Trgovina in servis koles Velo

Car

POSTman
4. avg 2007
8.508
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Ne morem si kaj, da vam ne opišem, kaj se mi je zgodilo ob nakupu kolesa za hčerko: V trgovini Velo v Domžalah si je hčerka kupila kolo. Že takrat sem imel slab občutek, saj so mi v konkurenčni trgovini kazaki isto kolo, sicer za isto ceno, ampak z drugačnimi pnevmatikami. Da so pnevmatike menjane, so mi dokazali tudi s katalogom. Sicer to nima bistvenega pomena v zgodbi.
Zgodilo pa se je, da je bilo kolo že na prvi vožnji skoraj nevozno, po drugi vožnji pa totalno neuporabno! Obe kolesi sta bili zviti, zavore in menjalnik pa popolnoma "raztštelana"!
Ko sem kolo peljal na servis, seveda pod garancijo, pa sem naletel na pravo presenečenje. Ko sem serviserju razložil, kaj se je zgodilo, je najprej začel govoriti, naj pazim, kaj in kje kupujem, kljub temu, da je vedel, da je kupljeno v njihovi trgovini!? Ko je videl sprednje kolo je ob popravljanju komentiral, da je bil slabo skladiščeno, da bi moralo biti na stojalu in naj drugič raje pazim(spet!?) kaj kupujem! Ko je videl stanje zavor in menjalnika, mi je spet pametoval, naj pazim ob nakupu (kot da sem strokovnjak za kolesa!?). Ves čas je dajal tudi čudne pripombe, dejal je naprimer, pa kaj mi jokaš tukaj, saj si sam kupil kolo!?
Sodu pa je izbilo dno, ko je opazil zadnje kolo. Takrat se je taktika spremenila in kar naenkrat je ugotovil, da je bilo kolo poškodovano!? Ko sem temu ugovorjal, ker pač verjamem, da bi bilo opaziti sledove padca, nesreče ali česarkoli drugega, sploh pa verjamem hčerki in ugotovitvi mehanika od prej, da je bilo kolo šlampasto sestavljeno in skladiščeno, pa mi je dejal, da naj pazim, da ne bodo otroci postale take barabe kot sem jaz!!!!
Moj izbruh, v katerem nisem uporabljal grdih in zaničevalni besed, bi izpustil, verjamem pa, da bi vsak reagiral na podoben način!
Kolo sem z računom in garancijo pustil tam, kaj naj naredim?

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
mozna sta samo dva pristopa. lep in tagrd. ti si pa nekaj vmes hotel zato te ni noben resno jemal. pejt se lepo zment tja, sej domzalcani so za razliko od vecine sv slovencev kar normalni ljudje. pa kar s poslovodjo najprej. sej ce si dovolj vztrajen, ti ponavadi ugodijo ze zato, da se "te resijo".

Car

POSTman
4. avg 2007
8.508
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Seveda z original računom in garancijo!
Pristop pa ni bil nekaj vmes, ampak zelo prijazen vse do točke, ko mi je snelo pokrovko...
Ma ja, saj Domžalčani so fejst in se da marsikaj zmenit, ampak problem je, ker je servis v Ljubljani... In ne, tokrat se ne bom dal je....,ker vem, da imam prav!

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
uf!!!

Kaj ti je na koncu pribil??? tale si pa upa, pa nobenim manir nima!!!

jest bi še enkrat poklical, potem pa kakšni radikalnejši ukrepi. predvsem bi pa kolo pustil tam in zahteval dobropis, al pa drugo - boljše kolo.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
Tole, kar si opisal, ne pomeni, da je bilo kolo slabo skladiščeno, temveč katastrofalno slabo sestavljeno. Skupaj so zmetali komponente kolesa, ne da bi zares preverili, če vse skupaj deluje. To, da so kolesa zvita, pomeni, da je kolesa niso bila scentrirana in da napere (špice) niso bile primerno zategnjene. Skratka, totalna šlamparija. Pa tudi, če ti bo kdo sikal, da je bilo kolo poškodovano, se ne pusti, ker kolo lahko zaide v tako stanje le, če je popolnoma nevzdrževano, kar pa pri novem kolesu seveda odpade. Pa najdi si še nekoga, ki se na kolesa spozna, in ta naj gre s tabo na servis, da se tam pogovorite.

Urtew

Zelenc'
18. mar 2021
1
1
1
Moja negativna iskušnja z VELO v Črnučah:

Zjutraj sem prinesel kolo na popravilo, ker ketna ni več poganjala naprej. Serviser je rekel, da bo popravilo 20 EUR, da pa je zadnje kolo tudi slabo in da če ga bo treba menjati, so lahko stroški do 70 EUR. Rekel je, da se o tem še slišiva.

