tudi sam bi rajši videl normalne cene, brez vseh neumnih zmižanj in akcij, ampak ovce padejo na to, da je nekaj v akciji, pa čeprav ni.

katarina

Zelenc'
25. jan 2009
20
0
1
Polno takih for je po trgovinah. Mene najbolj razkači ko dobivam nepregleden kup reklam, vsi trgovci obljubljajo neverjetne popuste, neverjetne akcije, da se ironično vprašaš kako lahko sploh preživijo če imajo pa vse tako poceni???

Potem pa greš v eno drugo trgovino in vidiš ISTI, IDENTIČEN izdelek ki je npr. v Mercatorju v akciji € 3,30 , v Sparu v redni prodaji pa npr. € 2, 80.
Moraš bit malo detektiva in prevohljat, kje so zadeve za vsakdanjo rabo najceneje in potem jih tam kupuješ... akcij in popustov sama ne jeb** več.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Ravnokar skočil v Mercator po dve stvari, prva 1,7€, druga 2,7€. Račun na blagajni - 7€ ???

Sem šel prav nazaj pogledat, od kje takšne cene: pri prvi je bila pod artiklom na polici nalimana cena za nek drug artikel (isto ustna voda, samo druga firma). Pri drugem pa je bila prava cena prekrita s tablico za akcijsko ceno. V resnici so bile kar tri cene za tri deodorante (isti deo, drug vonj) prekrite, akcijska cena je seveda veljala samo za en vonj. Itak da za unga, ki ga nisem kupil
10.gif

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Kako so eni kupci naivni, je res neverjetno. Fore je malo OFF, ampak vseeno...... Avtohiša je imela 10 Audijev A3 pod njuno za prodat in hiša da ven reklamo. Prodamo s 50% popusta. Nobeden se ne javi. Čez čas, pa dajo oglas plačaš 1, dobiš dva. In bingo, vse prodajo. he.he.he ...

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik zakajaltersuxu pravi:
ja sam kupu boš vseeno če ne to pa nekaj drugega. nategujejo pa itak vsi

Ne, zdaj kupujem Actimel, ki je še dražji. Vendar je v akciji.
evil.gif

Res je, niti nimam izbire, lahko pa pizdim. Te pravice mi ne morejo vzeti.

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
ali pa kupiš sixpack odličnega vollfit pomaranča v hoferju za 1,7€ . "Kulture" pa so tako v vseh teh tekočih jogurth podobne, pri aktimelu pa še je v ceni pač annoying reklama. Nein, danke.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Tudi sam bi rajši videl normalne cene, brez vseh neumnih zmižanj in akcij, ampak ovce padejo na to, da je nekaj v akciji, pa čeprav ni.

Jaz sem zadnje case precej zapravljal za opremo stanovanja in sem opazil to isto stvar pri Merkurju. Same silne akcije za 10% popusta pri naslednjem nakupu in ena revscina za gotovinsko placiloj, v GAju mi je tudi gospa stalno nekaj omenjala ene popuste ce bi vse pri njih vzel (slo je za vso belo tehniko za stanovanje), na koncu sem pa po namigu enega kolega pristal v eni manjsi firmi, kjer sem vse dobil po "akcijskih" cenah od drugje, za povrh pa 10% popusta na tiste cene
smile-1.gif
Prevoz imajo ocitno zdaj kar vsi zastonj, ker je toliko konkurence.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
JSt si pri trgovcih pomagam tako, da gledam tiste majhne cene, kjer piše EUR/kg ali EUR/kos. Končne cene so lahko nategancija.

Večina folka ni dovolj pametnega, da bi ločila med 8-pack Rio mare za XY EUR in 3+1 pack Rio Mare za XY EUR-30%.

Najlažje je pogledat ceno na določeno mersko enoto in kupiti tisto, kar je najceneje od istega produkta.

Trgovcem to seveda ni všeč zato pa na veliko mutijo z raznimi akcijami, bonusi, blokiranimi cenami, velikimi napisi +20% ali 3+1 ipd. Vse to da se čim bolj zmuti cena enega samega kosa želenega artikla oziroma preprosto razmerje EUR/kg.

