trgovinska blagajna

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Situacija je sledeča.

Meseca marca kupim program za blagajno od podjetja za jurja, čez mesec dni je to isto podjetjo kupilo neko podjetje X iz Ljubljane.

Ko sem kupil blagajno, mi je bilo rečeno, da imam zakonske nadgradnje, recimo aktualno zvišanje DDV-ja, avtomatsko nadgrajeno iz njihove strani. Sedaj mi to drugo podjetje hoče vsiliti neko izjavo, da jo podpišem za dobo 5 let in me kasirajo 130€ letno za eno blagajno. Je to možno ali jih lahko tožim, najmanj kar želim je, da mi naredijo izjavo za eno leto.

Pri prvem podjetju ni bila podpisana nobena izjava, na katero bi se lahko skliceval sedaj.

Nazadnje urejeno:

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
To boš moral razčistiti in se izpogajati z novim vodstvom. Pokliči jih, verjetno ne grizejo.

Če si na osnovi "mi je bilo rečeno" kupil mačka v žaklju, naj bo to šola za drugič. Obenem me čudi, da v pogodbi / pogojih tovrstne stvari niso črno na belem dorečene na papirju?

Obenem sumim, da v tvojem opisu situacije nekaj manjka: močno dvomim, da bi nekdo prodal paket za jurja in se obvezal, da ga bo nadgrajeval v skladu z zakonodajo forever. Ponavadi je posredi vsaj kakšna vzdrževalna pogodba ali plačljive nadgradnje (mogoče prvo leto vključene v ceno) ali kaj podobnega.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Problem je v tem, da izsiljujejo, da podpišem neko izjavo za 5 let. Ker sta dve blagajni, 260€ neto letno. Ne bi bil problem, če bi sklenili vzdrževalno pogodbo za eno leto in me obvestijo vsako leto, če je potrebno kaj nadgraditi zaradi zakonskih zahtev in potem spet sklenemo novo vzdrževalno pogodbo ali karkoli. Za pet let pa ne bo šlo in bo treba tudi po kaki drugi poti iti očitno..