Sam sem po premisleku, ko sem že odšel, sicer smatral, da to ni potrebno, a sem računal na to, da bo poklical in mu bom rekel naj to ne menja. Poklical ni, sam pa sem potem popoldne poklical in rekli so mi kar, da je kolo že popravljeno, stroški pa 83 EUR. Ko sem prišel tja, mi je zaračunal 87 EUR.

Nikoli več ne nesem tja popraviti kolesa, niti kaj kupiti. Iz nekaj prejšnjih obiskov in zgornjega posta sklepam, da tudi prijaznost ni ravno njihova vrlina. Skratka, priporočam izogibanje!

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.085
5.658
113
Meh....

Če ti ketna ni vrtela naprej....ti je sigurno zarostala zadnja račna....menjava 20eur/kos (meni se zdi poceni.....+ guma (dobra je 40-45e+)....plus delo....

Meni se zdi fer cena....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.756
113
pri taščici
Meh....

Če ti ketna ni vrtela naprej....ti je sigurno zarostala zadnja račna....menjava 20eur/kos (meni se zdi poceni.....+ guma (dobra je 40-45e+)....plus delo....

Meni se zdi fer cena....
Kaj pa se zgodi, če račna nima frej laufa (na zelo.malonrabljenem kolesu, rja izkljucena). Se pravi pedala se vrtijo "stalno" ko se vrti kolo.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.085
5.658
113
Odsravfi dol....teglc od meda.... Zapreš not....potopis čez noč v bencin...al pa še bolš nafto/kurilca

Pol pa namažeš al z tekočo mastjo (NLGI 00) al pa z mineralnim oljem za ketno pr motorki....al pa z menjalniskim oljem

Apoteka....injekcija + igla pa greš tm med špranje not da, se natece mal...

Pač mal gostejsim pa da se rahlo paca na površine...

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Moja negativna iskušnja z VELO v Črnučah:

Zjutraj sem prinesel kolo na popravilo, ker ketna ni več poganjala naprej. Serviser je rekel, da bo popravilo 20 EUR, da pa je zadnje kolo tudi slabo in da če ga bo treba menjati, so lahko stroški do 70 EUR. Rekel je, da se o tem še slišiva.

Sam sem po premisleku, ko sem že odšel, sicer smatral, da to ni potrebno, a sem računal na to, da bo poklical in mu bom rekel naj to ne menja. Poklical ni, sam pa sem potem popoldne poklical in rekli so mi kar, da je kolo že popravljeno, stroški pa 83 EUR. Ko sem prišel tja, mi je zaračunal 87 EUR.

Nikoli več ne nesem tja popraviti kolesa, niti kaj kupiti. Iz nekaj prejšnjih obiskov in zgornjega posta sklepam, da tudi prijaznost ni ravno njihova vrlina. Skratka, priporočam izogibanje!

Za 20 eur te jaz tudi poslusal ne bi kot serviser. Sicer pa dafuck?! Moderatorji? Tema je stara 12 let

13. jul 2011
2.677
626
113
Če mu je serviser sam ocenil popravilo na 20 EUR.
Verjetno gre za starejše kolo, kakršni se na bolhi prodajajo za 50 EUR. Če gre za enoredni verižnik, stane manj kot 10 EUR, zamenjan pa je v 10 minutah - tako da se ne čudim ocenjeni ceni 20 EUR. Problem nastane. če je verižnik "zapikan" na pesto in se potem le to ob menjavi poškoduje. Verjetno mu je to hotel dopovedati serviser, pa ni bil najbolj odkrit pri tem. Moral bi mu pojasniti, da bo, ko bo enkrat začel s popravilom, rezultat lahko tudi polomljeno pesto.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N
13. jul 2011
2.677
626
113
Za menjavo verižnika potrebuješ sicer še poseben ključ. Orodje seveda stane in tudi to se plača v ceni servisne storitve.
Ampak tu je ceno 20 EUR postavil serviser sam, očitno s figo v žepu. Če je dejal, da bo ob višjih stroških poklical, bi moral poklicati. Ampak takrat je bila škoda že storjena in se je bal, da bo naročnik odstopil od naročila in bo ostal brez plačila. Slabo je stranki razložil, da se lahko ob menjavi pesto poškoduje in bo potrebna menjava celotnega kolesa, da pa tega ne more vedeti vnaprej.
Tudi meni se je že zgodilo, da je avtoličar stroške svoje šlamparije (polomljen parkirni senzor) hotel prevaliti name.

Nazadnje urejeno:

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Trenutno gre kolesarskim trgovinam in servisom preveč dobro, zaradi globalnega povečanja povpraševanja po kolesih. Tako da očitno so videli, da zakaj bi ponujali kvalitetne storitve če stranke itak vseeno hodijo.