Hecno je, da je pri najbolj akcijskih artiklih to razmerje zelo slabo. Tipičen primer so recimo nekateri produkti S-budžet. Razlika med temi super duper izdelki in brendiranimi produkti je včasih nemarno majhna in povsem zanemarljiva. Zdi se mi, da ima SPAR pri produktih S-budžet še večjo maržo kot pri brendiranih produktih. Lahko pa da se motim, a dvomim. Trgovcem ne smemo nič zaupati. Živijo zato, da od nas z nasmehom izvlečejo čim več denarja, pri tem pa se ravnajo po IQ povprečnega človeka. Posledično imamo vsi z nadpovprečnim IQ resne težave v trgovinah ker bi najraje koga fentali in vrgli v frižider saj je težko prebaviti takšne ciganske poskuse nategovanja kupcev brez izgube živcev.

Žal je tko, da fasunge ni mogoče kupiti preko Ebaya in smo obsojeni na naše fletne trgovce. Pri vsem ostalem sem Slovenijo in njeno trgovsko golazen že odpikal in svojih 4000-5000 EUR letno za tehnološke goodije preusmeril v nemške in UK trgovske lovke, nekaj pa zasluži tudi DHL ali Deutsche Post z dostavo v SLO.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
pa je IQ povezan s tem kakšna hrana ti je všeč?
recimo nekateri sploh ne gledajo na cene ampak pač kupijo glede na to kar jim je všeč po okusu.
npr. rajši gorenjko kot milko ipd.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Seveda so tudi takšni, je pa ogromno tudi teh, ki morajo obračati vsak evro da pridejo skozi mesec.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
ampak takšni, ki gledajo na vsak evro ne kupujejo v šparu, merkatorju,..
takšni kupujejo v lidlu, hoferju, eurospinu.

tak bo govoril da nima za hrano, a vsak dan pokadi najmanj 2 škatlici cigaret, brez avtomobila seveda nemore, eni še brez problema kupijo 42" lcd tv na hitri kredit
crazy1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
nategancij je toliko, da jih enostavno ne moreš vseh vedet. Če bi hotel, bi moral poznat vse cene vseh izdelkov v trgovinah od velike trojice. kar je nemogoče. Jaz tudi vedno gledam tisto malo spodaj ko piše €/kg. Ko preko tega podatka malo preverjaš zadeve, se sploh ne moreš načudit kako hitro lahko pri vsakemm izdelku v temo brcneš.
Hofer je vse manj trgovina revežev in se počasi, ampak res počasi obrača v trgovino revežev in tistih ki cenijo svoj denar in nimajo nekih čudnih predsodkov. jaz sem se ga dolgo otepal, po nekajkratnem obisku pa ugotoviš da veliko zadev sploh ni slabih. res pa je da tam ne dobiš vsega. Dober recept je da greš najprej v hofer, potem pa kaj tam ne dobiš, greš drugam. jaz najraje v spar. Ker mercator je drag, tuš pa ima cigansko robo

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
npr. rajši gorenjko kot milko ipd.

Off-topic: Mmm, Gorenjka z rozinami in lesniki ... Se spomnim, da je bila kar nekaksna "crna luknja" v devetdesetih in zacetku tega tisocletja, ko so ocitno spremenili recepturo in iz super cokolade iz pionirskih casov naredili eno kilavo opeko rjave barve, ki je bila dobra samo namesto kajle za vrata ali za podstavit mizo, zato sem jo nehal kupovat. Pred nekaj leti pa slucajno probam eno zaradi lepe slikice na embalazi (tisti grozdki so videti tako zivi ...) in spet je imela enak okus kot tista iz osemdesetih (takrat je bila mislim da 200g, s puncko in v rjavo-krem papirju). Cena je v nasi lokalni trgovini do centa ista kakor za enako Milko, ampak imam Gorenjko s starim okusom raje, ce ze mora biti cokolada
smile-1.gif
Pri njej ocitno zasluzi vec ali prodajalec, ali pa proizvajalec, ker je Milko potrebno se pripeljat v Slovenijo.

Nazaj on-topic: primerjajte kdaj Jaffa kekse (tistia modro-vijolicna skatla, ne kaksni kloni) v enojni in dvojni embalazi ... dvojna embalaza stane vec kot 2x cene enojne ?! Sicer se nikjer ne hvalijo s kaksno akcijo ali procenti, ampak bi clovek pricakoval, da bo vecja embalaza cenejsa
confused-1.gif